OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2022 12:36 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Myślę, że ci państwo ucieszyli się i nawet podświadomie czekali na pomoc, o którą nigdy by nie poprosili
:201428
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lip 08, 2022 17:15 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Powinnam kroić nerki i wątróbkę. Miast tego siedzę i oglądam Bonda. Z drinkiem w ręku. Koty ze zdziwienia popadały. A może z głodu?!
Coś mnie się z wiekiem porobiło z gustem . Nie przepadam za filmowym Bondem choć książki były ok. Ale od kiedy główną rolę gra Craig to filmy bardzo mi się podobają. Pamiętam szum gdy ten właśnie aktor miał zostać kultowym agentem. Ani to urody. Ani brytyjskiej przeszłości. I proszę, zaskoczył wszystkich.
I te oczy!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 08, 2022 17:17 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Bardzo dobrze! Odpoczywaj sobie. Zebym mieszkala gdzies blisko Ciebie to bym Ci jeszcze ciasto doniosla.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pt lip 08, 2022 18:30 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

ASK@ pisze: Kobiecie potrzeba było chyba takiej rozmowy. Nie pytałam. Słuchałam.
Strasznie się wzruszyłam gdy na widok ciastek Pani Jola stwierdziła cicho, jakby do siebie ale babcia się ucieszy!. A to nie był koniec. Puszki rybne: zobacz Emilku śledziki, ulubione babci i twoje! ...
Postaram się za jakiś miesiąc-dwa dowieźć karmę dla kotów i przy okazji coś dla nich. Już więcej i wymyślniej może. :wink:
Nie chcę się narzucać. To takie krępujące dla obu stron.

Obiecali mi solennie ,że jak coś się będzie dziać z kotami ( z nimi) to skontaktują się.

Na odchodne usłyszałam, że pierwszy raz ktoś im pomógł bezinteresownie. Ot, tak.
Bo pomoc kotom to pomoc ludziom.

Słowa Pani Joli.

Babci??
Bądż tak dobra i daj znać czy prywatnie czy na wątku że się zbierasz z wizytą. :mrgreen:
Wytłumacz im że masz koło siebie fajną grupę ,która lubi pomagać, takie zboczenie :mrgreen:
Tych skurw...nów,którzy Emila pobili niech szlag trafi. :evil: :twisted: i każdego kto mu krzywdę zrobił.
Ludzie to jednak czasami sku,,ny

FunduszImmuno

Od: Wto gru 02, 2014 22:50

Post » Pt lip 08, 2022 19:51 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

jak zwykle potwierdziło sie, że te biedniejsze osoby, mniej zaradne zyciowo lepiej troszczą się o zwierzęta niż takie, które jeżdżą wypasionymi samochodami i opływają w luksusy. Super Asia z Ciebie osoba, że tak po prostu poszłaś, pomogłaś. Myślę, że dla tych osób dużo to znaczy. A teraz i Ty jestes spokojniejsza, bo kotki i ludzie przez jakiś czas będą mieli jedzenie. :1luvu:
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Nie lip 10, 2022 7:39 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Nie lip 10, 2022 22:31 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Dobra, między kuwetami i smażonym kurczakiem obejrzałam ostatniego Bonda. Nie czas umierać! Nareszcie spokojnie i bez przerw. Calusi :lol:
A teraz katuję...
No co ja mogę "katować"?
Zieloną milę :?
To jest film, książka do której mogę wracać i wracać.
Do tego ta obsada :1luvu:
Sami ulubieńcy. Moi :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 11, 2022 0:03 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Spokojnej nocy i tygodnia!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lip 11, 2022 13:10 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

MalgWroclaw pisze:Spokojnej nocy i tygodnia!

Dzięki, mocno się przy dadzą.

Dzień fajnie się zaczął. Spotkałam po długaśniej nieobecności ...Czarusia! 8O Wypadł spod budynku na kortach gdy wołałam podchodząc. Mimo ,że nie był widoczny co dzień powtarzam litanię imion. Nie można go nie poznać! Grubasisko okrutne :wink: Uff, więc żyje. Tylko mając michę pod nosem nie chce mu się zapitalać do lasu. Niestety, chyba jest jakiś "zwierz" dodatkowy na kortach bo strasznie dużo jedzenia idzie. Mokre całe i prawie zawsze znika suche. Oby to nie był kot. Choć jeże zostawiają totalny bajzel. A to jest wylizane do czysta! Miseczki nie wywrócone, nie przesunięte, suche nie tarza się w pyle.
Za to Buni nie widać od kilka dni. A Igunia gada jak najęta i czeka przeważnie w lesie na posiłek. Dziś odważyła się wyjść zza płotu zanim oddaliłam się. Poszła sprawdzić co ptakom wysypałam. Staram się przynosić fruwaczom smaczki by kotom odpuściły dziobanie. Wysypuję w pewnej odległości od stołówki. W miskach sołówkowych też dziwy są :? Wylizane są i one do czysta. Zawsze jakiś okruch mięsa czy puszki zostaje a tutaj pełna myjka.
Jakieś przedziwne stworzenia się zaczynają zgłaszać.
Ktoś grzebał tam. jestem pewna bo "moja" płyta chroniąca wejście zniknęła. Nie została odrzucona. Została zabrana. Stasiek dotargał stare drzwi i nimi zasłonił. Gdy cosik pasownego trafi się mi to zmienię. Trudno bawić się z tak sporymi gabarytami.
Mniej więcej od tego czasu żarcie "idzie jak woda". Tak sobie pomyślałam o podrzutku.

Ritunia ma słabszy dzionek. W nocy wymiotowała ale kudłami. Potem "rozszalałą się". Gdy rano kręciła się niespokojnie, ciągle popijała wodę, chciała i nie chciała jeść wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Niby bawiła się i nawet z Lewusiem poganiała ale to jej zachowanie zwiastowało kłopoty. Zbyt była pobudzona. Dostała leki p. bólowe i deczko zjadła. Ale za moment wszystko z niej wyleciało jak Niagara. Kilka razy. Poszło wiec p. wymiotne. Janusz nie dałby rady sam podać. A nie można jej zostawić z rzygiem, bólem i przy zszytej mordeczce. Bardzo się boję tych jej ulewań by szwy nie puściły.
Jak ma się dobrze, jak np wczoraj, to bawi się cudnie z Lewuskiem. On najbardziej jest do niej delikatny. Ona 2,65 on 6 kilosów. Mógłby ją zgnieść. Ale jest ostrożny bardzo. Lubi się bawić z Ritunią, uprawiać zapasy, przytulić...

Ciągle i ciągle zbieram się by napisać wam kolejne poczynania blondynki. Bo są! Nic nie zmieni "przyzwyczajeń". A zmęczenie swoje też robi. Może się wreszcie zbiorę. Obiecuję!
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 11, 2022 16:48 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Pon lip 11, 2022 17:00 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

ASK@ pisze:.

Ciągle i ciągle zbieram się by napisać wam kolejne poczynania blondynki. Bo są! Nic nie zmieni "przyzwyczajeń". A zmęczenie swoje też robi. Może się wreszcie zbiorę. Obiecuję!

:mrgreen: czekam.

FunduszImmuno

Od: Wto gru 02, 2014 22:50

Post » Wto lip 12, 2022 10:16 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Dziś na kortach czekał na mnie czarny kot. Z białym krawatkiem. Nie przyjrzałam się dobrze bo w krzakach siedział. I widząc baczne spojrzenie zwiał. Jestem pewna, że to nie Czaruś. On jest niski , taki jamnikowato sylwetkowy. A to to było na wysokich nożynkach. Nic to, może to właścicielski, siostry Staśka. Dożywia się u nas.

Rita tak sobie. Ona bardzo się zmieniła przy tym IBD. Mimo leków nadal ma ulewania. Aż się boję o paszczękę. Widać też, że cierpi. Kupale nadal luźne. Choć przestało się jej gotować w jelitkach. Całkowicie wyniosła się do siory czyli zamieszkała u Danki. Wychodzi pobiegać, po zerkać, po bawić się ...ale potem staje pod drzwiami i każe się wpuścić. Z jednej strony jest to nam "na rękę" bo spokojnie stawiamy miskę i zje kiedy zechce.Nikt nie czyha na smaczka gerberkowego. Tak jakby jej nosek zablokowało. Możliwe, że deczko zaziębiła się. Jest bardzo osłabiona. Boli to ,że boi się nas. Wie, że dostanie zastrzyki i zwiewa. Już nie mam sumienia jej kuć. Ale jak trzeba to trzeba.
Dużo pomógłby, mam nadzieję, steryd na jej środek brzuszka. Ale teraz nie możemy go podać.
"Walka" o zmianę diety trwa. Wygrywa Ritunia. Niestety. Zanim zje paciaję z łyżeczką gastro to są cyrki. Drugiej miski nie ruszy. Więc stanęło na jednej. Śmiejemy się, że ona z czarnym nie chce. Stawiam jej co i raz jakieś nowe danie ale kończy się niechęcią i obrzydzeniem.
Widać często, że jest głodna. Niespokojna. Ale dyskomfort w kiszeczkach powoduje podświadomy strach przed bólem. Bo każdy posiłek to ból.
A tak pięknie się czuła zaraz po pierwszej operacji. Nie ten kot! Apetyt, radość, biegi... Tyle przeżyła ale los jej nie odpuszcza. Czasem myślę, że mieliśmy rację walcząc o nią i przysparzając tyle cierpienia. Stresu i bólu miała dostatek. Wątłe ciałko, umęczone ciągłą walką, poddało się i mamy to co mamy. :placz:

Szperaczy internetowych proszę o poszukanie Gerberków w przyzwoitej cenie :201494
Obrazek

ASK@

Post » Wto lip 12, 2022 10:44 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Nie płacz. Musi być dobrze.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto lip 12, 2022 14:28 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

FunduszImmuno pisze:https://www.aptelia.pl/apteka/p119572-Gerber_delikatny_indyk_6_m_80_g?cq_src=google_ads&cq_cmp=17455086137&cq_term=&cq_plac=&cq_net=x&cq_plt=gp&gclid=CjwKCAjwt7SWBhAnEiwAx8ZLajlsWiYAoGJAGeNUngIfX4ZpbGsJfPAvIZ0rVqL-b5HPi33yGzmVmBoCvm0QAvD_BwE

https://www.apteka-melissa.pl/koszyk/kr ... l=nofollow

w melisie za darmo transport przy zakupach 202,05 gerberki- 4,49.

https://gemini.pl/gerber-obiadek-delika ... -g-0027658

Melissa mi sie nie otwiera, ale doczytałam ,że darmo od 202,05...
Reszta bardzo atrakcyjne ceny. Ciekawe czy mają wiele na składzie. I czy w ogóle mają. W tej pierwszej to 62 sztuki trzeba by było. W ostatniej darmowa dostawa od 39 zeta. To około 10 gerberków, 3 może 4 dni jeśli Rita ma apetyt.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]