Lot z 7 p.,Moja pierwsza działkowa Miłość

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 21:07 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Aniuś czytam z zachwytem jak opisujesz te małe bździągwy. Czy na pewno chcesz im znaleźć domki? :wink:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sie 09, 2012 21:21 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

alab108 pisze:Aniuś czytam z zachwytem jak opisujesz te małe bździągwy. Czy na pewno chcesz im znaleźć domki? :wink:

:roll: :cry: raczej muszę, nie dam rady finansowo(już piszczę) i zdaję sobie sprawę, że karmiąc wolnożyjące zawsze cóś mi się trafi. Ja tak kocham wszystkie...mogę Ci poopisywać działkowe...chcesz? :mrgreen:
muszę się przyznać, że rozbraja mnie Łezka-Kleo...ma zachowania mojego najukochańszego Maciusia
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Czw sie 09, 2012 22:00 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Ja chętnie o działkowych poczytam. :)
W tych charakterkach kocich każdy znajdzie coś dla siebie - maluszki muszą kogoś w sobie rozkochać.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw sie 09, 2012 22:36 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Czy wiesz na co się narażasz? :mrgreen:
Zacznę od Babci.Nie wiem dokładnie ile ma lat. Przyszła na moją działkę 5 lat temu. Do tamtej pory trzymała się innej działki...nie była stamtąd goniona, spała w kurniku na słomie, nawet dostawała coś do jedzenia (kawałek naleśnika, kluski, skórkę od kiełbasy, czasem kawałeczek kiełbasy). Chodziła po działkach...latem łapała myszy, nornice, itp. ...jesienią i zimą liczyła na upolowanie ptaszka. Trzeba przyznać,że właściciel działki, starszy już pan przychodził codziennie...jedzenie nadal było w swoistym stylu. Kiedy zajrzała do mnie i dostała saszetkę kociego jedzenia była mocno zdziwiona. Od tamtej pory przychodziła codziennie.Obserwowałam z jaką troską opiekuje się swoimi dziećmi.(Oprócz malców przyprowadzała do mnie również swoją dorosłą już córkę). Myła je nieustająco, potrafiła się wpatrywać w nie kiedy spały i dać cyca starszemu dziecku też. Kiedy urodziła kolejne dzieci przyniosła je do mnie. Dzieci pojechały do Poznania a Babusia do weterynarza :). Została u mnie na działce, jako rezydentka działkowa. :D To ona rządzi kto ma prawo być na działce a kto nie. Jest koteczką prawdziwie wolno żyjącą, nie znosi zamkniętych pomieszczeń, nie posiedzi w altance 5 minut, jeśli mnie tam nie ma. Z czasem nabrała do mnie zaufania i wchodzi mi na kolana, gdzie przewraca się z boczku na boczek, udeptując i ugniatając mnie, robiąc mi w ten sposób akupunkturę. Babunia ma ok.10-11 lat, co na koteczkę działkową jest solidnym wiekiem. Jej imię wzięło się z jej niezwykłego opiekuńczego stosunku do małych kotów...potrafiła opiekować swoimi dziećmi i dziećmi swojej córki, a tej zimy zajmowała się dziećmi innej koteńki.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

ilgatto

Post » Czw sie 09, 2012 22:46 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Urocza i dostojna (no poza ostatnim zdjęciem) koteczka. To ciekawe, że niektóre mają w sobie takie pokłady uczuć i opiekuńczości. :) Dobrze, że ma Ciebie, to i nią ktoś się opiekuje. Moim zdaniem powinny być i takie wolnożyjące koteczki. Żeby tylko miały ciepły kąt zimą, pełną miseczkię i pomoc człowieka w sytuacjach kryzysowych. Marzenia...
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Czw sie 09, 2012 23:03 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Marzenia czasem się spełniają. Mam nadzieję,że marzenia Babusi się spełniły. Trochę to trwało zanim dała się pogłaskać!, ale dzisiaj kiedy wejdzie mi na kolana i zamruczy udeptując to aż mi łzy stają w oczach i to nie z bólu.
Obrazek

ilgatto

Post » Czw sie 09, 2012 23:33 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Oczy się zamykają...kotunie już chrapią...Obrazek
Dobranoc :kotek:
Obrazek

ilgatto

Post » Czw sie 09, 2012 23:41 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

a nie masz krówki ani pingwinka na tej działce bo nowa edycja wyborów jest :mrgreen:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt sie 10, 2012 8:15 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Dzień dobry :1luvu:
Babunia działkowa wygląda bardzo dobrze :mrgreen: w sumie jak niebezdomna :roll:
Fajnie że ktoś o nią dba i mimo braku domku może być w miarę szczęśliwym kotem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sie 10, 2012 21:02 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Witam wszystkie ciocie.To ja Łezka-Kleo. Siedzę sobie na kolanach Dużej...bardzo to lubie....i lubie jak smera mnie po główce i głaszcze całą i ciocia nie moze pisać. A Mafia szkudzi na biurku...i obgryza takie coś długie... Duża mówi ,że tym pisze....ja myślałam,że pisać można tylko tymi czarnymi klockami na biurku...zabrała ten ...no ...pis i pobiegła z nim do przedpokoju...idę tam....
Obrazek

ilgatto

Post » Pt sie 10, 2012 22:04 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Ja uwielbiam pisy. Kradne wszystkie, jakie są w domu. I potem duzia i duzi nie mogom nic zrobić. I czasem na mnie fukajom. A nie som kotyma. A teraz coś się szykuje. I dziś nie ma kolacji. Duzia mówi, że tylko siostry miały nie jeść, ale że takich diabłów (że niby nas) nie upilnujom. To nie je nikt. Nawet ciocia Zuzia i ciotka Ghana.
Ja bym do was na kolację przyszła. Ale to podobno daleko.
Primka burczybrzucha
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt sie 10, 2012 22:31 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Primko kochana. U nas pisy kradnie przede wszystkim duży Sewerek a Mafia widocznie to podpatrzyła i spapugowała. Kolacja u nas jest ale Duża mówi prawdę,że do nas trochę daleko...A wiesz, że gwiazdy filmowe i modelki to specjalnie nie jedzą, żeby były szczupłe i piękne...może Wasza Duża szykuje Was na gwiazdy?
Duża bździągw, które biegają i nie mają czasu pisać
Obrazek

ilgatto

Post » Pt sie 10, 2012 22:44 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Dziewczyny, dzisiaj zrobiłam taki wpis na wątku osoby chętnej do adopcji Mafii:

"Witam wszystkich. Jestem opiekunką kotka, którego wybrała na tym wątku quantise.
quantise pisze:
dom odkażony, wstępna rozmowa (bardzo miła zresztą) z najszczęśliwszą przeprowadzona, czkam na odzew od właścicielki kota, do fundacji dzwoniłam z bielska dzwoniłam i zobaczymy co to da... :kotek:

Rozmowa telefoniczna....hm miła...się odbyła. Quantise zażyczyła sobie testów pod katem białaczki i szczepienia przeciw podstawowym chorobo +białaczka. Pieniądze miały być zwrócone przy zabieraniu koteczka do domu quantise. Ponowne próby kontaktu telefonicznego z quantise w sprawie szczepień i wizyty przedadopcyjnej niestety były bezowocne. Nie otrzymałam również odpowiedzi na pw. Nie odebrano też telefonu od najszczesliwszej.
Myślę,że może nie ma obowiązku, ale dobrze by było powiadomić rezygnacji z kota, żeby mógł szukać innego domku."

edit:poprawiłam wygląd cytatu,żeby było bardziej przejrzyste
Obrazek

ilgatto

Post » Pt sie 10, 2012 22:48 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Ja też uważam, że wypadałoby o tym powiadomić. Przez zwykłą grzeczność :evil:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sie 10, 2012 22:49 Re: Lot z 7 piętra.. 3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.1

Jak można zrezygnować z Mafii? Ale dobrze, że teraz, a nie później. Takich sytuacji nikomu ie życzę. Wypadałoby napisać chociaż. ehhh :roll:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

[poprzednia][następna]