::GORZKO-CZEKOLADOWE...maluchy str 19 - FOTKIIIIIII

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 13, 2007 14:24

Agatka zaczęla przyglądać sie innym i wyraźnie widać, że troszkę ją intryguje ten ich kontakt ze mną ona też podchodzi po zabawę i nawet daje się poglaskać i widać po niej ,że zauważa różnicę w swoim i ich zachowaniu. Szkoda, że tak malo czasu mamy dla siebie. :cry:
W nocy też włazi do mnie na łóżko co bardzo denerwuje perełkę i na ranem poluje na moje stopy. Jest slodka mały rozczochraniec może kiedyś futerko ładnie odrośnie i tak jest śliczne w porównaniu do tego co było na tzw wolności :twisted:
Perełcia już troszkę się do niej przyzwyczaiła i ciamka mnie ile sił. Znowu jestem jej mamusią :D
Jagodka jak zawsze śliczniutka i milutka :D
Gdzie domki dla moich dziewczynek gdzie 8O
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Pt kwi 13, 2007 17:45

:1luvu: Agatka spryciula zaczyna papugowac :ryk:
Obrazek

Gocha17

Od: Pt wrz 29, 2006 11:00

Post » Pt kwi 13, 2007 21:10

maluchy do góry !!
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Pt kwi 13, 2007 22:48 Bezdomne kotki

Miałyście rację, że bezdomne kotki trzeba ratować szybko , jeśli tylko są możliwości, bo w ciągu paru minut i niemal na naszych wyczulonych oczach dochodzi do nieodwracalnych tragedii. Tylko tyle mogę napisać po dzisiejszym słonecznym dniu i przeraźliwym, przerywanym ale długotrwałym kocim krzyku. A potem była cisza i wiele wskazówek co się stało. :evil: Cześć Wam Dziewczyny, że jesteście takie dzielne i ratujecie kocie życie.

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Pon kwi 16, 2007 8:50

do góry kociaki!

florida zrobi dla was aukcję allegro :)
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Pon kwi 16, 2007 9:14

jaką aukcję? bo ja wystawiam dla nich ogłoszenie na allegro :roll:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon kwi 16, 2007 14:31

No :!: podanie Agatce tabletki to wielka sztuka godzinka wspólnego pobytu w kuchni co wieczór. A cala reszta miauczy piszczy pod drzwiami-one by to pożarły w mig. :twisted: Ale nie Agusia nie. Wczoraj kulkę z mięska mielonego z tabletką o wielkości pół centymetra jadla godzinę doslownie po pół milimetra i nijak się tej rozkruszonej tabletki oddzielić nie dało. :evil: Co ja wyprawiam co wieczór to ludzkie pojęcie przechodzi- wczoraj dopiero przeszlo po posmarowaniu mięska masełkiem. No mówię Wam dom wariatów. Kocham małego dzikuska Agatkę. :lol: :lol:
Samantha mam nadzieję, że nie pozostalaś bezczynna...

iwonac

Post » Pon kwi 16, 2007 20:27

puss pisze:jaką aukcję? bo ja wystawiam dla nich ogłoszenie na allegro :roll:

oj, rzeczywiście :) jest na poprzedniej stronie :oops:

A jaki masz nick na allegro? Może mogłabym umieścić link do aukcji w podpisie u siebie?
Obrazek

olifka1

Post » Wto kwi 17, 2007 7:21

mój nick na allegro to clocklady :wink:
tylko musisz się przebić przez moich ponad 50 kocich aukcji i znaleźć tą właściwą 8)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto kwi 17, 2007 8:41

I co Wy na to powiecie Perełcia ciągle biedulka wystraszona i zachęty do zabawy traktuje jak atak i coś w nocy poczula się zagrożona burczy z pod wanny na resztę. Pobieglam tam a za mną Agatka. No myślę teraz się dopiero zacznie. I wyobraźcie sobie Agatka podeszla odważnie i dziewczyny przywitały się noskami. :lol: :lol: :lol: Kocham dzikuska Agatkę.

iwonac

Post » Śro kwi 18, 2007 6:11

do góry!
Obrazek

olifka1

Post » Śro kwi 18, 2007 8:13

moja maluteńka dziewczynka Jagódka znowu ma rujkę i cały czas mrauczy czytaj dosłownie nie miauczy tylko mrauczy :twisted: Za ukochanego wybrala Milutka i nie dziwne bo Milutek jest dla niej i nie tylko bardzo dobry myje ją przytula no mój Milutek to skarb. Ale teraz bidulek nie bardzo wie o co jej chodzi próbuje ją głaskać pocieszać a ta łasi się i mrauczy i dupkę wystawia. Ale ona taka malutka jest a już drugą rujkę ma. U Agatki rujki nie zauważyłam a Perełcia starsza i chyba też nie....
Dzięki Bogu, że je uratowałam teraz by już nie żyły albo schorowane zaszły by w ciążę. :evil:
Mamusia dziewczynek Szczapka wrócila wczoraj po sterylce. Ona idwa Buraski na razie mają nakaz eksmisji odroczony ale na jak długo nie wiem no i nie są tam bezpieczne. Burasek znowu chory spuchło mu oczko .Jemu wiecznie coś na jesień kulał na przednią łapkę zimą na tylną a teraz choruje na oczka. I tak się się zawsze skarży miauczy i miauczy. Nie jadł dwa dni ale prawdopodobnie już dostaje antybiotyk. Niech szlag trafi takie życie na tej niby wolności kot dom musi mieć każdy nawet ten dzikawy bo domu od początku nie miał ale żeby przebywal na swoim terenie swoich kochających ludzi u siebie bezpieczny i zadbany. Tego chcę dla wszystkich kotów.

iwonac

Post » Czw kwi 19, 2007 5:22

Czy możliwa jest rujka w tak krótkim odstępie czasu??
Iwonko, to jeszcze tamta się nie skończyła, zwłaszcza że ta pierwsza zazwyczaj trwa u kotek dłużej - rozmawiałam z wetem na ten temat...
Sterylizacja potrzebna :roll:

Widziałam przedwczoraj Szczapunię. Kto zorganizował sterylkę?
Obrazek

olifka1

Post » Czw kwi 19, 2007 7:54

O sterylce zadecydowały Panie karmicielki byla ona i ta czarna koteczka z przepuklinką wiesz która i ten Pan Piotruś co tam sprząta zabrał czarną do domu bo ona byla jego ulubienicą.
Pewnie masz rację może to ta sama rujka może wszystkie trzy moje dziewczynki mają rujki bo i Agatka coś tak mruczy. Dobrze,że oba moje kocurki odjajczone. :twisted: Sterylki konieczne będą musiały być w przyszłości zrobione ale ja narazie nie mam żadnych możliwości finansowych na jedzenie i żwirek mi brakuje dla calej gromadki.
Mam nadzieję,że Szczapcia szybko dojdzie do siebie po sterylce i Burasek wyzdrowieje. Przydałby się dla nich prawdziwy taki wychodzący z dom z ogródkiem i tolerancyjnymi Dużymi.Ach marzenia :cat3:

iwonac

Post » Pt kwi 20, 2007 12:27

Oj dziewczynki obie mają rujkę w calym domu mrauczenie i mrauczenie dzień i noc. I Milutek to ich wybraniec. Zebyście widzialy jak on je łapką głaszcze a one te chude dupki pchają na niego a on je pociesza i myje i glaszcze. :roll: Kocham mojego Milutka ona ma tyle ciepła dla mnie i innych kotów jeśli mu na to pozwolą. Naprawdę mój Milutek to wyjątkowy kot. Dzikusek uratowany z piwnicy. I choć chowa się przed innymi ludźmi choć boi się na ręce, to jego miłość i przywiązanie oświetla moje trudne życie :lol: :lol:
Wracając do dziewczynek to one są takie chudzutkie i drobne( po mamie szczapce) i jeszcze takie malutkie. Jakie to szczęście, że nie zostały w piwnicy. I niech sobie Agusia Będzie trochę dzikusek co nie chce na rączki. Ale w nocy przychodzi do mojego łóżka i daje sobie podczas drzemki wygłaskać całe chudziutkie ciałko a nawet brzuszek podsuwa. A sierść ma bielutką :lol: :lol: Kocham wszystkie kotki takie jakie są i wszystkie muszą mieć dom. Nie ma kotów dzikich są tylko nie kochane. :twisted:

iwonac

[poprzednia][następna]