OTW3-PILNIE DT dla 2rudziczek+2szylek ok.2m-ce!s.100

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 6:09 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

hanelka pisze:Co z Iwi?

Nareszcie ocknęła sie.Ale bardzo późno w nocy. Mimo przykrycia i termoforka była taka zimna. Od uszek do poduszeczek nóg. Wzięłam ją do łóżka. Nad ranem dopiero przełożyłam do klatki. I cholera jakoś z kaftanika sie rozdziała. Lezy teraz i nie reaguje za bardzo na dotyk. Narkoza musiała być silna, ale i operacja ponoć poważniejsza niż sie wydawało.Biedna mała.Musiało ją boleć,przeszkadzać w każdej czynności. To na prawdę był wielki worek wypychający nogę w bok. A mimo wszystko taka pogodna z niej kocinka.
Bisek doszedł do siebie szybko.Nawet podjadł i poganiał z Benkiem. Denerwuję sie jego wynikami badań. Miałam zadzwonić ok 19 ale nikt nie odebrał.
Zostawiłam zebrane koopale Zeldy z prośbą o przebadanie pod mikroskopem.Boję sie ,ze to koksydia.
Choć zg z zaleceniam Ja-Ba psikam na wsio preparatem :mrgreen: .
Benek trochę szczepienie odespał. Pełno ma tych strupeczków na całym ciałku. To jest słodzik straszny. Jednak walnął focha, bo mimo wyrka wolnego nie przyszedł w nocy migdalić sie.
Dobijała sie o niego przedwczoraj jedna pani sms-ami o 22.30 :mrgreen: Córka odpowiedziała ,ze spie i prosiła o kontakt mailowy.Skontaktowała sie i najwazniejsze było,ze kot kosztuje tylko 1 zł.Wczoraj jej odpowiedziałam standardowo i cisza.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 12, 2010 7:44 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

Biedna malutka. U nas na wiosce mają zwyczaj wydawać wyłącznie zwierzaki całkowicie wybudzone, żeby w razie czego od razu na miejscu działać, jakby coś było nie tak. Mam nadzieję, że teraz już szybko dojdzie do siebie.

Jakim preparatem pryskasz?

Pani za złotówkę - bezcenna...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie gru 12, 2010 8:46 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

Mała tez była częściowo wybudzona,ale "padła" podczas jazdy.Jedyna opcją było zostawienie jej w szpitaliku ,w klatce .A tam w nocy i tak nikogo nie ma.Była operowana przed południem.Odebralismy koty tuż przed zamknięciem lecznicy tj.16 .Opcja-nocka u weta nie wchodziła w gre.Poza tym ja mam w sasiednim bloku naszego wetka.

Iwinię boli nozynka i stawac na nią nie moze.Gdzies jej tam zostaje z tyłu,podwija sie...Wygolona jak punk :mrgreen: Własnie zaniosłam ją do jej ulubionej kuwety .Próbowałam pomóc w odsiusianiu,obowiązkowym grzebaniu i ustawianiu nozynek.Podnosiłam główkę co sie zaklinowała ,trzymałam obolałe ciałko. Warczała zła na siebie i na mnie za niemoc,ból. Ale udało sie. :ok: Podam jej arnikę.
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 12, 2010 9:54 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

sorry for o/t, ale potrzebuje rady. moze ktos sie wypowie?
viewtopic.php?f=1&t=121364&p=6792125#p6792125
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie gru 12, 2010 10:37 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

Biedna Iwi,bidulka Asia :( Trzymaj się dziewczyno,wiesz,że dali bóg jesteś godna podziwu[nawet jeśli sklniesz czasem te wredne footra :twisted:] A' propo zapalenia dziąseł-czy te kociaste "wymieniały"teraz uzębienie?Jeśli tak,to stąd może to być .U mnie też po wymianie był problem z dziąsłami-płukałam srebrem koloidalnym i jest lepiej [na nawet dobrze :mrgreen:]

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie gru 12, 2010 19:12 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

J.D. pisze: A' propo zapalenia dziąseł-czy te kociaste "wymieniały"teraz uzębienie?Jeśli tak,to stąd może to być .U mnie też po wymianie był problem z dziąsłami-płukałam srebrem koloidalnym i jest lepiej [na nawet dobrze :mrgreen:]

Dzięki za miłe słowa :1luvu:
Asiu mam srebro. Jak płukałaś?Mnie to zastanawia jak płukać gębusię u kota.
Bisek i Benek to moze i po wymianie bo 7 m-czne gówniarze.Iwi ma 2 lata,wiec wymiana dawno za nią.

Iwunię widać,ze boli. Nie chciała juz dziś po południu jeść. Jak wróciłam z Płońska (wycieczka kocia) to dopominała sie o wyjście. Myslałam,ze kuweta potrzebna.A jej na kolanka sie chciało. Potem sobie posiedziałyśmy,polezałyśmy...To taki dobry i ludziowy kot. Tego dziada co ja wyrzucił to zabiłabym.
Mamy jechać z wizytą w tygodniu do weta.Boje sie o nią.Próbuje stawać na nozynkę,ale nie idzie jej to.

Biskowi coś tam wylazło w morfologi i nalezy naszykować się na USG wątroby.Wet powiedział czego ma za mało (leukocyty?).Ja oczywiście zaraz sie zdenerwowałam i wyleciało mi z głowy.Biochemia ok.
Bisek szaleje i nie zdaje sobie sprawy z zamętu przy nim.Jest ślicznym marmurkowo-przegubowym kotem. Doszłyśmy z Agneską do wniosku,ze matka na jamniora sie zapatrzyła. A wg mnie ma figure gepardzią.

Jakis nam sie teraz rzut zdechlaków trafił :cry: . I nie ma gdzie reklamować :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 12, 2010 19:30 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

Asia ja "opstrzykiwałam" ze strzykawki.Nabierałam 0,5cm i po kropelce,po boczkach po dziąsełkach,tak żeby nie było duże go przymusu łykania to zostaje chwilę w pyszczydle,na jęzorku :mrgreen: I tak w kółko [2xdz.]Dodatkowo dodaję teraz do wody na każde 300ml dwie zakrętki srebra.Gdyby twoje czorcidełka dały się to jeszcze dobry rezultat osiąga się smarując dziąsła sproszkowaną tabletką "Dentovit". [ja rozbijam młotkiem w torebce] .Dodatkowo przy katarze udrażnia nosek.Tabletka zawiera substancje hamujące rozwój bakterii tlenowych i beztlenowych.Jak przynieśli mi strasznie chorą maleńką "Dziuńkę" to ten proszek pomógł udrożnić zawalony katarem nosek.Dosłownie dusiła się i już po pierwszym "użyciu" było widać poprawę.

J.D.

Post » Nie gru 12, 2010 19:55 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

My zakrapiamy takim zatkanym zakichańcom Otriwin dla niemowląt .Bezposrednio do dziurek. Też wspaniale działa.
Dzięki za rady.Musze się zabrac za te dziąsełka.Jakbym jeszcze za mało grzebała przy nich. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 12, 2010 22:37 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

A "dentovit" kupuje się w aptece czy u weta? potrzebna jest recepta?
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie gru 12, 2010 22:52 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

Normalnie w aptece,bez recepty.Naprawdę dobrze działa na krwawiące dziąsła [u ludzi też]tylko,że dla mnie jest niejadalny.W sumie to jest dobrze,że nie jest zbyt miętowy bo pewnie koty by nie chciały.

J.D.

Post » Pon gru 13, 2010 6:16 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

Szalony Kot pisze:Hmmm, a ten Otrivin może być dla dorosłych może też? Bo taki mam, a może i u nas na katar pomoże...

może.jak mi sie tamto skończyło to Afrin daliśmy.Podobno mniej szczypiący nawet. Koty tego nie lubia,ale pomaga. Najwazniejsze,że to wet mi doradził jak przyłaził do naszej 5 robić zastrzyki.

Iwi nie je.Ucieka w drugi koniec klatki jak miseczkę sie postawi.Nie chce pić. Nie załatwia sie.Co prawda nie ma czym. Próbuje wychodzić, ale tylko po to by ją do łózka zabrac i przytulić.Dzis dzwonię do weta i postanowimy.Zaraz temperaturkę zmierzę i conwe rozpuściłam. Nie będe czekac.

Reszta ok. Tylko czasu mi już braknie an oporządzanie.I dziąsła wczoraj przegapiłam.mam srebro to dam każdemu choc dopyszcznie.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 13, 2010 6:27 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

:ok: za zdechlaki - oby jak najszybciej stanęły na łapy!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon gru 13, 2010 9:17 Re: OTW3-Bisek i Iwi już po cieciu!Iwi biedulka.Kciuki poproszę!

Przed wyjsciem moim do pracy Iwunia zaczęła jeść :ok: I troszkę wody wypiła. Ma 39,5 gorączki.I tak będę dzonić bo na kontrol nalezy sie umówić.
Dziś jest TZ w domu to już ją dopieści. Pzrełożyłam ja z klatki do śpiacego TZ to jej wcale nie przeszkadzało. :wink:
Najważniejsze,ze staje na nożynkę. Do wyrka nawet na 3 potrafi leźć. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]