Co tu tak mało ludnie
Nikt się nie zamledował, kciuka lub serduszka nie wstawił

.Oj, opuszczacie się czytacze kochani.

Wpędzając mnie w niemoc twórczą prawie.
A niemoc i na moją rodzinę padła.I słuch jest zagrożony i relacje rodzinne.A wszystko za sprawą licznych telefonów co to nawet łyżki, jednej jedynej, z zupiną nie dają przełknąć.Cudem jest nabranie pochlipajki na łyzię. O przełknięciu nawet mowy nie ma.
Masza, Maszeńka, Ciasteczko...kocia jest odmieniana w różnistych konfiguracjach. Pomysłowość ludzia chcącego zdobyć ciacho jest wielka. Tak wielka jak moja wyobraźnia. Dokładne przepytywanki dają inny obraz rzeczywistości do jakiej kota by trafiła. A to okna pozabezpieczane, kot drugi jest,dom nie wychodzący...Dociskany facio ma zabezpieczone okna bo zimą są zamknięte.Kot jest u ojca mieszkającego gdzieś tam... Koty będą sie bawić jak oni będą się odwiedzać.
A to pani wet co ma drugiego kota ale u...siostry na piętrze. Nie, nie mieszkają przy otwartych drzwiach bo nie chcą by w życie im zaglądać ale Masza czasem będzie go widzieć.Tyle ile zechce.Ja więc "na wesoło" pytam co w czasie wolnym od widzenia kocia Masza będzie robić skoro dla niej najważniejsze jest kocie towarzysstwo.Ano...będzie panią widzieć bo ona zawsze jest w domu.
A to pan z Tomaszowa pyta o , jaka ulga

, Piotrusia (wie pani, tak jak w tej piosence
a może byśmy tak najmilsi wpadli na dzień do Tomaszowa ... i słychać buczenie w słuchawce ). Chce Piotrusia ,bo jego kot także z W-wy przywieziony nie wrócił.Albo został przez gołębiarzy otruty, albo zabity przez samochód...
Ale,pani dlaczego ten Piotruś taki ciągle w pościeli leżący na fotach jest?Bo jak on słaby zdrowiem to ja nie chcę...
Pan kotek był chory i leżał w łóżeczku...buczy z mojej strony słuchawka.Nie mam głosu
Po skończonej rozmowie rodzina nareszcie usta
zamkła szeroko rozwarte.
Teraz chcę serdecznie podziękować Mikołajkowemu Reniferowi w osobie Agneski (ma fajne konie mechaniczne

z dużym bagażnikiem ) za dostarczenie dóbr wszelakich jakie nam Ciockia Iwona66 nasłała.Koty dostały wczoraj dodatkową porcję żarcia.Nad programowego.By wiedziały,że nastał Dzień Kota.
Bardzo dziękujemy