Tania,Tonio i Tadzio - wszystkie "T" w swoich domk

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie wrz 28, 2008 20:09

elza8989 pisze:Cieszę się,że Tania znalazła dom stały i 3mam kciuki za aklimatyzację.

Georg-inia pisze: I pozostałaby pacjentką CoolCaty, bo ten Pan mieszka w okolicy Limanowskiego/Al.Włókniarzy.

Mam pytanie odnośnie wypowiedzi Georg-inii: Gdzie leczy Coolcaty? Tak się składa,że mieszkam w okolicy nowego właściciela Tani i mogłabym "leczyć" swojego Edka w tej samej lecznicy...

to Centrum Doktora Seidla w budynku Tesco na Pojezierskiej, wejście jest przez sklep zoologiczny, koło przystanku bezpłatnych autobusów.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie wrz 28, 2008 20:29

Tania w swoim domku, tak sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zyj szczesliwie rojbrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (to oczywiscie do tani :wink: )
No to teraz kibicujemy chlopakom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inga, bedzie Ci choc troche spokojniej bez tej Laleczki-Łobuzeczki :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie wrz 28, 2008 20:40

Georg-inia pisze:Chat, ile razy czytam ten fragment to wyję ze śmiechu :lol:

Ja także... :lol: Przydał by mi się jeszcze poradnik,jak obcinać kotu pazury..:wink: Zupełnie nie wiem,jak się do tego zabrać-niby to nic trudnego,ale czuję,że z moim kotem nie będzie łatwo...Zaopatrzyłam się dzisiaj w nożyczki i jak pokazałam je Edkowi,intuicyjnie czmychnął pod wannę :roll: Dodam,że to będzie nasze pierwsze obcinanie pazurków-kot jest u mnie dwa tygodnie-jest to kot dorosły[ma 16 miesięcy].
Ostatnio u weterynarza była akcja szczepienia-to była istna walka na zęby i pazury.Aż boję się pomyśleć,co mnie czeka... :strach: Pewnie będzie ta sama akcja,jak z tabletką dla Tani.. 8O Możecie mi poradzić,jak wyjść z takiej operacji bez większych uszczerbków na zdrowiu i wyglądzie? :D

elza8989

Od: Śro cze 25, 2008 20:16

Post » Nie wrz 28, 2008 21:16

:D

Kciuki za nowy domek i za dobre domki dla pozostałych T! ;)

To polowanie na gałki oczne trochę mnie przeraża, czy Duzi zostali uprzedzeni, że ona tak ma i nie jest to "zasługą" podstępnego zastrzyku danego na wychodne?

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pon wrz 29, 2008 8:02

elza8989 pisze: Ja także... :lol: Przydał by mi się jeszcze poradnik,jak obcinać kotu pazury..:wink: Zupełnie nie wiem,jak się do tego zabrać-niby to nic trudnego,ale czuję,że z moim kotem nie będzie łatwo...Zaopatrzyłam się dzisiaj w nożyczki i jak pokazałam je Edkowi,intuicyjnie czmychnął pod wannę :roll: Dodam,że to będzie nasze pierwsze obcinanie pazurków-kot jest u mnie dwa tygodnie-jest to kot dorosły[ma 16 miesięcy].
Ostatnio u weterynarza była akcja szczepienia-to była istna walka na zęby i pazury.Aż boję się pomyśleć,co mnie czeka... :strach: Pewnie będzie ta sama akcja,jak z tabletką dla Tani.. 8O Możecie mi poradzić,jak wyjść z takiej operacji bez większych uszczerbków na zdrowiu i wyglądzie? :D

przy pazurach to ja Ci nie pomogę, bo Klemens daje sobie ciachać bez problemu, ale Georgowi nie umie obciąć nikt :P ostatnio był trzymany przeze mnie, TŻ-ta, Pisiokotkę i jej TŻ-ta, a CoolCaty narażała życie usiłując obciąć choć troszkę. Poddaliśmy się przy ósmym pazurku :roll:

Duży Tani został uprzedzony o polowaniu na gałki oczne :twisted: a wczoraj wieczorem był telefon od nowej Dużej, która piała mi w słuchawkę podziękowania i zachwyty nad małą cholerą ;) troszkę się uspokoiłam i mam nadzieję, że będzie dobrze.

Napisałam wczoraj nowe ogłoszenia dla Tadzia, treść trzeba było zmienić, bo Tadzio już niedowładu nie ma :D Sasza też dostał swoje własne ogłoszenie... zaczynamy wstawiać.

aha! Domek Tani jest ze strony schroniska.

Georg-inia

Post » Pon wrz 29, 2008 8:06

a to ja poproszę treści tych ogłoszeń :) muszę wstawić na "swoje" portale :)
ale Tadzio naprawdę nie ma niedowładu???? czy ja niedoczytałam? jak to się stało?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon wrz 29, 2008 8:16

Inga, a co z tymczasem dla mnie :oops: ? Jak chlopaki znajda domki, to moge liczyc na przepedzenie niedowladu umyslowego :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon wrz 29, 2008 8:23

magdaradek pisze:a to ja poproszę treści tych ogłoszeń :) muszę wstawić na "swoje" portale :)
ale Tadzio naprawdę nie ma niedowładu???? czy ja niedoczytałam? jak to się stało?

no wiesz, niedowład to brzmi tak jakoś strasznie. A tylne nóżki Tadzia już działają całkiem fajnie, nie przewraca się i nie chwieje, nie zarzuca tyłeczkiem, jestem pewna, że jeszcze troszkę i miednica będzie w całkowitym porządku. Pozostaje oczywiście problem z przednią łapką, ale to jest niebo a ziemia, w porównaniu z tym jak on chodził w zeszłą sobotę w schronisku 8O powiem tak, jakbyś nie wiedziała, że kot był połamany, to może, ale tylko może, zauważyłabyś, że przednia łapka stawiana jest troszeczkę niepewnie. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej :D

jerzykowka, ja rozumiem, że w niedzielę się widzimy? będzie może nie tymczas, ale szybka i konkretna terapia antyniedowładowa ;)

Georg-inia

Post » Pon wrz 29, 2008 8:27

Super Ingo!!! Bardzo dziekuje za podjecie sie wyzwania :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon wrz 29, 2008 8:47

Łał dopiero doczytałam że Tania pojechała :dance: :dance2: :dance:

Wszystkiego najlepszego w nowym domku Słoneczko, przede wszystkim dużo miłości :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon wrz 29, 2008 9:07

cieszę sie z Tani :D
teoria o panach dzwoniących w sprawie kotów kolejny raz się potwierdza :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon wrz 29, 2008 11:58

dzwonił TŻ, Tonio płacze :cry: szuka Tani, usiłuje przytulać się do Tadzia, ale Tadzio taki troszkę sobkowaty, odchodzi zaraz...

Tonio wziął się i zepsuł w ogóle. Wystarczy go dotknąć i zaczyna traktorzyć. Wyłączyć motorka już się tak nie da. :roll:

Georg-inia

Post » Pon wrz 29, 2008 12:00

ojej bidulek.....tęskni za siostrzyczką :( on powinien mieć kolegę kociego chyba...:( wyprzytulaj, wycałuj go jak wrócisz....:(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon wrz 29, 2008 12:28

Biedny Tonio :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon wrz 29, 2008 12:28

Utul Tonia i wysciskaj od cioteczek sierotke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]