Gwardziści. Gumiś [*]. Joanina dokocenie, waw!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 22, 2009 10:24 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze:Gaja jeest już niesamowicie zmieniona 8O
to już nie jest kociak, tylko młodziutka panienka!

Sądzę, że najdalej za rok nie zmieszczą się razem na tej drapakowej półeczce, na której tak słodko śpią :wink:

Przebojem jest natomiast zdjęcie 22 na którym z widocznym skupieniem oglądają jakiś świetny program :ryk:

Podrosły dziewczyny troszkę :) i tak naprawdę to już się nie mieszczą na drapakowej półce. Co ciekawe, to mi się wydaje że Silver podrosła a na pewno zrobiła się pulchna. Futro ma mięciutkie i jest kochana :). Można teraz już powiedzieć że to nasz kot pełną gębą :1luvu: Miauczy jak chce na ręce, a jak już się na rękach znajdzie to muszę ją nosić jak małe dziecko czyli kołyska na rękach :P. Gaja dla odmiany nie lubi kołyski. Ona woli styl korsarski ala papuga kapitana :twisted: co pozwala na mizianie dwóch kotów na raz.

TotemPotem

Od: Pt paź 23, 2009 10:33

Post » Wto gru 22, 2009 11:19 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

TotemPotem pisze: Miauczy jak chce na ręce, a jak już się na rękach znajdzie to muszę ją nosić jak małe dziecko czyli kołyska na rękach :P. Gaja dla odmiany nie lubi kołyski. Ona woli styl korsarski ala papuga kapitana :twisted: co pozwala na mizianie dwóch kotów na raz.

O, to u mnie nieoczekiwanie wyrosły dwa kociaki w stylu:
1) przykleić się do nogi, wszytko jedno do którego kawałka :lol:
2) kochać na zabój
Ten drugi tak skutecznie próbuje zwrócić na siebie uwagę, że nie można zrobić kroku, bo staje dokładnie tam, gdzie ma stanąć stopa i patrzy mi w oczy zamiast na zbliżającą się stopę. Chyba go nie oddam, bo jeśli tak się zakocha w nowych opiekunach, to nie pożyje długo. A ja przyzwyczajona, normalka :wink:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto gru 22, 2009 12:10 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Niesamowicie cieszy, kiedy widzi się koteczki przytulone do siebie, śpiące lub wylizujące się nawzajem, bawiące się razem, biegnące do miseczki :1luvu: To są drobne radości na co dzień, których nigdy nie zaznają właściciele jedynaków.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto gru 22, 2009 12:15 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze: Ten drugi tak skutecznie próbuje zwrócić na siebie uwagę, że nie można zrobić kroku, bo staje dokładnie tam, gdzie ma stanąć stopa i patrzy mi w oczy zamiast na zbliżającą się stopę. Chyba go nie oddam, bo jeśli tak się zakocha w nowych opiekunach, to nie pożyje długo. A ja przyzwyczajona, normalka :wink:

Tak. To pozwala wysunąć tezę iż prawdziwy miłośnik kotów w naturalny sposób staje się doskonałym łyżwiarzem nawet o tym nie widząc :evil:. Stopa nisko przy ziemi, ruch posuwisty staje się naturalnym sposobem poruszania :ryk:

TotemPotem

Post » Wto gru 22, 2009 12:16 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

vega36 pisze:Niesamowicie cieszy, kiedy widzi się koteczki przytulone do siebie, śpiące lub wylizujące się nawzajem, bawiące się razem, biegnące do miseczki :1luvu: To są drobne radości na co dzień, których nigdy nie zaznają właściciele jedynaków.

Więcej tej radości niż można było się spodziewać :1luvu: :1luvu:

TotemPotem

Post » Wto gru 22, 2009 20:18 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Vega, robisz doskonałe zdjecia, widać rękę fachowca. Powinnaś na swoim wątku te zdjęcia umieszczać.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto gru 22, 2009 22:01 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze:Vega, robisz doskonałe zdjecia, widać rękę fachowca. Powinnaś na swoim wątku te zdjęcia umieszczać.

Dziękuję pięknie :piwa: Te fotki to nie moja zasługa, tylko kotów - to one są takie cudne :lol:
Niestety, nie mam swojego wątku...

vega013

Post » Wto gru 22, 2009 22:18 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Hej gdzie są te zdjęcia :)?

TotemPotem

Post » Wto gru 22, 2009 23:58 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

vega36 pisze:
dellfin612 pisze:Vega, robisz doskonałe zdjecia, widać rękę fachowca. Powinnaś na swoim wątku te zdjęcia umieszczać.

Dziękuję pięknie :piwa: Te fotki to nie moja zasługa, tylko kotów - to one są takie cudne :lol:

miałam na myśli wątek Lili
albo daj chociaż link do galerii.
Naprawdę jest na co popatrzeć :lol:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro gru 23, 2009 14:32 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

A ja chciałam powiedzieć ze;
Poleciliście mi tutaj p. dr. Uznańską. Pojechałyśmy, leczymy, p. dr. faktycznie fantastyczna.
Już myślałam, że mamy weta na dobre i na złe i..wczoraj na wizycie dowiedziałyśmy, że wyprowadza sie do Lublina!!!

Ale niedobrze ;(

Tak się chcialam pozalić!
;)

Meluzyna

Od: Sob paź 31, 2009 19:44

Post » Śro gru 23, 2009 15:52 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Meluzyna pisze:A ja chciałam powiedzieć ze;
Poleciliście mi tutaj p. dr. Uznańską. Pojechałyśmy, leczymy, p. dr. faktycznie fantastyczna.
Już myślałam, że mamy weta na dobre i na złe i..wczoraj na wizycie dowiedziałyśmy, że wyprowadza sie do Lublina!!!

Ale niedobrze ;(

Tak się chcialam pozalić!
;)

Meluzyno, odbierz PW i nie martw się :lol:

vega013

Post » Śro gru 23, 2009 15:53 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze:
vega36 pisze:

miałam na myśli wątek Lili
albo daj chociaż link do galerii.
Naprawdę jest na co popatrzeć :lol:

Delfinku Kochany, po powrocie od rodziny zrobię galerię :lol:

vega013

Post » Czw gru 24, 2009 14:56 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Wesołych, spokojnych świąt i szampańskiej zabawy życzą koty i ich opiekunowie :)

TotemPotem

Post » Pt gru 25, 2009 2:37 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

I Wam wszystkim równie, zdrowych, wesołych Świąt i kotów latających po pięknie przyozdobionych drzewkach

Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro sty 06, 2010 13:52 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Oj jak długo się nie odzywałam... To dlatego, że trochę przykro mi się zrobiło, gdy przeczytałam poniższe fragmenty o Silver:

No i teraz wreszcie ma okrągłą buźkę, cała przybrała na wadze. Jak do nas trafiła to przypominała kota egipskiego, chuda i wielkie wyłupiaste oczy.

Tak to już jest z glistami że trudno jest je wytępić i wymaga to konsekwencji w działaniu. Po przeprowadzonych zabiegach trzeba robić badania kupy aby mieć pewność że nie ma jaj w kale. No nić miejmy nadzieję że wyjdzie dziewczyna z tego obronną ręką i nie będzie miała powikłań

Tak jakbym nie dbała o nią właściwie... A ja przecież oddałam tej koteńce pół serca swojego. Panleukopenia bardzo ją osłabiła, faktycznie była chudziutka i miała słabe futro... Robale tez pewnie zrobiły swoje. Najważniejsze dla mnie było jednak to, że mała jakimś cudem wyszła ze śmiertelnego choróbska. Potem już musiało być tylko coraz lepiej. Robaki to przy PP błahostka... Wiedziałam, że dobry domek sobie z nimi na pewno szybko poradzi. Bo ja... Kurczę, no jasne, że przydałoby się przebadać kupę. I może jeszcze kilka rzeczy innych zrobić, by ją dodatkowo wzmocnić... Tylko że na ratowanie Silver z PP wydałam około 500 zł. Z własnej kieszeni. A miał być to "zdrowy kociak, któremu na 100% w tydzień znajdę dom". Był u mnie też brat małej. I po prostu przestałam wyrabiać się finansowo. Niestety, na uczelni nie zarabia się wielkiej kasy. Kolejnemu kociakowi mogłam pomóc dopiero teraz... Bo się musiałam odkuć.

Swojej Penelopie zapobiegawczo zrobiłam echo serca przed narkozą. Bo to mój najkochańszy kot i żadna kasa się nie liczyła, gdy w choćby jednym na milion przypadku to badanie ratuje życie. Wiadomo jednak, że takie badania u sterylizowanych bezdomnych kotów mijałyby się z celem, bo podwajałyby koszty. I sterylizowalibyśmy o połowę mniej kotek. I niestety - moje tymczasy to też musi być program minimum. Aby pomóc jak największej liczbie kociąt. Trzeba oczywiście uratować życie, odrobaczyć, zaszczepić. I znaleźć taki dom, co do którego nie mam wątpliwości, że "wyszlifuje na błysk" zdrowie kotków. I to wszystko zrobiłam w przypadku Silver...

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

[poprzednia][następna]