Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 23, 2009 20:15 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT na razie tak zostaje :):)

Jutro wyjeżdżam na święta. Opiekę nad ferajną przejmuje Wiga - jeszcze jej na tym wątku nie było, ale od dawna bardzo pomaga mi z Werbenką.
Emma wyluzowała się już na tyle, że prawie w ogóle nie śpi pod łóżkiem, aczkolwiek teraz jej ulubionym miejscem jest półeczka na ręczniki w łazience - ciepło i miękko ;)
Jest bardzo spragniona czułości i człowieka. Niestety, ja muszę się dzielić na 6, ale Emma dostaje gratisowe porcje ze względu na utrudzony rozumek ;) Jest rewelacyjnym kotem, absolutnie bezproblemowym, bardzo czystym (posikiwania już od dawna się nie zdarzają, odpukać..), bardzo miłym, bardzo łagodnym. Z nikim się nie kłóci prędzej zejdzie z drogi niż się z kimś posprzecza. Coraz więcej się też bawi. Co prawda raczej sama, ale to już dużo postęp. Mam nadzieję, że lada tydzień będzie ganiać z resztą stada jak starsza siostra.
A co do jedzenia - dzisiaj spałaszowała całą miseczkę animondy, ale króluje surowy cyc kurczaczy. Tak więc Emma zajada zupełnie bez problemu wszystko, co jej daję i niniejszym ogłaszam koniec niejadkowania. Teraz trzeba pilnować, żeby nie przytyła ;D
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i świątecznie.
Kasia

szept

Od: Sob wrz 26, 2009 20:21

Post » Wto sty 12, 2010 15:10 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT na razie tak zostaje :):)

Co słychać u Emmy :kotek:
Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

Post » Sob sty 16, 2010 22:36 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT na razie tak zostaje :):)

Emma pojechała do stałego domu.
Nic więcej nie napiszę, bo ryczę jak bóbr.
Dom jest rewelacyjny, państwo bardzo bardzo mili, mają już jednego kota, 1,5 roku. Podobno Emma przyjęła zmianę miejsca i towarzystwa ze stoickim spokojem.
Jestem załamana, wiem że to dla Emmy zmiana na lepsze, wiem że dom jest świetny... Ale kurde pokochałam tego kota bardzo... ech durne zycie...
Czy Wam tez jest tak trudno wyadoptowywać swoje koty?...

szept

Post » Nie sty 17, 2010 8:58 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT na razie tak zostaje :):)

ech, dziewczyno, nie pytaj. ostatnio tz postanowil, ze rita u nas zostanie, choc miala byc na tymczasie tylko. a jak rita, to i wandal. do tego narcyz z fiv-em na tymczasie chyba wiecznym. i cztery rezydentki.
a ja czytam o kolejnych nieszczesciach i niestety zadnemu juz nie moge pomoc, bo za duze zageszczenie.
wiec mozesz byc z siebie dumna, ze uratowalas jedno kocie istnienie i znalazlas mu dobry dom; a czekaja juz nastepne, zeby ktos do nich wyciagnal reke. i mozesz im pomoc i powiedziec sobie, ze gdyby nie ty, poszlyby na zatracenie.
ja tego teraz zrobic nie moge i sie zastanawiam, czy ja sie w ogole nadaje na tymczas. a tyle czytam watkow, gdzie prosza o dt. nawet w naszej okolicy. chcialabym pomoc. ale nie moge, choc serce sie kraje. :(
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie sty 17, 2010 11:30 Re: Emma Kocia Mama już w kochanym DT na razie tak zostaje :):)

szept pisze:Emma pojechała do stałego domu.
Nic więcej nie napiszę, bo ryczę jak bóbr.
Dom jest rewelacyjny, państwo bardzo bardzo mili, mają już jednego kota, 1,5 roku. Podobno Emma przyjęła zmianę miejsca i towarzystwa ze stoickim spokojem.
Jestem załamana, wiem że to dla Emmy zmiana na lepsze, wiem że dom jest świetny... Ale kurde pokochałam tego kota bardzo... ech durne zycie...
Czy Wam tez jest tak trudno wyadoptowywać swoje koty?...

Kasiu ,domyślam się jak Ci ciężko ,ale popatrz na to z innej strony
Emma ma wspaniały własny dom ,a Ty pomożesz kolejnej kociej bidzie .

wiedźma_65

Od: Śro lis 08, 2006 22:38

Post » Nie sty 17, 2010 11:38 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Jejku Emma w DS, to teraz czekamy na wieści, może Szept coś więcej nam napisze :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon sty 18, 2010 8:43 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Dostaję regularnie zdjęcia. Emma jest wyluzowana, na zdjęciach leży wyciągnięta, albo uprawia toaletę na środku dywanu. Co prawda na pierwszym zdjęciu jest pod łóżkiem, ale na kolejnych już zupełnie nie: zwiedza, łasi się, kopie w kuwecie, przeciąga... Jestem niesamowicie szczęśliwa, że Emma nie złapała traumy po kolejnej przeprowadzce - bardzo się bałam, że znowu się zamknie i wycofa. Ale nic z tych rzeczy. Wygląda na to, że resocjalizacja u mnie przyniosła trwałe efekty, a teraz w stabilnym domu z tylko jednym kocim towarzyszem i wielką czułością i miłością ludzi, Emma pokaże cały swój urok.
Pozdrawiam
chociaż mi ciężko..

szept

Post » Pon sty 18, 2010 8:43 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Dostaję regularnie zdjęcia. Emma jest wyluzowana, na zdjęciach leży wyciągnięta, albo uprawia toaletę na środku dywanu. Co prawda na pierwszym zdjęciu jest pod łóżkiem, ale na kolejnych już zupełnie nie: zwiedza, łasi się, kopie w kuwecie, przeciąga... Jestem niesamowicie szczęśliwa, że Emma nie złapała traumy po kolejnej przeprowadzce - bardzo się bałam, że znowu się zamknie i wycofa. Ale nic z tych rzeczy. Wygląda na to, że resocjalizacja u mnie przyniosła trwałe efekty, a teraz w stabilnym domu z tylko jednym kocim towarzyszem i wielką czułością i miłością ludzi, Emma pokaże cały swój urok.
Pozdrawiam
chociaż mi ciężko..

szept

Post » Pon sty 18, 2010 9:10 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Oj no to wspaniałe wieści :D

gosiaa

Post » Pon sty 18, 2010 10:22 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Kasiu, dobrze będzie :) Emma trafiła do prawdziwego domu, a Ty pomożesz kolejnej kociej biedzie

Emma domowa:
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon sty 18, 2010 10:27 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Jejku, jakie piękne fotki szczęśliwego, wyluzowanego koteczka :1luvu:

gosiaa

Post » Pt sty 22, 2010 22:12 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Oto wieści jakie przekazała mi Szept z nowego domu Emmy:

Mam wieści, wszystko gra. Etap podłóżkowy zajął 3 dni, a teraz Emma panuje na salonach. Bawi się, siusia gdzie trzeba, demonstracyjnie przeciąga w niecenzuralnych miejscach (oj, polubiła u mnie blaty kuchenne...), nawet dała w ucho drugiej kotce, która zbyt warkliwie usiłowała egzekwować swoje "pierwszeństwo" - ale bez większych scysji.

Obiecane mamy jeszcze zdjęcia, ale to pewnie w niedzielę dopiero.

Chciałabym w tym miejscu bardzo podziękować Szept za to co zrobiła dla Emmy: za ofiarowanie DT, za "wyprostowanie psychiczne" koteczki, za dojrzałą decyzję o byciu dla niej jedynie przystankiem do szczęśliwego życia i w końcu za znalezienie super domu stałego. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I jeszcze za przemiły kontakt międzyludzki, konkretność i rzetelność :1luvu:
Obrazek

andorka

Post » Pt sty 22, 2010 23:37 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Emmą interesowałam sie od 11 listopada (pamietam, bo byłam na weekendowym wyjeździe :wink: ) i nawet linkowałam ją osobom zainteresowanym adopcją kota.
Szept, jestem pełna uznania dla Ciebie... i pełna wzruszenia i innych fajnych, delikatnych uczuć.... pełna szacunku za Twoje działania i niewyobrażalną mądrość..

Czapki z głów, szept, przytulam.. :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sty 25, 2010 10:20 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Obiecane zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

andorka

Post » Nie sty 09, 2011 16:44 Re: Emma Kocia Mama ma swój DS Dziękujemy Ci Szept :)

Przycupne - a pozniej poczytam :wink:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia]