Bedetka - wielkie dzięki za ten post.
Ja tu robię za czarny charakter - muszę dbać o wizerunek:-) Jestem od wylewania zimnej wody na głowę.
Nie będę się usprawiedliwiać faktem, że mam koniec semestru za pasem, a co to oznacza dla nauczyciela pracującego w trzech miejscach wie tylko ten, który ma podobnie:-)
Podsumowując
Priorytetem jest dla nas aktualnie sprawdzanie domów dla norwegów. Bo są obrobione, bo generują koszty, bo kot powinien być w miejscu przejściowym mozliwie krótko ( tak krótko jak wymaga tego obróbka).Wierzcie mi jest co sprawdzać......... Ludzkość zarzuca nas telefonami, mailami i smsami. I każdy bez wyjątku chce rozmawiać JUŻ. Co jest jakby oczywiste. Wczoraj poświęciłam kotom ponad 4 h mojego czasu. To naprawdę dużo.
Ale nie uprawiając martylologii: został stworzony specjalny adres
adopcjepuchatych@gmail.comBARDZO proszę wszystkie osoby, które chciałyby się z nami skontaktować ( a nie dostały odpowiedzi ) o pisanie na ten adres. Proszę o podanie w temacie hasłowo DS dla Kazia, ogłoszenia persów itp. Podzielimy się i każda będzie odpowiadala na konkretną partię maili.
BADETKA - zaraz do Ciebie napiszęDOMY TYMCZASOWE:
- dostałyśmy wiele zgłoszeń. Wszystkie skrzętnie spisałyśmy. Bardzo za propozycje dziękujemy.
Uwagi luźne - wszystkim osobom niepełnoletnim ( a kilka ofert takich było ) bardzo serdecznie dziękujemy, ale nie skorzystamy. Wydaje mi się oczywiste dlaczego:-)
Osobom prowadzącym Azyle, Schroniska - równie serdecznie dziękujemy, ale wydaje nam się, że własnych problemów mają dość, kotów do tymczasowania mrowie i nie będziemy dodatkowych problemów im wkładać na głowę.
Osoby posiadające wiele tymczasów/ zakocone po kokardy są jako dt traktowane awaryjnie - z powodów wspomnianych wyżej. Możliwe że awarii nie będzie......ale to się okaże po weryfikacji.
Mam nadzieję, że każdy rozumie powody takich decyzji.
Co do pozostałych osób:
Pierwsze pod uwagę są brane domy tymczasowe z Warszawy. Posiadające doświadczenie w tymczasowaniu kotów chorych, zwłaszcza persów. Są takie:-)) I jesteśmy szcześliwe do granic mozliwości, ze zechciały zaproponowac współpracę!
Stan tych kotów wskazuje na szukanie im dt jak najbliżej, co oczywiste. Takze dt spoza Wawki będą brane pod uwagę - jeśli zostaną jakies koty do zagospodarowania.
Każdy DT z który z Kocim Światem nie współpracował, który nie jest nam znany ( nie posiada opinii krewnych i znajomych królika ) będzie sprawdzany.
Dla osób nowych na forum - zdarzały się ostre wpadki. ( do poczytania na forum o nich ). Bywało, ze ktoś kto nie spełniał warunków DS - zgłaszał się po kotka jako DT i wtedy już był super........i wszyscy peany nad nim piali, po czym rzeczywistość okazywała się mniej różowa.
Naturalnie jeśli zgłosi się DS - który będzie gotów zaadoptowac kota w stanie w jakim jest obecnie i będzie widać, ze sobie poradzi - to kot do DT nie pojedzie, bo po co?
Bardzo fajnie także, ze zglosiły się DT z opcją DS - fajnie bo rzucanie tymi kotami z miejca na miejsce z pewnością służyć nie będzie.
I ostatnia uwaga - prawo wyboru kota na DT ( umaszczenie ) mają tylko DT z opcją DS - co zrozumiałe. Pozostałe nie. No bez żartów mili moi - beżowego chętnie potymczasuję, ale różowego to już nie? NIestety kotów zdrowych w tej puli nie ma. Sa tylko chore i bardzo chore. Te bardzo chore staramy się umieszczać w DT fundacyjnych vide Stefanka
Kotki Balbina i Stefanka mają zapewnione DT w domach tymczasowych na stałe wspołpracujacych z Fundacją - b. doswiadczonych np. w odkramianiu maluchów ( bo najprawdopodobniej będzie potrzeba dokarmiania gnojków ).
Na pewno DT nadal szuka marmurkowy Rudolf ( dziewczynka z białaczką ) - ( ma propozycję ale daleko.......wiec moze uda sie coś bliżej......)
Wszystkim BARDZO BARDZO dziękujemy. Przez weekend postaramy się ogarnąć sprawę DT - my naprawdę Was dziewczyny nie olewamy, tylko się lekuchno nie wyrabiamy. I doskonale rozumiemy że DT są na wagę złota ....i ze ten 'przyblokowany' przez nas mógłby służyć komus innemu.
Mamy tak:
- Baltazar moze wyjść........nie nie moze. Moze. Jest chętny do adopcji, Nie ma. Ma dt, ale nie dopiero po niedzieli...........jest chetny........nie przeszedł weryfikacji wstepnej........i tak się to plecie i wiedzie........
Ale ogarniemy:-) HOWGH