Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 11, 2010 7:51 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

maxima161 pisze:Cześć, bardzo chciałabym przygarnąć czarnego kociaka do 3 miesięcy. Czy znacie kogoś kto ma takie kociaki do oddania w Warszawie albo okolicach? Kociakowi zagwarantuje ciepły i kochający dom oraz towarzystwo mojej kocicy :)

maxima, u moich znajomych okociła się dzika kotka. Kociaki to na razie maleństwa zupełne, ale może za jakieś półtora miesiąca byłyby do adopcji. Dwa są czarne.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto maja 11, 2010 7:52 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

AnielkaG pisze:Tak, świetnie. U Magosi jest wciąż czwórka kociaków z KAJETAN, u mnie jeden. Ale już zdążyłam zauważyć że to nasza prywatna sprawa.

Anielko, jakiej pomocy oczekujecie? Bo nie bardzo rozumiem. U Ewy też dwie kotki były zupełnie dzikie, byłam, widziałam. Jakoś się udało, nie wiem jak.

gosiar

Post » Wto maja 11, 2010 8:52 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

AnielkaG pisze:Tak, świetnie. U Magosi jest wciąż czwórka kociaków z KAJETAN, u mnie jeden. Ale już zdążyłam zauważyć że to nasza prywatna sprawa.

Aniela, jesteś niesprawiedliwa. Moje kociaki to też była moja "prywatna sprawa", bo jakoś nie przypominam sobie, żebyś mi pomagała w adopcjach. A na wątku zawsze mogłaś się udzielić, jak wszyscy tutaj. Wiele razy mówiłam/pisałam, żeby ogłosić te kociaki, wtedy miałyby jakąkolwiek szanszę na znalezienie domu. Tak jak pisała gosiar, ja też miałam dwa dziczki z tych działek, którym udało się znaleźć domy i zapewniam Cię, że nie były mniej dzikie niż te u Małgosi.
Nie rozumiem, skąd ta zgryźliwość?
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto maja 11, 2010 8:55 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Ja mogę ewentualnie pomóc ze zdjęciami. Efcia, musimy się umówić na jakąś kolejną kocią sesję :)
Chciałam powiedzieć, że ogromnie się cieszę ze względu na Rysia. Aha, jeśli chodzi o ten miot, o którym rozmawiałyśmy, są 4 kocięta. Na razie mają MOŻE dwa tygodnie, więc mamuśki nie ma co ciachać.

gosiar

Post » Wto maja 11, 2010 9:11 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Nie oczekuję pomocy. Tylko proszę nie piszcie jak jest cudownie, bo wszystkie kociaki znalazły domy. Ewa, wybacz, nie będę pomagała nikomu w adopcjach, mam dość swoich tymczasów. I nie mam zamiaru pisać co zrobię z kotami nienadającymi się do adopcji, bo w cudownej atmosferze tego Forum, gdzie wszystko jest wspaniałe i idealne nie ma na to miejsca.
Małgosia ma kilkanaście kotów, ja również.
AnielkaG

Post » Wto maja 11, 2010 9:16 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Aniela, strasznie dziwne to, co piszesz. Ewa ma już nowe tymczasy, Jokot np. teraz uczestniczy w jakiejś koszmarnej akcji z 70 bardzo chorymi kotami, jakaś masakra w Kuźnicy, ciągle jakieś nieszczęścia. Nie wiem, kto tutaj mówi o cudownej atmosferze tego forum.
Jesteś niesprawiedliwa, szczególnie pisząc to na wątku Efci, która po prostu cały swój wolny czas poświęca na łapanki i pomoc kotom.

gosiar

Post » Wto maja 11, 2010 9:18 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

która po prostu cały swój wolny czas poświęca na łapanki i pomoc kotom.

wyobraź sobie że ja też, ale o tym nie piszę bo nie ma po co :?
AnielkaG

Post » Wto maja 11, 2010 13:38 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Rzeczywiście zapomniałam o tych pozostałych kociakach :-(. Poza tym coś mi się pokręciło, bo kojarzyłam, że kociaki te miały kiedyś jechać do innego miasta, gdzie byłyby kotami wolnożyjącymi, ale zaopiekowanymi - musiałam pomylić posty czy wątki :-(.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto maja 11, 2010 14:29 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

gosiar pisze:
maxima161 pisze:Cześć, bardzo chciałabym przygarnąć czarnego kociaka do 3 miesięcy. Czy znacie kogoś kto ma takie kociaki do oddania w Warszawie albo okolicach? Kociakowi zagwarantuje ciepły i kochający dom oraz towarzystwo mojej kocicy :)

maxima, u moich znajomych okociła się dzika kotka. Kociaki to na razie maleństwa zupełne, ale może za jakieś półtora miesiąca byłyby do adopcji. Dwa są czarne.

Gosiu dziękuje za info, już zaadaptowałam małego kotka narazie nie mam warunków żeby wziąć do siebie jeszcze jednego mam 2 koty w mieszkaniu ale w przyszłości planuje rozszerzyć kocią rodzinkę to wiem gdzie będę szukać :)
Ewa bardzo się cieszę, że Rysiek znalazł domek strasznie mi się podobał super że ma swój domek :) mam nadzieje, że czarna kruszynka też już ma kogoś

maxima161

Od: Pon kwi 19, 2010 22:41

Post » Wto maja 11, 2010 15:48 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

maxima161 pisze:Ewa bardzo się cieszę, że Rysiek znalazł domek strasznie mi się podobał super że ma swój domek :) mam nadzieje, że czarna kruszynka też już ma kogoś

Cześć Aniu, tak, na malutką czeka domek, tylko rozchorowała się kruszynka i musi skończyć kurację antybiotykową. Cieszę się, że i Wy znaleźliście towarzystwo dla swojej Uranii. A kociambry już się dogadały?
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Wto maja 11, 2010 17:22 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

oj to nie dobrze też to przechodziłam z Uranką na początku dużo nam chorowała mam nadzieje, że domek dla małej będzie czekał bo naprawdę warto super ta kicia i jaka zabawowa :). Życzymy z Krystianem malutkiej szybkiego powrotu do zdrowia. W naszym domku jest teraz wielka miłość choć pierwszy tydzień był trudny :) ale i tak nie było najgorzej bałam się że się pozabijają ;). Teraz śpią razem, Urania wylizuje futerko Kubusiowi, ten ssie jej cycka no i bawią się mega dużo :). Najbardziej rozwaliło mnie to, że za każdym razem jak mały piśnie to Urania biegnie na pomoc, ostatnio jak obcinałam Kubusiowi pazurki to Urania przyleciała i burczała na mnie. Teraz będę przekonywać wszystkich znajomych którzy mają kota w domu, żeby brali 2 w życiu nie pomyślałam, że mojej Urance tak brakuje kociego towarzystwa ja to im teraz tylko miski z jedzeniem daje ;).

Mam do was pytanie :oops: wiem że nie na temat wątku ale macie doświadczenie. Kubuś mi wcina saszetki i kurczaka z miski a nie chce z miski jeść suchej daje mu trochę na dłoni to wtedy zjada. Dawać mu z ręki czy czekać aż się nauczy jeść suchego z misek? Nie bardzo rozumiem dlaczego mokre je z miski a suchego nie. Gdyby mu nie smakowało to by nie jadł suchego wcale a on wcina z ręki aż mu się uszy trzęsą ;)

maxima161

Post » Śro maja 12, 2010 8:22 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Spróbuj mieszać suche z saszetką, może wtedy przekona się do miski. Ale karmienie z ręki to też fajna sprawa :D
Moja mała już dobrze, prawdopodobnie przytruła się robalami po odrobaczeniu.
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Śro maja 12, 2010 12:21 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

dzięki Ewa za rade spróbuje :). Super, że kruszynka czuje się już lepiej :) trzymam za nią kciuki.

maxima161

Post » Wto maja 25, 2010 12:54 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Cześć, Ewa i jak tam się ma czarnula? Trafiła już do domku? :ok: :ok: za czarnulkę.

maxima161

Post » Wto maja 25, 2010 12:57 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

maxima161 pisze:Cześć, Ewa i jak tam się ma czarnula? Trafiła już do domku? :ok: :ok: za czarnulkę.

Tak, kitka od tygodnia w domku. Wszystko ok
Obrazek Obrazek

Efcia1

[poprzednia][następna]