Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 27, 2024 7:27 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wcześnie zaczęłam dzień, musiałam pójść na badania, a wcześniej ogarnąć koty. U Buni już byłam, ale jak zwykle krótko. Dzisiaj Dorota karmi Kulki. Okazało się, że Atol jest, żyje, ale nie przychodzi na jedzenie z jakiegoś powodu. Dorota będzie go szukać.
Lucy nie wymiotuje i jak na razie nie było nic poza kuwetą ( odpukać!!!!). Oby tak dalej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 27, 2024 7:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jestem cały czas z Wami sercem i zawsze czytam co u Was słychać, nie zawsze skomentuję ale ciepło myślę.
Mocno trzymam kciuki za zdrowie Lucy i wszystkie koty te domowe i wolnożyjace. :1luvu: :ok: :ok: :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon maja 27, 2024 10:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Dorota nakarmiła już wszystkie Kulki, ładnie jadły. Upał straszliwy, ale nie zapowiadają burz, na szczęście. Domowe koty najedzone, śpią sobie smacznie w mieszkaniu, tylko Adaś na balkonie, ale w cieniu. Podjadę zaraz do Buni, zakupy już mam zrobione, bo jutro mój dyżur u Kulek.

ewar

Post » Wto maja 28, 2024 14:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj nakarmiłam Kulki, zjawiły się w komplecie, nawet czarny amant przyszedł. Dwa razy byłam, koty dostały sporo jedzenia, nie powinny być głodne.

ewar

Post » Wto maja 28, 2024 17:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dobrze, ze futra sie stawiaja na posilki, ze sie dobrze trzymaja.
Przykre, smutne o koteczce, niektorzy nie powinni miec niz zywego pod watpliwa opieka.
Kciuki mocne za Bunie - pieknote i Lucy, niech sie uda poukladac leczenie, niech sie dobrze czuje.
A jak posadzone krzaki, trzymaja sie?

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Śro maja 29, 2024 5:46 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jeden krzaczek owszem, ale aronia podoba się kotom i się o nią ocierają :wink: Zauważyłyśmy jednak, że tuż nad ziemią coś nowego wyrasta. Zobaczymy, co z tego będzie. Jeśli nie, to jesienią posadzimy coś nowego.
Buni żal mi bardzo. To proludzka kotka, przytula się , na pewno spałaby w łóżku. Wygląda ślicznie, ma taką milutką sierść, naprawdę.
Dzisiaj Dorota karmi Kulki. Myślę, że się zjawią w komplecie. Tylko Lila jest dużą, dorodną kotką, Sreberko i kocia mama są malutkie, ale na pewno nie wychudzone. Po prostu są filigranowe.

ewar

Post » Śro maja 29, 2024 9:16 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale upał. Raniutko powiesiłam pranie na balkonie, już wszystko suche 8O Dorota jest u Kulek, nakarmi je, to zadzwoni. Złamało mi się siodełko od roweru, podjechałam do sklepu rowerowego. Naprawdę rzadko spotyka się tak miłych ludzi jak tam. Po pięciu minutach miałam zamontowane nowe siodełko, usługa kosztowała ...5 zł :mrgreen: Mój rower kilka lat temu obchodził osiemnastkę, jak na ten wiek trzyma się nieźle. O by jak najdłużej.
U Buni byłam, oczywiście. Ona jest przesłodka :1luvu: Wczorajsze zdjęcia, trochę na innym tle
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A teraz Bąbel i Adaś
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to widok, który uwielbiam :evil:
Często jest to spleśniały chleb
Obrazek
Dorota dzwoniła, były dwie Kulki, czarny amant, ale Sreberka nie było. Podjedzie jeszcze raz, może wtedy kotka się pojawi.

ewar

Post » Śro maja 29, 2024 10:21 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Za pelnoletnosc roweru i przyjazne serwisy.
Bunia cudna, malowana, mlodziez 'czego tu?'

FuterNiemyty

Post » Śro maja 29, 2024 10:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Bąbel leży z założonymi łapkami tak jak moja Rudzia :) , fajny taki widok
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro maja 29, 2024 12:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

5 zł za usługę to rzadkość niektórym to nawet za więcej się nie opłaca coś zrobić.
W Warszawie to by było niemożliwe. :cry:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro maja 29, 2024 14:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

No, cóż. Pozostaje mi się cieszyć, że jest taki fajny sklep rowerowy i bardzo mili panowie w nim pracujący.
mir.ka, ja też lubię, kiedy koty mają tak ułożone łapki :lol: A Bąbel tak w ogóle, to lubi budki. Jest ich u mnie kilka, zawsze którąś zasiedli.
FuterNiemyty, dziękuję :1luvu:
Przed obiadem wpadłam na chwilę do Buni, ale naprawdę na chwilę. jak zwykle, posiedzę z nią dłużej wieczorem.
Lucy znowu zrobiła siusiu na posłanko :cry: Możliwe, że coś tam wyczuła, przecież nie zmieniam ich codziennie. Wydawało mi się czyste, ale ona ma bardzo dobry węch, zwłaszcza teraz, kiedy nie widzi. Nie robi tego codziennie, ale jednak się zdarza.

ewar

Post » Czw maja 30, 2024 9:52 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam już raz u Kulek. Nie było Sreberka, ale była Lila, kocia mama i czarny amant. On musi być ojcem kociąt, bardzo je pilnuje. Dzisiaj kocia mama już wyprowadziła kocięta. Bawiły się w pobliżu schodów. Nie wiem, ile ich jest, może cztery, może sześć? Raczej takie klony, szaro-białe. Oczywiście zniknęły w dziurze, kiedy mnie zobaczyły. Jakieś fotki mam, bo wsadziłam aparat do dziury i zrobiłam zdjęcia. Kocia mama mnie pilnowała, ale nie atakowała.
Fotki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I koci tatuś
Obrazek
Najprawdopodobniej pracownicy pobliskiej stołówki dali kociakom coś do jedzenia. Były cztery czyściutkie miski, w jednej woda.

ewar

Post » Czw maja 30, 2024 10:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

śliczne te maluszki, zresztą jak wszystkie małe
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 30, 2024 10:21 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wyglądają na zdrowe, ale czy przeżyją? Mają dzisiaj dokładnie sześć tygodni. Zaraz jeszcze raz podjadę, zawiozę trochę jedzenia dla kociąt.

ewar

Post » Czw maja 30, 2024 11:34 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Cudne maluchy :)
Nie mialam pojecia, ze wolozyjacy kocur moze tak angazowac sie w mlode.

FuterNiemyty

[poprzednia][następna]