Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 21:41 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Mały Damonek, szuka domku, najprawdopodobniej wywalony z domu, bo mega miziasty i oswojony, niecałe 2 m-ce ma. Cudny jest, tak się klei do człowieka że aż człowiek ma go dość 8) położysz się obok niego to choć do plecków się powygina albo kawałka ciałą :D Błakał się koło ulicy :? i płakał ehh Właśnie dziś nabył nowego kolegę :) (patrz post wyżej :)) jest trochę dymny, gdzieniegdzie widać biały podszerstek, ma gęste prążkowane jakby futerko ;)

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon lip 25, 2011 22:39 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

:1luvu: :1luvu: :1luvu: cudny czarnuszek.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Wto lip 26, 2011 8:25 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Piękne koty łapiesz :1luvu:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto lip 26, 2011 8:29 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Elu, pisałam na FB, nie wiem czy widziałaś...mogę Cię wzbogacić o 2 piękne malutkie stworzonka :mrgreen:
Obrazek

Marea

Post » Wto lip 26, 2011 11:12 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Uwielbiam całe czarne koty ,ten maluszek jest boski super że został uratowany.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto lip 26, 2011 21:41 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Dziki maluch spod Crystala jest grzeczny, wyciągnięty dziś z klatki, i zawinięty w ręcznik rozmruczał się, dał sobie obciąć pazurki, jest mega przestraszony ale zero agresji, zjadł, bunkruje się. Mały Damonek jest zachwycony nowym kolegom, w końcu coś w zbliżonym rozmiarze, i nawet w tym samym kolorze co on :) co nie szczeka jak opętane i nie ucieka jak ciocia Carmen, która nie ma za grosz instynktu macierzyńskiego, choć nie przejawia żadnej agresji w stosunku do nowych kociaków, w końću co rusz coś nowego po chacie biega :Dzoraj odebrać

Ledwo co zdąrzyłam wczoraj wieczorem odebrać klateczkę od Biamilki, i się przydała :) choć obawiałam się czy zapadka zadziała na takiego maleństasa ;)
Obrazek

Marea

Post » Śro lip 27, 2011 3:04 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Śro lip 27, 2011 3:08 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

O rany, te sniezynki i popielatek... Eh, wydaje mi sie, ze nie ma co tutaj gadki edukacyjnej posylac. Podesle to do XAgaX, ma kolezanke w TOZie, jak dla mnie to juz sie kwalifikuje...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro lip 27, 2011 9:20 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

lalka999 pisze:http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/cudowne-wesole-kotki-poszukuja-kochajacego-wlasciciela-ogl3992375.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 92293.html
Ogłoszenie jednej kobity, i tu chyba są ze 2 mioty...

napisałam - może być 1 duży miot. Czekam na odpowiedź, w razie potrzeby rzeczywiście koleżanka się w sierpniu nimi zajmie.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 27, 2011 11:58 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Taki mail:
----
Witam,
mam problem, matka mojego znajomego miała kotkę, stwierdziła, że nie da rady się nią dużej zajmować i chce ją oddać do schroniska. Ja mam dwa koty i mieszkam w kawalerce. Mogą mi Państwo jakoś pomóc, dać namiary na kogoś kto by mógł wziąć kotkę na DT lub DS? Chciałabym za wszelką cenę uniknąć schroniska. Kotka jest wysterylizowana.
Pozdrawiam
Małgosia
----

Edit:
Pani doprecyzowała informacje o kotce:
--------
Witam
kotka ma ok 8 lat, jest wysterylizowana i zdrowa, prosiłam aby kotkę przywieźć do mnie. Zgodziłam się ją przechować parę dni do znalezienia chociaż DT, który miałby lepsze warunki od moich (jedna kotka jest dość apodyktyczna więc ta druga będzie pewnie w ciągłym stresie). Mieszkam w Kartuzach, pracuję w Gdańsku przy Starówce, ale kotkę dowiozę gdzie tylko będzie trzeba i kiedy będzie trzeba.
Bardzo dziękuję za szybki odzew.
------------
Ostatnio edytowano Śro lip 27, 2011 12:15 przez magradz, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Śro lip 27, 2011 12:03 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

I jeszcze jeden:
----------
Witam,
Jestem kociarą nie tylko z nazwy, bo w domu mieszka z nami pięć kotów. To nie oznacza, że los innych jest mi obojętny.
W zeszłym roku, jesienią na naszej ulicy (mieszkam na niedużej ulicy przy byłym lotnisku we Wrzeszczu) zaczęła się pojawiać młoda kotka, szylkretowa, cała w łaty, piękna. Urzekła mnie swą urodą i zdrowym wyglądem, dlatego pomyślałam że ma swoją rodzinę. Wraz z pojawieniem się zimy kotka zniknęła.
Wiosną mignęła mi przez chwilę, siedziała na dachu sąsiedniego garażu. Dopiero w czerwcu zobaczyłam ją gdy przebiegała naszą ulicą. Była wynędzniała. Dowiedziałam się że kotka rezyduje w ogrodzie sąsiadów. Poszłam do nich. Okazało się, że udzielili jej schronienia przez zimę, dokarmiali. Wiosną okociła się i dlatego tak zmizerniała, mieszka tam nadal z dwójką kociąt. Sąsiedzi dokarmiają całą kocią rodzinę, lecz nie są zainteresowani adopcją. Chcą oddać koty w dobre ręce nie wiedzieli o waszym stowarzyszeniu.
Proszę o radę lub pomoc w znalezieniu domu dla kotki i jej potomstwa, bo przejmuję się losem bezdomnych zwierząt.
Z poważaniem
Ewa
----------

Obrazek

magradz

Post » Śro lip 27, 2011 12:12 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Czy ktoś byłby zainteresowany taką adopcją?
Plus, że Pani nie "ściemnia".

-----------
Witam,

jestem zainteresowana adopcją kotka, niestety mój partner jakiś czas temu dostawał uczulenia w obecności tylko niektórych kotów, w związku z tym czy byłaby możliwość zabrania kotka do domu na kilka dni, żeby sprawdzić czy nie wywoła reakcji alergicznej i w razie gdyby niestety wywołał to byłaby możliwość zwrócenia kotka?

Pozdrawiam,
---------------

Doprecyzowane "warunki" :| :
--------
jeśli znajdzie się taka możliwość to byłabym zainteresowana adopcją kotki w wieki od 2,3 mscy wzwyż, wykastrowana, zdrowa, załatwiająca się do kuwetki, o jasnym umaszczeniu, lubiąca pieszczoty i przystosowana do życia w mieszkaniu o niewielkich wymiarach i tak jak mówiłam wcześniej, z możliwością zwrócenia w razie wywołania reakcji alergicznej.
Pozdrawiam serdecznie.

Obrazek

magradz

Post » Śro lip 27, 2011 14:03 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Tamta Pani jedna to jakaś obeznana skoro używa terminów DT i DS, musi działać na jakimś forum albo coś.

A tu Pani się obnosi z tym, że NIESTERYLIZOWANa bo co chętnie ją odsprzeda w dobre rece na kociaki???????

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 95458.html
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro lip 27, 2011 16:31 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Betbet pisze:Tamta Pani jedna to jakaś obeznana skoro używa terminów DT i DS, musi działać na jakimś forum albo coś.

A tu Pani się obnosi z tym, że NIESTERYLIZOWANa bo co chętnie ją odsprzeda w dobre rece na kociaki???????

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 95458.html

Szkoda że nie jestem bogata odkupiła bym po to by wysterylizować biedna kicia pewnie co rusz rodzi albo będzie w nowym domu :(
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro lip 27, 2011 19:10 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Ja też nie jestem bogata...jest masa chętnych pewnie...ale sama bym ją wykupiła, a potem co... sprzedała? Bez sensu... nie chcę sprzedawać zwierzecia, a jednak to jest trochę kasy:(

Pani dane sa w necie, wystarczy wygooglować, to pensjonat w Sopocie:

Właściciel:
Małgorzata Rudnicka

Adres:
ul. Karlikowska 14
kod pocztowy: 81-732 Sopot
woj. Pomorskie

Kontakt:
tel. /58/550-23-96,783971281
email: malgorzata.k7@wp.pl

Napisałam do niej maila :( Grzecznego, tłuamczącego gdzie mała może trafić... ale pewnie dostanę odpowiedź, że to nie moja sprawa:(
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

[poprzednia][następna]