Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 09, 2009 23:10 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

energia kicie rozpiera :) Ale mi jej brakuje... Zawsze u Justy sama wchodzila mi na kolana, albo lezala obok... Slodko mruczala miziana... Chyba mnie juz nie pamieta... Ale ja pamietam :)
Ile to juz czasu z Toba mieszka?
Ucaluj i wymiziaj ja ode mnie :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw gru 10, 2009 15:48 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

No tak już z pół roku. Jakoś w czerwcu przyjechała.

A ostatnio się nauczyła wreszcie ugniatać łapkami :D
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Czw gru 10, 2009 16:14 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

feryenne pisze:No tak już z pół roku. Jakoś w czerwcu przyjechała.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak ten czas szybko leci :kotek:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw gru 10, 2009 18:46 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Justa&Zwierzaki pisze:
feryenne pisze:No tak już z pół roku. Jakoś w czerwcu przyjechała.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak ten czas szybko leci :kotek:
strasznie szybko :)

Kociara82

Post » Śro gru 23, 2009 21:49 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Obrazek
Spokojnych, zdrowych, radosnych świąt Bożego Narodzenia
spędzonych w serdecznym gronie rodzinnym
oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.
Niechaj piękne Bożonarodzeniowe święta
Niosą wszystkim betlejemski blask.

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Śro gru 23, 2009 23:52 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

a ja dolaczam sie do wszelkich zyczen :) Anulce i jej Duzej zdrowia, szczescia, beczke wina i 100 zl co godzina :D

Kociara82

Post » Czw gru 24, 2009 15:38 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Zdrowych , Pogodnych , Szczęsliwych Świąt życze wszystkim odwiedzającym watek i wszystkim miłośnikom zwierząt :kotek: :kotek: :kotek:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw gru 24, 2009 23:45 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzą Pecia, Niusiu, Kajtek, Albercik i Duża
:s3: :s3: :s3:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro gru 30, 2009 2:04 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

A teraz chce podziękować schronisku dla zwierząt w Rudzie Ślaskiej za podanie do mnie namiarów na kociaki i tą drogą Bico i Bono maja domek :1luvu: Kochani w tym schronisku koty nie mają lekko ale jest iskierka nadziei na nowa kociarnie ( proszę zajrzyj do mojego podpisu ) i może jak każdy z nas kupi kalendarz to się uzbiera na te piękna kociarnie ??? Zapraszam w imieniu Rudzkich kotów , pomóżmy im razem , proszę .....................
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw sty 07, 2010 20:45 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Anulka dzisiaj dostała towarzysza - przyszedł na tymczas pięciomiesięczny kocurek.
Wygląda zupełnie jak Anulka :) Oprócz białych paluszków.

A moja diabełkowata kicia zareagowała jak najbardziej nieśmiała panienka!
Kicio z trasportera poleciał od razu do jej miski, a ona się schowała za szafkę 8O
Kocurek na razie odpoczywa w łazience, bo dzisiaj był kastrowany.
Zobaczymy jutro, jak będą się poznawać :D

feryenne

Post » Czw sty 07, 2010 21:26 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i na fotki czekamy
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Sob sty 09, 2010 19:28 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

napisz cos wiecej o koedze Anulki, a moze zalozysz mu osobny watek?

Kociara82

Post » Pt sty 22, 2010 22:11 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Co słychać?
Jak kocurek?

Petka

Post » Pt sty 22, 2010 23:12 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

Co słychać? Straszliwe tupanie, harmider i czasem miauknięcie ;)
Anulka gania się z kolegą, tarzają się po podłodze i podgryzają. Momentami sama nie wiem, czy to zabawa czy bijatyka, bo zdarza sie pisknąć z bólu, ogonki im chodzą wkurzone, ale z drugiej strony Ana potrafi na chwilę przerwać, żeby ... mu wylizać uszko :)
Niestety, efekt tych przepychanek był taki, że Anie zaczęło mocno łzawić oczko i je mrużyła. Wet pogrzebał w oku (jakimś strasznie dużym narzędziem, nie mogłam normalnie na to patrzeć...) i wyciągnął kawałek pazurka 8O
No i zaczęło się kropienie tego oczka - kazał 5x dziennie :( Ana jak tylko mnie widzi, to zmyka pod łóżko, bo wciąż muszę jej dodatkowo przynajmniej raz dziennie zakrapiać uszka i co trzy dni smarować jakimś preparatem.
Normalnie się tyle zwaliło na biedną kicię, u weta to ja juz nie muszę się przedstawiać, bywam przynajmniej raz w tygodniu :(

Obecność kolegi znosi zdecydowanie lepiej niż poprzedniej tymczaski. Przez te wylizywanie czasem mam wrażenie, że próbuje mu matkować (bo on jeszcze taki mały ok. półroczny głupolek).
Aaaa, i wymyślili sobie, żeby nie dawać temu drugiemu spokojnie skorzystać z kuwetki. Ana czasem wsadza łepek i przednie łapki do krytej kuwety i zaczyna grzebać, a mały ją pogryza w tylne łapki. Mały wchodzi do kuwety, a Ana wskakuje na dach i próbuje go pacać łapkami. Całe szczęście, ze jakoś jednak udaje im się trafić do tej kuwety :)

Przez te szaleństwa z drugim kotkiem jakoś tak mniej się czuje, że ona jest taki diabełek, trochę więcej czasu zajmuje jej wyczajenie, że na stole znajduje się coś, co można by ściągnąć ;)

A codziennie rano mam ochotę je zamordować...
TŻ wychodzi z domu przed 6, kiedy kręci się po domu kićki się budzą i zaczynają szaleć. A ja bym chętnie jeszcze pospała. Guzik. Po dwóch godzinach ciągłego zapadania w drzemkę i brutalnego kicioprzebudzania zbieram się do wstawania. I oczywiście wtedy nagle zaczyna się mruczenie, barankowanie i "nie wstawaj no, tylko nas miziaj!" :D

Obrazek
Obrazek

feryenne

Post » Sob sty 23, 2010 0:34 Re: Ana- małe jest piękne- ma wspaniały domek u feryenne

kurde, blizniaki? 8O 8O :ryk: :ryk: sa identyczni! Ktory jest ktory? :ryk: :mrgreen:

Kociara82

[poprzednia][następna]