pamiętnik Agusi - Agusia nie zyje [*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 03, 2010 9:22 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

dawno nie wklejałam zdjęć
to się poprawiam
Agusia w czystej formie ;)
Obrazek Obrazek

Agusia z Agatką w łóżku
Obrazek Obrazek

takie widoki mam w przedpokoju
Obrazek

tu Malwinka z Agusią
Obrazek

a tu jest wielkie mycie
Obrazek Obrazek Obrazek

no i chciałam pokazać jak Agatka pije wodę
Obrazek Obrazek Obrazek
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw cze 03, 2010 9:33 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

O,jak fajnie :lol: Te toaletowe zdjątka są super!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 03, 2010 14:42 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

pozwolę sobie wkleić
viewtopic.php?f=13&t=111941&p=6040821#p6040821
bardzo potrzebna pomoc
dwie nastolatki sobie nie poradzą
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Czw cze 03, 2010 16:14 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Agusia jest po prostu... piękna..
ma tak ślicznie zarysowaną łepetynkę, że napatrzeć się nie mogę, wydaje mi się, czy tam jest taki uroczy orientalizm w tych wysmukłych rysach?..
cudne stworzenie...
Agatka pijąca wodę łapiną od razu kojarzy mi się z moimi szczurzycami, które elegancko brały do łapki po ziarenku zboża i jadły jak lody ; ))))
A Jejmość Malwina to taka poważna matrona, z miny i postawy : ))
piękne są.
A jakaś fotka Poldusia?...

co do tego linku o 14latce i Kotce potrzebującej pomocy.... mam wrażenie, że to faktycznie jest jakieś takie niepozbierane: tu umierające maleństwa i cudnej urody mama (zresztą pal licho urodę, gdyby była skołtunioną bidulą, to przecież tak samo zasługuje na pomoc), i jeszcze ten cuduś marmurkowy - a z drugiej strony oczekiwanie na Kociaka od znajomych.. Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze?....
KotkaWodna

Post » Czw cze 03, 2010 16:28 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Ja o tych 14-to latkach.

Felisaquatica nie dziw się, że one trochę pogubione. W tym wieku chciało by się naprawić cały świat i przygarnąć wszystkie zwierzęta. Ale rzeczywistość skrzeczy....
Rodzice pewnie zgodzili się na kota ze znanego sobie domu i na żadnego innego. To, że dziewczynki chciały by może zabrać te maluchy urodzone pod blokiem dla rodziców nie ma znaczenia. Albo kot wybrany przez rodziców albo nic.
Ja mam szacunek do tych dziewczynek, próbują coś zrobić, nie przeszły obojętnie.

Przepraszam, więcej nie będę Obrazek

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Czw cze 03, 2010 16:31 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

witaj Najmysiu :)
wszelkie uwagi mile widziane
przyznaję, że w wieku 14 lat to ja ..... a może lepiej się nie przyznawać :wink:

a teraz chodzi o ratunek dla kotki

Killatha

Post » Czw cze 03, 2010 16:38 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Jasne.
A ja już się zastanawiam,co zrobię,kiedy Poldek opuści klatkę.Upić się nie upiję,ale coś zrobię.Pomyślę.

ewar

Post » Czw cze 03, 2010 19:21 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Drogi pamiętniczku
Dzisiaj nie chciałam jeść. Duża nawet otwarła puszkę recovery i tego trochę skubnęłam ale jakoś nie mam apetytu. Duża się martwi.
Poldek za to chyba zaczął wreszcie słuchać tego co Duża mówi. Jeszcze jedynymi słyszalnymi dźwiękami jest syczenie i warczenie ale już w obecności dużej korzysta z kuwety i je, i nawet pozwala się od czasu do czasu dotknąć w nosek.
Duża powiedziała, że mamy oboje "się zachowywać" i nie przysparzać jej zmartwień.

Killatha

Post » Czw cze 03, 2010 21:24 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

pod tym ostatnim zdaniem podpisuję się wszystkimi odnóżami....
KotkaWodna

Post » Czw cze 03, 2010 21:50 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

I ja też się podpisuję.

Demokratyczna decyzja większości powinna zmusić Poldka
do zmiany stanowiska na nieco bardziej otwarte na ludzkość. :mrgreen:

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Pt cze 04, 2010 4:41 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Agusia wymiotuje

Killatha

Post » Pt cze 04, 2010 5:50 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Nie! :cry:

ewar

Post » Pt cze 04, 2010 6:19 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

takie to malutkie, chudziutkie, bardziej wygląda na 5 miesięczne kociątko niż dorosłą kocicę
i jeszcze teraz :(
czekamy na otwarcie lecznicy

Killatha

Post » Pt cze 04, 2010 9:05 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Może tylko zakłaczyła się, może za dużo pojadła?1

Trzymam kciuki aby nie było to nic poważnego :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pt cze 04, 2010 9:48 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Czekamy na wieści od weta. I kciuki trzymamy, oby to była tylko chwilowa niedyspozycja :ok: :ok: :ok:

I za Poldka też :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

[poprzednia][następna]