Świnki 3. Wiera, Jade i Lea - wszystkie w ds

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 9:34 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

Jeśli można coś doradzić ( nie wiem czy zadziała) ale może :oops:

Jakiego piasku używasz? Nie zawsze kocięta akceptują piasek . Przy pierwszych miotach kupowałam specjalny ekologiczny ,drewniany piasek bo bałam się że najedzą się zwykłego i pochorują. Małe łaziły do tego drewnianego, czasem sikały, ale częściej znajdowałam niespodzianki. Od chwili jak używam zwykłego nie zbrylającego Benka wszystkie bezbłędnie trafiają do kuwetki.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon lip 26, 2010 9:45 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

Szura pisze:Jeśli można coś doradzić ( nie wiem czy zadziała) ale może :oops:

Jakiego piasku używasz? Nie zawsze kocięta akceptują piasek . Przy pierwszych miotach kupowałam specjalny ekologiczny ,drewniany piasek bo bałam się że najedzą się zwykłego i pochorują. Małe łaziły do tego drewnianego, czasem sikały, ale częściej znajdowałam niespodzianki. Od chwili jak używam zwykłego nie zbrylającego Benka wszystkie bezbłędnie trafiają do kuwetki.

wątpię, czy to ten problem :? Kiedy Świnki były tycie i siedziały w klatce to używałam drewna, z tego samego powodu co Ty :) jak wylazły już z klatki - same pchały się do dużych kuwet. Nie cierpię drewnianego żwirku, zresztą Georg uwali raczej kupę przed kuwetą niż wejdzie do drewna.
Tak więc używamy zwykły żwirek, w miarę możliwości niezbrylający, bo Klemens jest bez płuc i dusi się kopiąc w bentonicie, a w dodatku łysieją mu pięty.
Mnie się zdaje, że raz to brak nieskazitelnej czystości żwirku, a dwa - ona się po prostu zapomina. Jest w wieku szaleństwa bezgranicznego. Jak to dziecko w piaskownicy - bawi się do ostatniej chwili, a potem "nie zdąża" i leje gdzie popadnie :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lip 26, 2010 9:48 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

Georg-inia pisze:
Szura pisze:Jak to dziecko w piaskownicy - bawi się do ostatniej chwili, a potem "nie zdąża" i leje gdzie popadnie :(

no i masz...dobrą wróżbę imienia :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lip 26, 2010 9:54 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

magdaradek pisze:
Georg-inia pisze:
Szura pisze:Jak to dziecko w piaskownicy - bawi się do ostatniej chwili, a potem "nie zdąża" i leje gdzie popadnie :(

no i masz...dobrą wróżbę imienia :twisted:

chciałam zauważyć, że ona jest LEA!!! gdzie tu widzisz "J" :twisted: :twisted: :twisted: :ryk:

Georg-inia

Post » Pon lip 26, 2010 9:55 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

No Magda, nieźle z imieniem pokojarzyłaś, tylko cytat popsułaś :) :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lip 26, 2010 12:54 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

Georg-inia pisze:
chciałam zauważyć, że ona jest LEA!!! gdzie tu widzisz "J" :twisted: :twisted: :twisted: :ryk:

Jak ktoś chce to zawsze zobaczy :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lip 26, 2010 14:06 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

a bo mi się ten zarąbisty skecz Paranienormalnych przypomniał Gwiezdne Wojny po śląsku.
Jak Vader pyta:"Kaj twoja Szwesta?" a Luk:"no Leja tam pod płotem"
:ryk:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lip 27, 2010 9:23 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

:lol:

Jako że jechałam wczoraj z Klemensem na założenie wenflonu, to zabrałam lejka ze sobą. Zaszczepiliśmy się drugi raz. Kazałam wyciskać ze szczawki mocz, wyciskać, wyciskać, nie poddawać się, cisnąć, niech się drze :twisted: ja też płakałam rzewnymi łzami, kiedy się okazało, że wyprana przeze mnie zaszczana narzuta zmieniła kolor z oryginalnego brudnobiałego na blado różowy pod wpływem pranego razem z nią, zaszczanego plecaczka :twisted: wspomnę tylko, że plecaczek jest w kolorze granatowym 8O 8O 8O
Niestety Ciocia Ania ukróciła moje sadystyczne zapędy, stwierdzając, że nie da rady. W pęcherzu nie ma siuśków. No tak - pomyslałam - pewnie są zupełnie gdzieś indziej :twisted: np. w torbie z ziemniakami, ewentualnie... tak! to by mnie pocieszyło! w TŻ-towym pudle ze śrubkami! Od miesiąca proszę o wyniesienie tego złomu z przedpokoju! tamtaramtam! :dance:

Ciocia zajrzała w uszyska. Jedno ucho podrapane do krwi 8O skąd, ja się pytam? i KIEDY? zaglądałam w uszy i nawet czyściłam troszkę brudaska w sobotę... Ciocia powiedziała, że "zaniedbałam kotecka" :evil: dobra. proszę donieść na mnie do TOZ czy gdzie tam, niech ją zabiorą :mrgreen:

Georg-inia

Post » Śro lip 28, 2010 12:03 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

Ja wiem, że u Was masa problemów ale u mnie znowu "ten sam" problem. Może możecie zerknąć coś podpowiedzieć, może jakoś pomóc, coś polecić?

viewtopic.php?f=21&t=114969

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Nie sie 01, 2010 18:28 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

Wszyscy namawiali mnie na drewniany żwirek... Łatwiejszy, zdrowszy i takie tam... Kupiłam 10 l bo się opłacało... Ale koteckowi sie nie spodobało i zaczął załatwiać się w przeróżnych miejscach... Noi ma swój niezdrowy żwireczek z powrotem... :evil:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro sie 04, 2010 19:46 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

i jak tam Lea vel Lejka Georg-inio? Lepiej coś?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro sie 04, 2010 20:02 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

rybcie pisze:i jak tam Lea vel Lejka Georg-inio? Lepiej coś?

mamy zaszczane łóżko, kanapę, pufę, spodnie TŻ-ta i kilka innych rzeczy. Jutro zabiorę ją do Centrum, jak CC powie, że jest wystarczająco duża to ją po prostu wysterylizuje. A jak Ciocia Ania powie, że za wcześnie, to zrobię to własnoręcznie :twisted: szydełkiem :twisted:

nie mam już siły do niej :(

Georg-inia

Post » Śro sie 04, 2010 21:18 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

Kurde, Inga a może jest jakiś zaworek?

A są w ogóle jakieś pytania o Nią?

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Czw sie 05, 2010 9:18 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

kurcze, nie zazdroszczę :(
to może siuśki udałoby się jeszcze zbadać?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt sie 06, 2010 8:42 Re: Świnki 3. Wiera i Jade w DS, Lea nie ma domu - posikaniec :(

Inga, jak Twoja Lejka, nadal leje?
Podobno któryś z Twoich kotulców wraca z adopcji :cry: :evil:
Jak się trzymacie?
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]