FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 27, 2009 20:37 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

Lecą wieści z domu Gosika:

Zgodnie z obietnicą przesyłam wiesci z nowego domku Gosika. Pierwsze dni były niespokojne. Gosik musiał wszytsko zwiedzić, ciągle wędrował i wszystko było dla niego nowe. Teraz jest już spokojniejszy, chociaż ciągle coś psoci. Ale w końcu jest jeszcze nastolatkiem i nie można być na niego złym za psoty, zwłaszcza, ze jest taki kochany. Jako jedyny z kotów odważa sie wejśc na samą górę drapaka. Przy jedzeniu dzielnie broni swoje porcji i wyjada też swoim nowym braciom: Bhumiemu i Hopel. Jesteśmy bardzo szczęsliwi, że ten mały rozrabiaka zamieszkał z nami. Bardzo dziękujemy.
Carola, Gosik, Hoppel i Bhumi

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon wrz 28, 2009 9:27 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

Serce rośnie, jak się na niego patrzy :D
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon wrz 28, 2009 9:37 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

Dziekujemy Aniu za super wiesci :-)
Gosik jest juz jednym z tych, ktorym sie udalo, ktory znalazl DOM.

Ja dobrych wiadomosci nie mam.
U Agn odszedl dzis rano nastepny Boguszek z FIV.

25.
Obrazek
Obrazek
Kocur Fifty , 1,5 roku, niekastrowany,koci katar, brzydka skora, wychudzony. Przebywa: dt u Agn. Mimo leczenia nadal posmarkany. Niby mniej, ale ciagle cos wykichuje. Dostaje Lydium.

Agn przyjela pod swoje opiekuncze skrzydla kilka kotow z FIV z Boguszyc. To niewdzieczna rola, ale taka decyzje podjela, chce byc z nimi do konca, dac im milosc i opieke mimo ich choroby.
Jest jeszcze u Niej 5 takich kotow.Rozmawialysmy kilka razy i jest szansa, ze Agn do swojego hospicjum przyjmie nastepne.(najpierw musi jednak wygrac batalie ze swoimi sasiadami, to podstawowy warunek.).
Ale musimy postapic rozsadnie i rozwaznie.
Kot z FIV to wieksze wyzwanie, niz kot zdrowy.Podrzucenie ich Agn i radosne zakonczenie tematu byloby nieodpowiedzialne.
Utrzymanie takiego kota, to mniej wiecej 45 zl miesiecznie. Oczywiscie o ile nie zacznie gwaltownie chorowac. A te z reguly w ktoryms momencie zaczynaja..
Sytuacja u Agn jest chwilowo dosc zlozona i trudna.Zanteresowanych odsylam do Jej watku.
Uznalam, ze jesli w ogole mamy myslec o wyslaniu do Agn nastepnych naszych kotow,to musimy najpierw zadbac o te fivowce, ktore juz tam sa.

Uwazam, ze na poczatek powinnismy sprobowac znalezc chetnych na adopcje wirtualne boguszyckich kotow z FIV, ktore przebywaja u Agn ( 5 kotow).

Stanmy na rzesach i sprobujmy znalezc domy dla kilku zdrowych kotow od Agn (Agn nie moze miec wiecej niz 30 kotow, bo po prostu fizycznie nie da rady..).

Jesli nam sie uda, to wtedy poszukamy chetnych do adopcji wirtualnej kotow, ktore jeszcze sa w Boguszycach.W zasadzie to juz szukamy chetnych dla tych kotow, sa ogloszone na stronie OS, Zarzad rozpuszcza wici gdzie sie da.Kazdy dla ktorego znajdziemy sponsora pojechalby do Agn.

Nie wiem co sadzicie o takiej mozliwosci rozwiazania kwestii boguszycki fivkow.?
Prosze, napiszcie, moze macie jakies pomysly, propozycje.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pon wrz 28, 2009 9:50 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

Mnie się wydaje (poniekąd z autopsji), że 45 PLN to mocno zaniżona suma. One przecież powinny dobrze jeść. Mnie na same puchy wychodzi po stówie na łba miesięcznie... A suche? A stymulanty układu immunologicznego? A weci? Ja uważam, że pomoc Agn jest niezbędna i to absolutnie w pierwszej konieczności!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon wrz 28, 2009 10:03 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

Wiesz, jak nam sie uda zdobyc po 45 zl na 5 kotow u Agn i pozniej na 7 w Boguszycach, to i tak bedzie wielki sukces...
A co do karmy. Agn uzywa lepszych marek, Jej koty sa kotami specjalnej troski i tu nie ma mowy o karmie z supermarketu.
Acana, Profilium,RC. Fivki Intestinal RC.
Masz racje, ze koszty sa wieksze.Moj jeden kot jest drozszy w utrzymaniu niz moj 40 kg pies...Ale to 45 to jest po prostu minimum.
Przy czym zakladam, ze bedziemy pomagac w leczeniu, ze moze ktos czasami zalatwi karme ub zwirek.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pon wrz 28, 2009 10:03 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

KarolinaS pisze:Myszeńko i jak tam???

Oj, zgubiłam wątek, ... i do tego dopadł mnie jakiś jesienny wirus :|
Sprawa aktualna, w wolnej chwili (jak znam życie środek nocy) spróbuję coś sklecić na temat FIVowców :) Będzie to jednak wymagało konsultacji :roll:

Adopcja wirtualna aktualna (Dzidka), też przypominam.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon wrz 28, 2009 18:06 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

Zaglądam i doczytuję najnowsze wieści...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob paź 03, 2009 21:54 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

cieszę się, że Gosik tak cudownie trafił :D
nie wiedziałam, że kot u Agn odszedł :cry:
[*]
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Nie paź 04, 2009 12:13 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

hop

Obrazek

KarolinaS

Post » Nie paź 04, 2009 21:54 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

Zaglądamy..
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon paź 05, 2009 11:19 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

do góry

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto paź 06, 2009 2:40 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

Anna_33 pisze:Dziekujemy Aniu za super wiesci :-)
Gosik jest juz jednym z tych, ktorym sie udalo, ktory znalazl DOM.

Ja dobrych wiadomosci nie mam.
U Agn odszedl dzis rano nastepny Boguszek z FIV.

25.
Obrazek
Obrazek
Kocur Fifty , 1,5 roku, niekastrowany,koci katar, brzydka skora, wychudzony. Przebywa: dt u Agn. Mimo leczenia nadal posmarkany. Niby mniej, ale ciagle cos wykichuje. Dostaje Lydium.

Agn przyjela pod swoje opiekuncze skrzydla kilka kotow z FIV z Boguszyc. To niewdzieczna rola, ale taka decyzje podjela, chce byc z nimi do konca, dac im milosc i opieke mimo ich choroby.
Jest jeszcze u Niej 5 takich kotow.Rozmawialysmy kilka razy i jest szansa, ze Agn do swojego hospicjum przyjmie nastepne.(najpierw musi jednak wygrac batalie ze swoimi sasiadami, to podstawowy warunek.).
Ale musimy postapic rozsadnie i rozwaznie.
Kot z FIV to wieksze wyzwanie, niz kot zdrowy.Podrzucenie ich Agn i radosne zakonczenie tematu byloby nieodpowiedzialne.
Utrzymanie takiego kota, to mniej wiecej 45 zl miesiecznie. Oczywiscie o ile nie zacznie gwaltownie chorowac. A te z reguly w ktoryms momencie zaczynaja..
Sytuacja u Agn jest chwilowo dosc zlozona i trudna.Zanteresowanych odsylam do Jej watku.
Uznalam, ze jesli w ogole mamy myslec o wyslaniu do Agn nastepnych naszych kotow,to musimy najpierw zadbac o te fivowce, ktore juz tam sa.

Uwazam, ze na poczatek powinnismy sprobowac znalezc chetnych na adopcje wirtualne boguszyckich kotow z FIV, ktore przebywaja u Agn ( 5 kotow).

Stanmy na rzesach i sprobujmy znalezc domy dla kilku zdrowych kotow od Agn (Agn nie moze miec wiecej niz 30 kotow, bo po prostu fizycznie nie da rady..).

Jesli nam sie uda, to wtedy poszukamy chetnych do adopcji wirtualnej kotow, ktore jeszcze sa w Boguszycach.W zasadzie to juz szukamy chetnych dla tych kotow, sa ogloszone na stronie OS, Zarzad rozpuszcza wici gdzie sie da.Kazdy dla ktorego znajdziemy sponsora pojechalby do Agn.

Nie wiem co sadzicie o takiej mozliwosci rozwiazania kwestii boguszycki fivkow.?
Prosze, napiszcie, moze macie jakies pomysly, propozycje.

Aniu, pomysł wydaje się rozsądny, i tak i tak nie jesteśmy w stanie zagwarantować boguszyckim fivowcom właściwie nic :( , muszą czekać i tyle :(
napisz mi proszę czy dobrze zrozumiałam - czy przy nawet takiej ilości kotów Agn będzie chciała się zdecydować na zabranie któregoś z Boguszyc jeśli znajdzie się sponsor, czy też chętni do adopcji wirtualnych będą kierowani do tych kotów u Agn, które tam są od czasu?, bo zrozumiałam, że sponsorzy, którzy się zgłoszą - na razie chyba tylko Mruczeńka (która chciałaby sponsorować Dzidkę) i kwiatkowa- będą proszeni jednak o dofinansowanie kotów u Agn...
kwiatkowa się zadeklarowała, ale nie określiła, którego kota

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto paź 06, 2009 7:29 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

Pomysl jest taki, ze najpierw szukamy wirtualnych adopcji dla Boguszkow, ktore sa u Agn.
Jak znajdziemy, to szukamy dla tych, ktore sa w Boguszycach.I te ktore znajda, pojada do Agn.
Musimy sie tylko upewnic, ze Agn wygrala batalie z sasiadami..
Agn nie moze miec wiecej niz 30 kotow, wiec bedziemy probowaly znalezc domy, dla kilku Jej kotow, ktore nie maja FIV.
To dosc karkolomne przedsiwziecie, ale moze sie udac..
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto paź 06, 2009 11:12 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

ok, rozumiem, to trzeba pogadać, z kwiatkową i Mruczeńką - one się zdeklarowały

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw paź 08, 2009 22:17 Re: FIVowcy:( z Boguszyc DOMKI POTRZEBNE PROOOOOSIMYYYYYYYY !!!

podnoszę

Obrazek

KarolinaS

[poprzednia][następna]