STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 20, 2008 5:20

sabina skaza pisze:IZABELA MAM SZYKOWAĆ KASĘ NA SOBOTĘ? CZY JESZCZE RAZ WYSTAWIASZ KURTKĘ NA LICYTACJĘ??????? :roll: BO JUŻ NIE WIEM...............

Kase wplac na konto jako moja skladke a kurtke przywioze :)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Czw lis 20, 2008 8:15

W weekend biorę się za stronkę, na razie założyłam maila na potrzeby stronki (pkdt@wp.pl, pkdt@vp.pl), już możecie podsyłać pomorskie koty-zdjęcia, historie, które szukają domków.
Jako, ze strona z szablonu, to nic powalającego nie będzie, ale chodzi o informację, a nie mistrzostwo artystyczne :wink: .
Stronka będzie tu http://koty-pkdt.pl.tl/
Macie jakiś pomysł na nagłówek?(wiem że w moim jest literka zamieniona, tak tylko wrzuciłam póki co, potem poprawię :wink: ) Na razie zrobiłam taki, potem będzie można zmienić na coś fajniejszego. Także czekam na propozycje. W sobotę u Sabiny będziecie mogły obszernie wyrazić swoje zdanie :) .
Edit:zmieniłam nagłówek , mi się taki podoba, co myslicie?
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Czw lis 20, 2008 9:35

Stronka zapowiada się super! Dzięki, cropka!

Moje propozycje:

1. Musimy wszędzie usunąć słowo stowarzyszenie - nie jesteśmy zrzeszeni i nie mamy prawa się nazywać stowarzyszeniem :? Jesteśmy grupą... czy jakoś tak :)

2. Czy nagłówek jest w formie jednolitego banneru czy też kotek z sxc wklejany jest osobno, obok nazwy PKDT?

3. No i ososbiście nie jestem fanką księgi gości na stronach, bo potem wypełniane są wpisany nastoletnich laseczek piszących bloga w stylu: "ale fajniusia stronka, zabraszam na mój bloguś www. ...." :lol:

Co o tym sądzisz cropka?

Poza tym extra :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Czw lis 20, 2008 9:48

Ok Stowarzyszenie zmienię.
Nagłówek jest jednolitym banerek-tzn, łapka, napis i kotek, ale mam plik w Photoshopie, więc moge go zmienić.
Księga gości jest automatycznie na zakładanej stronie, jeszcze nie zajęłam się na dobre stroną, też nie lubię księgi gości, będzie usunięta. Na razie widzicie łysy szablon z wrzuconym moim nagłówkiem zamiast oryginalnego.
To jest nagłówek:
Obrazek
ObrazekObrazek

cropka

Post » Czw lis 20, 2008 9:53

Zmiany wprowadzone :wink:

Oryginalny nagłówek w szablonie był taki
Obrazek
ObrazekObrazek

cropka

Post » Czw lis 20, 2008 10:36

Wow, stronka się szykuje :D
Super !!!

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lis 20, 2008 10:37

jeszcze z bannerka wyrzucić słowo 'stowarzyszenie' :)

Czcionkę na stronie (poza nagłowkami, tytułami, nazwami podstron itp.) dałabym w mniej inwazyjnym kolorze - czarnym, ciemnoszarym. Takie zajebałkowy pomarańczowy na dłuższą metę męczy oczy ;)

No i kontakt bym dała w formie zwykłego maila (tego, który założyłaś), a nie jako formularz kontaktowy :)

Jejku, cropka, mam nadzieję, że nie jesteś zła, że tak w tym grzebię :oops: To zboczenie zawodowe :wink:
Ostatnio edytowano Czw lis 20, 2008 10:59 przez yammayca, łącznie edytowano 1 raz

yammayca

Post » Czw lis 20, 2008 10:54

Super stronka :)
Obrazek

Gacior

Od: Pt lut 09, 2007 14:23

Post » Czw lis 20, 2008 11:20

A ja wyrażę odmienne zdanie- stronka zajefajna!!!!! pomarańczowy mi bardzo pasuje!!!!!!!!! rzuca się w oczy i ładnie będzie wyglądał na np. koszulkach - heheheeheh :wink: - może kiedys zrobimy sobie takie t-shirty w celu reklamy? poza tym księga gości mi pasuje- uważam, ze każdy człowiek, który adoptował od nas kota ma prawo- ba- nawet i obowiązek napisać coś o tym stworzeniu, podzielić się swoimi wrażeniami w procesie adaptacji. miejmy nadzieję, że durne lachony nie będą pisać nam w tym miejscu bzdur.........już sie nie moge doczekac soboty!!!!!!!! mam nadzieję, że adres dotarł do wszystkich na priv? iza przyjedziesz z rudą?
hehehe- izabela wiedziałam, ze na ciebie zadziała tylko buźka i przewracane oczka :roll: -heheheh(chodzi o kurtkę)- przywieź ją- rysiek zmierzy a jak będzie za mała to albo ja dam tacie pod choinke, albo .........pomyślimy :) rysiek w każdym razie powiedział- że na koty zapłaci chętnie, bo mu sie trekingówka bardzo spodobała :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw lis 20, 2008 11:40

Sabina, mi nie chodzi o identyfikację wizualną, ale o kwestię użytkową - czy czytałaś kiedyś książkę napisaną kolorem pomarańczowym? ;)

Kilka zdań na pomarańczowo jest OK, ale na dłuższą metę jest to trudne i męczące dla czytania. Tekst informacyjny powinien być najbardziej kontrastowy względem tła. Zwłaszcza jak na stronie będą obszarne opisy różnych kotków plus zdjęcia, dane kontaktowe itp. Będzie trochę zbyt, moim zdaniem, kolorowo i jarmarcznie ;)

Koszulki i ew. gadżety możemy zrobić na pomarańczowo, bo nagłówki, menu i inne elementy na stronie jak najbardziej powinny być pomarańczowe.

Pamiętaj też, że księga gości oznacz wolność słowa :twisted: KAŻDEGO - zarówno pochwał jak i kretyńskich komentarzy oraz spamów i reklam - będziemy się bawić w moderatora i usuwać niepasujące nam komentarze? :twisted: A wrażenia z adopcji ludzie mogliby pisać na forum.miau - po to ono jest. Przy okazji wypromujemy forum i inne koty z pozostałych regionów Polski. :)

Ale zrobicie jak większość zadecyduje ;)

yammayca

Post » Czw lis 20, 2008 11:40

MACIE MÓJ ADRES NA PRIV???????? WYSYŁAŁAM M&J, RUDEJ, GACIOR I CROPCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JAK NIE DOSZEDŁ TO NAPISZE NA OGÓLNYM- COS MI NIE ZAWSZE TE WIADOMOŚCI PRIV DOCHODZA DO ZAINTERESOWANYCH :oops: TO DZIEWCZYNY 15.00-16.00 CZEKAM NA WAS W SOBOTĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw lis 20, 2008 11:55

Sabina ja nie dostałam priva. Czy ktoś będzie jechał do Sabiny z Gdańska, albo czy ktoś po mnie wyjdzie? :roll: Ja się kompletnie w Gdyni nie odnajduję :cry: .
Co do stronki to też myślałam o czarnej czcionce, ale na razie ne zmieniałam, zostawiłam oryginalny kolor z szablonu. Widzicie "stowarzyszenie" w banerku? Usunęłam :roll: już rano, razem ze wszystkimi innymi "stowarzyszeniami" :roll: . Ja widzę bez :? .
Jeśli chodzi o opinie nowych właścicieli i opowieści o kociastych, to po to będzie podstrona "już w nowym domu"-tam będę wpisywac nowe wiadomosci o kociastych i ich historię :) .
Formularz kontaktowy jednak zostawię, prócz tego będzie mail, ale niektórzy są leniwi i wolą od razu pisac. Nie będzie tego chyba dużo, więc dam sobie radę.
ObrazekObrazek

cropka

Post » Czw lis 20, 2008 12:29

sabina skaza pisze:MACIE MÓJ ADRES NA PRIV???????? WYSYŁAŁAM M&J, RUDEJ, GACIOR I CROPCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JAK NIE DOSZEDŁ TO NAPISZE NA OGÓLNYM- COS MI NIE ZAWSZE TE WIADOMOŚCI PRIV DOCHODZA DO ZAINTERESOWANYCH :oops: TO DZIEWCZYNY 15.00-16.00 CZEKAM NA WAS W SOBOTĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doszedł do mnie przed chwilą. Dzięki :)

Do zobaczenia w sobotę :)
Obrazek

Gacior

Od: Pt lut 09, 2007 14:23

Post » Czw lis 20, 2008 12:49

Sabina, czy przypuszczałabyś, że nasz pijacki pomysł PKDT aż tak się rozwinie???? :D:D:D

yammayca

Post » Czw lis 20, 2008 13:58

Dziewczyny zbudowałam dziś domek dla kotków, ze starych szafek, wyłożony styropianem i siankiem dla komfortu, zajęło mi to 4 godziny i jestem z siebie dumna, oczywiście nie dokonałabym tego bez pomocy męża mojej mamy, wszystkie potrzebne rzeczy miał w garażu tak więc tylko za sianko musiałam zapłacić 2,60 zł :) jutro zrobię fotki i wkleję na forum. Jeśli chodzi o spotkanie u Sabiny to pamiętacie, że ja też chce przyjechać :roll: ale nadal nie mam adresu...

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

[poprzednia][następna]