Prima- czarna jak kawa w DS u A-Prima ... wraca do DT s.21

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 14, 2010 17:51 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

hmmm.... nie jestem przekonana, czy to dobry pomysl znajac kicke, ale sprobuj. :)

Obrazekkiciu kochana, duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo milosci z okazji walentynek Ci zycze :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lut 20, 2010 10:02 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Cisza w eterze- ale niestety nie w domu. Prima od tygodnia powróciła do zwyczaju darcia się w nocy- niestety.
Nie było mnie trzy dni- i trochę bardziej zaaklimatyzowala sie w moim pokoju- a konkretnie w ciagu dnia lubi przebywac w środku mojego tapczanu. W nocy bawi się zabawkami- niestety maiuczenie jest głośne

Wydaje mi sie, ze sie zatrzymała w miejscu jakimś i nie wiem kiedy nastąpi drugi krok.

To tyle- pozdrawiam wszystkich :kotek:

A-Prima

Od: Nie sty 10, 2010 22:44

Post » Sob lut 20, 2010 21:39 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

:( Co zamierzasz w zwiazku z tym?

Kociara82

Post » Nie lut 21, 2010 16:22 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

No cóż- jeszcze sie nie poddałam- jest pewne światełko- niestety chyba ostatnie w ciemnym tunelu- ale silne. Na razie nie pisze nic- żeby nie zapeszyć...
W nocy jak przyszła do miseczki zapaliłam światło- uciekła, ale przeczekałam. Wróciła do jedzenia- smaczna watróbka kusiła- i zaczęla jeść. Myślałam, ze ok- ale niestety- za chwilę zwymiotowała- ze stresu jadła tak szybko, jakby w życiu jedzenia nie widziała. Żal mi Koteczki :cry: Biedna jest i ciagle w stresie mimo spokoju jaki ma :cry:

Odezwe się Więcej później... jak tylko dotknę tego światła nadziei

Pozdrawiam :kotek: :kotek:

A-Prima

Post » Nie lut 21, 2010 17:18 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

A-Prima wielki podziw za cierpliwość :ok: A może by spróbować z kroplami Bacha ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lut 21, 2010 21:18 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Justyna,
nie ma szansy na krople Bacha , bo Prima nei da się złapac- zachowuje sie gorzej niż dziki kot.

A-Prima

Post » Nie lut 21, 2010 22:47 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

A-Prima krople Bacha podać można w jedzeniu lub przysmaku.
4-6 kuleczek suchego, na nie po kropelce kropli. :mrgreen:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon lut 22, 2010 9:38 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Petka-P1 dziękuję :) nie wiedziałam ;)

Na razie jednak spróbuję zrealizować mój plan :) mam nadzieję ze będzie ok
Dam znaka ;)

A-Prima

Post » Pon lut 22, 2010 23:54 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

no to niech moc bedzie z Toba i z Primcia :1luvu:

Kociara82

Post » Wto lut 23, 2010 13:18 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Prima ma kolegę ;) :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Kiciuś jest niesamowitym wspaniałym kotem, bardzo proludzkim, miniastym gentelmanem, który stara się za wszelką cenę wyciągnąć kotkę spod wanny i pokazać jej świat. Jest Bohaterem forum- historia smutna jak wiele innych- straszy pan zmarł i zostawił 4 koty, które trafiły do schroniska… Ale mam niesamowite szczęście mieć tak wspaniałego kota.

Wczoraj jak przyjechał to po chwili wyszedł z transportera i poszedł za kanapę, potem do kuchni a potem prosto do Primy pod wannę. Pogadali sobie trochę – i zostali pod wanną.
Prima zestresowana, nie chciał się nawet ruszyć, ani drgnęła.
Ale po 4 godzinach – Prima zniknęła- w kuchni na meblach – a Kiciuś zaczął zwiedzać dom.
W nocy nasz gentelman szukał jej ciągle i nawoływał- Prima wyjdź, bo tu fajnie jest. Kuwetkę zaliczył- a nawet chyba oboje zaliczyli – i to nie tę „primiastą” tylko kuchenna nową. Prima odwiedziła mój pokój w nocy- nawet usiadła przy balkonie i zamiauczała.
Już wiem jak rożnie potrafią miauczeć  Nie bili się, nie gryźli- trochę panna powarczała, ale gentelman się nie zrażał.

Plan jest taki:
Kiciuś swoim niesamowitym pozytywnym podejściem zaraża Primę śmiałością i odwagą, aby ta wyszła. Jest to ostatnia szansa dla Primy. Jeśli to nie wypali niestety prima będzie musiała wrócić do Justyny, dalsze jej stresowanie u mnie nie ma sensu. Prima boi się ludzi, boi się kotów, boi się wszystkiego – ale póki co nie poddaję się – zobaczymy co przyniosą kolejne dni.

A-Prima

Post » Wto lut 23, 2010 13:26 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Pozwolimy sobie przedstawić nowego kolegę czarnej Primy (czytamy wątek jego i jego rodzinki). Kiciuś jest jednym z fufulców, czterech kotów z katowickiego schroniska po zmarłym i tak strasznie się cieszymy, że znalazł dom i to w dodatku taki fajny dom. Wszystkim fufulcom (my je tak nazwałyśmy, bo mama Kiciusia- Niunia podobna trochę była do naszej byłej tymczaski Fufu) bardzo, bardzo kibicowałyśmy, bo to wspaniałe koty. Początkowo nieufne, nieśmiałe, potem przeobraziły się w wielkie przylepy i przekochane przytulaki. Kiedy wyczytałyśmy na wątku Boeny, że Kiciuś z dt NoV@ jedzie do Tychów, w życiu nie przypuszczałyśmy że chodzi to o domek u A-Primy. No lepiej pingwinek trafić nie mógł. Mamy nadzieję, że szybko przekona Primę do ludzi, do Was i też stanie się bardziej przymilna, że wsparta w trudnych chwilach przez kolegę- otworzy się. Pzresyłamy miziaki dla miziaka i nieśmiałki i życzmy powodzenia z Primą. :mrgreen:

No tak się cieszymy :dance2:

Oto sam pan Kiciuś (chyba, bo w sumie Kitek i Niunia podobne i mogłyśmy pomylić)
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 23, 2010 13:57 przez Korciaczki, łącznie edytowano 2 razy
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto lut 23, 2010 13:32 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

hmmm... Moze wlasnie tego jej trzeba, moze wlasnie towarzystwa jej u ciebie brakowalo... Kciuki nadal trzymam :) Nie jestem pewna, czy odniesie to porzadany skutek, bo jak zdazylas pewnie zauwazyc, Primka jest bardzo uparta kicia :roll: Ale pomysl sam w sobie ciekawy, moze sie uda :)
Cokolwiek sie wydarzy, masz u mnie wielki szacun za przygarniecie Primci i tyle szans, ktore jej dalas! :1luvu: Nie kazdy mialby do niej tyle cierpliwosci :oops: Ty jestes :aniolek:

Kociara82

Post » Wto lut 23, 2010 13:49 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Może się polubią i będzie OK , A ja wczoraj musiałam odmówić pomocy przyjęcia miziastego domowego porzuconego kota który przebywa przy bardzo ruchliwej ulicy i tam najprawdopodobniej zginie bo mam totalny zastój i zero adopcji i ciągle o nim mysle :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto lut 23, 2010 15:14 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Witam wszystkich na Primowym wątku :) To u mnie był Kiciuś przez ostatni miesiąc.
Tak, na powyższym zdjęciu Korciaczków jest właśnie on, kiedy był w schronie, sroczka moja kochana :) A poniżej jeszcze u mnie, jak zwykle bliziutko, tak jak lubi :)

Obrazek

On ma w sobie tyle ciepła, miłości i oddania, że wierzę, że obdzieli nimi wszystkie trzy panie w tym dobrym domu - młodszą Dużą, starszą Dużą, no i oczywiście Primę! Czego wszystkim zainteresowanym gorąco życzę :D

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Wto lut 23, 2010 15:29 Re: Prima- czarna jak kawa w DS u A-Prima ... i Kiciuś (str 18)

dobrze by było, gdyby się koty polubiły :D
w ostateczności będzie jeden miziak i jeden podwannowiec 8) , do cierpliwych świat należy :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

[poprzednia][następna]