Cynamon - ma dom. Wreszcie......:-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 11:28 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Neigh pisze:Tak asertywny to jest pięęęęęęęękne określenie. Pasuje.

On humorzasty taki - raz przyjdzie na rączki.......a za chwilę udaje że mnie nie poznaje. Możliwe, ze sklerotyk......albo po prostu facet:-).

No nie jest to typ miziaka zdecydowanie.

Dooobra odpiszę jeszcze na pw i idę się wreszcie rozpakować......

Czyli taki normalny kot :) Jak mój Tyson. Ja lubię takie kocie koty, a nie pojękujące pluszowe przytulanki :P Od razu wiedziałam, że tan Cynamon coś w sobie ma co mi się podoba :D

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Pt lut 25, 2011 11:35 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Neigh pisze:
Edzina pisze::evil:
Najbardziej to mnie wkurza, że ludzie oczekują odchuchanego, zdrowego, z pełnym pakietem, a chcą go żeby im myszy łapał. To akurat nie do tego pana, bo nie wiem jakie tam warunki miał, ale był niedawno wątek. Zabrali taką odchuchaną kotkę i doprowadzili do stanu schroniskowego... To niech sobie złapią na ulicy, bo co to dla nich za różnica skoro ten kot i tak sam się ma wyżywić??

Mnie to generalnie wkurza, jak ludzie nie są gotowi NIC zrobić. Ostatnio pani mnie pyta " a czy ma wszystkie badania". Odpisałam, ze nie wiem jakie badania ma na myśli - kot jest zaszczepiony, odrobaczony.......
Jasne kazdemu kotu robić testy w kierunku Fipa, białaczki......itp. Rozumiem, jak dom zakocony - ludzie się boją .........proszę bardzo niech zasponsorują sie zrobi.

Ale nie.......ma być full wypas z dowozem. A oni łaskawcy przyjmą.....

bosko... Ludzie mają generalnie dużo błędnych wyobrażeń na temat adopcji, schronisk itp. itd. :( Ręce opadają czasami...

PS. Czy Wy też macie dziś problem z zalogowaniem się na dogo?? Od rana wejść nie mogę :(

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Pt lut 25, 2011 11:41 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Neigh pisze:
Jasne kazdemu kotu robić testy w kierunku Fipa, białaczki......itp. Rozumiem, jak dom zakocony - ludzie się boją .........proszę bardzo niech zasponsorują sie zrobi.

No właśnie, samo wymaganie, by kot był przebadany moim zdaniem świadczy o odpowiedzialności opiekunów, ale dlaczego DT ma te badania finansować?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt lut 25, 2011 11:43 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Kociabanda2 pisze:bosko... Ludzie mają generalnie dużo błędnych wyobrażeń na temat adopcji, schronisk itp. itd. :( Ręce opadają czasami...

To ja już przytaczałam tutaj dyskusję, jaka toczyła się na naszym portalu (http://www.mmzielonagora.pl/artykul/oto ... 56414.html) - niektórzy to byli OBURZENI, że kastrujemy przed wydaniem i czemu nie może sobie o tym decydować przyszły właściciel. :)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt lut 25, 2011 13:54 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Edzina pisze:
Kociabanda2 pisze:bosko... Ludzie mają generalnie dużo błędnych wyobrażeń na temat adopcji, schronisk itp. itd. :( Ręce opadają czasami...

To ja już przytaczałam tutaj dyskusję, jaka toczyła się na naszym portalu (http://www.mmzielonagora.pl/artykul/oto ... 56414.html) - niektórzy to byli OBURZENI, że kastrujemy przed wydaniem i czemu nie może sobie o tym decydować przyszły właściciel. :)

Mnie ostatnio rozbawiło, jak szybko ucięłam dyskusję.
Ktoś powiedział: "no dobrze, ale jeśli ja naprawdę chcę mieć małe kociaczki?"
Ja: "no to świetnie, to jak je chcesz, to je miej także gdy dorosną - przez 20 lat. Bo przecież skoro chcesz, to znaczy, że nie będziesz ich wydawał, tak? :mrgreen: "

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 21:00 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

I tak mało kto nas powaznie traktuje. Ale mnie ta grupa, która traktuje wystarcza.

Jest tak: do 15.05 idę na kurs i WSZYSTKIE weekendy piątek/sobota/niedziela mam zajęte.....
Ale jeśli Bager i Heksa pójdą do domu..........to pogadam z córką. jeśli się zgodzi wziać cieżar na siebie........to mogę wziąć albo Buca, albo Julkę........
Myślałam o Bucu - bo zawsze z domu to łatwiej do Edziny transport wymyśleć jakby co......;-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt lut 25, 2011 21:43 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Bierz Buca. To brutalne, ale jest bardziej adopcyjny no i trochę choruje.
A Pani od Bagera wciśnij i Heksę :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Sob lut 26, 2011 10:13 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Generalnie to jest tak właśnie plan. Domy dla Bagera do sprawdzenia mam dwa. Do jednego już nawet Heksę wysłałam.....
Jenny zawsze tak robię, jeśli domy są fajne, to jeszcze żadnemu nie popuściłam.......;-)

Zobaczymy. Ja też myślę, ze jednak Cynamon - ok chore + kichanie. Plus - mam dziwne przekonanie, ze Bucem łatwo nie będzie.......i ze wbrew pozorom Julka jest łatwiejsza.
ALE - mnie to akurat nie przeszkadza. Bo ja go i tak wezmę. I nie zaznam spokoju póki tak nie będzie. Im mniej tam tych kotów tym bardziej tak mam.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Sob lut 26, 2011 22:14 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Tak.

Wyadoptuję te od siebie, te ze strychu. I idę na dłuuuuuuuugi koci urlop. Przestaję się w ogóle pojawiać gdziekolwiek bywają koty;-)

Obrazek

Neigh

Post » Sob lut 26, 2011 22:17 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Szalony Kot pisze:Ale za to ze strychu to już będą ostatnie, prawda? :mrgreen:

Oczywiście - zakończę sprawę strychu i idę na długie zasłużone wakacje.

Obrazek

Neigh

Post » Sob lut 26, 2011 22:20 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Nie, ale ja nie chcę, żebyś Ty kończyła :evil:
Nie chodziło mi o ostatnie u Ciebie, tylko ostatnie ze strychu...

Ty za dobry tymczas jesteś, żeby się poddawać, no.

Szalony Kot

Post » Nie lut 27, 2011 11:14 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Szalony Kot pisze:Nie, ale ja nie chcę, żebyś Ty kończyła :evil:
Nie chodziło mi o ostatnie u Ciebie, tylko ostatnie ze strychu...

Ty za dobry tymczas jesteś, żeby się poddawać, no.

Taaaaa, ale ile mnie kosztuje oddawnie każdego z tych bandytów to tylko ja wiem. Dostaję taki zewłok....wyprowadzam na koty.......a potem oddaję.....I żebym jeszcze zawsze miała pewność, ze dobrze robię......ECH!

Obrazek

Neigh

Post » Nie lut 27, 2011 21:19 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Neigh ;) na pewno trafisz (całkiem przypadkowo :mrgreen: ) na jakiegoś błąkającego się bidę! My kociarze nie mamy z tym problemów!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pon lut 28, 2011 9:18 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Jus87 pisze:Neigh ;) na pewno trafisz (całkiem przypadkowo :mrgreen: ) na jakiegoś błąkającego się bidę! My kociarze nie mamy z tym problemów!

Dlatego ja się zaczynam bać z domu wychodzić - słowo. Omijam już śmietniki, trawniki i w ogóle szerokim łukiem. I też to na nic..czytałaś historię "mojej" Malwinki??

Koty jak motocykliści - są wszędzie!

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]