OTW3-PILNIE DT dla 2rudziczek+2szylek ok.2m-ce!s.100

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw gru 09, 2010 14:41 Re: OTW3-Benek,Bisek,Bianka,Iwi,Teo,Zelda!Czy spotkają miłość?!

Cudnie! :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw gru 09, 2010 14:59 Re: OTW3-Benek,Bisek,Bianka,Iwi,Teo,Zelda!Czy spotkają miłość?!

Dzis i wczoraj poszłam do dzikunów na apatamenty :mrgreen: TZ był i wzięłam o sobie do towarzystwa. Boje sie tam sama chodzic. Wiec mają nieregularnie sypane,ale za to duzo.
Pisałam chyba,ze zabezpieczyliśmy co mogliśmy przed wiatrem i sniegiem. Całe lato znosiłam badziewie. Śmietnikara po prostu :oops: TZ w głowę sie stukał.W mur :!: jak zobaczył ilosć zgromadzonego dobra :roll:
Otwor drzwiowy zabezpieczony został kołdrą i starym oparciem by psy nie weszły.A w wydrążonej dziurze w kotłowni zrobione zostało legowisko.Wysłane starymi oparciami foteli by odizolowac od ziemi+koce i poduszki.Na góre drugie oparcie. Okazuje sie,ze tam wlazły i rezydują. Wczoraj zostawiłam michę suchego i mokre.Znikło wszystko.Dobrze,ze dziś wzięłam następną. I ciepła wodę. A ja się zamartwiam,zę nie przyłażą switem na gorący katering.Jak sie nachapia suchego na noc.
Biedne te stworzenia zimą i tak. Te mają zabezpieczenie. Ale jest jeden co to w dziurze pod balkonem urzęduje.Na gołęj ziemi.Ciągle chory. Musze mu coś wsunąc ,jakąś miskę z okrawkami polaru by miał w czym się pogrzać. Ale to jest przy chodniku i ludzie sie kręca.A babon niezyczliwy mocno.Ale brzuszysko to ma spore :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob gru 11, 2010 7:00 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

iwi i Bisek na cięcie.Iwi dodatkowo na wycięcie przepukliny. Bardzo jej przeszkadza i chyba robi sie wieksza.Więc kciuki.
Benek na grzybkowy zastrzyk powinien też jechać.
Zelda znów nie za ciekawie.Takze do weta.
Zbiorowa głodówka i zbiorowe awantury. Szlag by te koty trafił.
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 11, 2010 8:36 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

:ok: :ok:
:ok: :ok: za koty Asiu i za Twoją cierpliwość ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob gru 11, 2010 9:07 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

za cierpliwość Asi i zdrówko ciachniętych i serwisowanych :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob gru 11, 2010 9:54 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

Ask@ kciuki za zdrowie kotów i Twoją cierpliwość. :ok:

Ja też miałam problemy komputerowe, ale z netem. W tej chwili znowu mam dostęp. Mam nadzieję, że się już nie spsuje. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob gru 11, 2010 15:16 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

Aśka,nie lamentować mi tu :twisted: Jeśli ty tracisz cierpliwośc to już koniec świata chyba będzie :mrgreen: Za kociaste i za ciebie najmocniejsze z mocnych :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
a'propo cięcia-moich 5 sztuk jedzie do Białegostoku na ciachanie we wtorek.Niezawodna p.Bogusia załatwiła mi darmowe!!!

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob gru 11, 2010 16:17 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

Asia ,bardzo się cieszę.
jesteśmy.Klatka rozstawiona dla iwi.Powinna byc zamknięta również Zelda bu czegoś nie podjadała ale...Cóż Iwi pilniejsza.
Cały widny dzien u wetów. Przed 10 zmolestowałam naszego by Zeldę przyjął przed czasem.Mała miała ok 40 gorączki.Oczywiście zastrzyki. Na obecną chwilę nie wiadomo do końca czy coś zjadła ,czy awitaminoza czy znów chora. Czekamy. Zjeśc to raczej nie zeżarła,bo to samo wszyscy maja.Jutro wizyta.
Potem biegusiem z nią do domu i z reszta do stolicy. Bisek ciachniety i ma zrobione badania.Morfologia i biochemia.Jutro wyniki. Fotki RTG obejrzane.Faktycznie płucka i oskrzelka nie za ciekawe. Ograniczona pojemność.Powtórka fotek jak wsio pójdzie dobrze w przyszłym tygodniu.
Iwi po ciachnieciu. Wielka krecha na brzuszku. Przepuklina tez wielka była.Po urazowa jak mi powiedziano.I cieżko było kicię łatać. Dostaliśmy ja ze słowami "no,zobaczymy co będzie..."Śpi teraz w kontenerku. Niestety zostawił jej troche wet tłuszczyku na boczkach.Miałam nadzieję ,że wciętą lasencję odbiore :mrgreen:
Benus po grzybkowym zastrzyku. Wynudził sie okrutnie.Siedział po stołem w gabinecie i przyjmował pacjentów.Odpoczywa zasłużenie teraz.
Niestety wszystkie wyjechane :mrgreen: koty mają stan zapalny dziąseł. Jakiś bakteryjny,wirusowy...Te coś sobie zawsze wymyśla. Skąd to przywlekły to cholera wie.Płukanie nam sie szykuje. Jak nie choroba,to sraczka lub dziąsła.Albo wszystko jednoczesnie.

Idę kawe sobie zrobic.TZ wsciekły bo zaraz do pracy na nocke.
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 11, 2010 17:26 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

Była "Matka Joanna od Aniołów" a teraz mamy "Matkę Joannę od Kotów" :D :ok: Asiu trzymaj się mocno i ciepło,żebyś "nie odpadła" i ty bo teraz choróbska grasują,że heeeeeeeej!Wciąż nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za ciebie i kociaste :kotek: :kotek: !Niech zdrowieją szybko :!: :!:

J.D.

Post » Sob gru 11, 2010 18:35 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

Iwi ciągle spi :| Martwie sie,bo to długo trwa.
Bisek juz grasuje po pokojach.
Asiu dzieki za kciuki.Staram sie. :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 11, 2010 20:03 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

Jak Iwi?

Masz jak w czeskim filmie... Coraz Cię lepiej rozumiem ostatnio.
Obrazek

hanelka

Post » Sob gru 11, 2010 20:14 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

własnie sobie uświadomiłam,ze jutro niedziela :cry: Zgubił mi sie dzień :cry: Odłożyłam cięcie polarów dla podbalkonowego bezdomniaka bo mam czas ...A tu taka przykra niespodzianka.Sobota zniknęła. :cry:

Iwi wciąć spi.Bardzo sie martwie, bo kotki nigdy u mnie tak długo nie leżały. Ale jej operacja była raczej rozległa ,czasowo takze. Biedna kotunia.Bisek gania już za Benkiem.Na miękkich nozynach ale gania. Biorę sie za płukanie im dziąseł.Skąd to sie przypętało?
Myślę,ze mam w domu zapewniony medal anty kociarz roku. Z lubością przypną mi to wyostrzonym pazurem do wypiętej dumnie piersi :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 11, 2010 20:56 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

Mam nadzieję,że Iwi rusza się troszkę?Jeśli jest w całkowitym bezruchu to sprawdż czy nie spada ciepłota ciała :!: :!: Posmyraj ją trochę,zobacz czy reaguje :!: Kiedyś musiałam robić kotu reanimację po narkozie [bo nie wybudzał się] i tym go uratowałam....

J.D.

Post » Nie gru 12, 2010 5:52 Re: OTW3-Bisek i Iwi jadą na cięcie!Mocne kciuki poproszę!

Co z Iwi?
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]