Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 29, 2012 16:02 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

ewar pisze:Psotny kot była na forum, ale nic nie napisała :cry:

Pisałyśmy w tym samym czasie.

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Śro lut 29, 2012 16:12 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

To miałaś ciekawą noc :mrgreen:
Dzisiaj już pewnie będzie spokojniej :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro lut 29, 2012 16:16 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Podejrzewam, że po nocnych szaleństwach przespały cały dzień :lol: Możesz dać Abi dodatkową kuwetę, tę nakryć i po jakimś czasie spróbować, czy Abi skorzysta z krytej ( wsypać jej tam trochę zużytego żwirku).Garfield najwyraźniej jest zachwycony towarzystwem drugiego kota, naprawdę.Syki i warkoty to próba ustalenia hierarchii, gdyby chciały walczyć, oj, działoby się. Widziałam kocią walkę, krew się leje równo, jest to straszne.Zapomniałam dać Abi tygryska, jej przytulankę :cry: , trudno.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lut 29, 2012 16:35 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

psotny kot pisze:Już jestem! W pracy na ogół nie mam możliwości korzystania z internetu, a już absolutnie w celach prywatnych. Pędziłam do domu, jak na skrzydłach. A tu w domu niespodzianka - mój kotek, który dzień w dzień wita mnie w progu i wskakuje na ręce, dziś ledwie raczył zauważyć, że jestem. Starat nie było, oba koty całe i zdrowe. Już jakby mniej na siebie furczą. Ale nockę miałam okropną! wstawałam prawie co godzinę. Najpierw, żeby uspokoić towarzystwo - burczenie i syki i próba sił. Garfield pacnął Abi łapą raz, a Abunia zrobiła wiatraczek i pacnęła kocura trzy razy, potem ciekła, a on za nią. Żeby się troszkę odstresowali zmknęłam Abi w łazience, żeby mogła sobie w spokoju zjęść i wysiusiać. Spokój był przez kilkanaście minut. Potem Garfieldek zaczął się dobijać do łazienki - a z dodatkowej kuwety w przedpokoju nie chciał korzystać. Po otworzeniu łazienki kocur wydał z siebie zachęcające, zalotne mrauuu i dziewczynka podbiegła do niego i się ocierała. Potem było pac łapką, wiatraczek, gonitwa, syki, prychnięcia... i tak przez całą noc.
Na szczęście nie ma problemów z jedzeniem, siusiu i koopka było. Gorzej z Garfieldem, bo ze względu na Abi zdjęłam pokrywę kuwety, a jemu to nie pasuje (chyba się wstydzi :? )

Psotny kocie, to bardzo dobrze rokuje :)
A jak się przyzwyczają, to na pewno będziesz miała spokojne noce ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro lut 29, 2012 16:37 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Bez obaw, krew się nie lała, kłaki nie fruwały :ok: W ciągu dnia też musiały rozrabiać, bo teraz każde śpi na swoim łóżeczku (tzn. Garfield na moim). Gorzej ze mną, bo przysypiałam na dokumentami, 4 kawy nie pomogły.

psotny kot

Post » Śro lut 29, 2012 16:41 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

ewar pisze:Zapomniałam dać Abi tygryska, jej przytulankę :cry: , trudno.

Wybierze sobie którąś z przytulanek Garfielda. Zauważyłam, że on nie jest zazdrosny. To dobrze, bo do tej pory żył przecież w przekonaniu, że jest jedynym czworonożnym na świecie :lol:

psotny kot

Post » Śro lut 29, 2012 16:44 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Naprawdę Garfieldowi było potrzebne kocie towarzystwo.To, że biega, wariuje to tylko dla jego zdrowia.Fakt, niekoniecznie musi to być w nocy, ale przestawią się na rytm domu.Abi kocha się bawić, Garfield też się wciągnie.
Abi dostała trochę zabawek, w tym takie mocno sfatygowane, ale JEJ, chciałam, żeby czuła zapach.Bez tygryska też sobie poradzi.

ewar

Post » Śro lut 29, 2012 16:52 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Na pewno będą się razem bawić - mój kocurek jest z tych bardzo rozrywkowych, bawi się kilka godzin dziennie i zachowuje jak malutki kociaczek. w zabawie potafi zwinąć dywan (no nie w rolkę oczywiście) i przesunąć stolik. Wszędzie go pełno :lol:

psotny kot

Post » Śro lut 29, 2012 16:59 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

To tym bardziej ucieszył się z rozrywkowej koleżanki. :P

ewar

Post » Śro lut 29, 2012 19:32 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Super wieści :ok: :ok: to teraz tylko czekamy na zdjęcia :twisted:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lut 29, 2012 19:35 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Goyka pisze:Super wieści :ok: :ok: to teraz tylko czekamy na zdjęcia :twisted:

:ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro lut 29, 2012 20:06 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Goyka pisze:Super wieści :ok: :ok: to teraz tylko czekamy na zdjęcia :twisted:

Będą, ale jak się troszkę zadomowi. O ile do Garfielda wychodzi chętie, o tyle przed ludźmi zmyka za łóżko. Weźmiemy ją na przetrzymanie :mrgreen:

psotny kot

Post » Śro lut 29, 2012 20:26 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

No, futerka nakarmione, wysikane (i nie tylko), a teraz bajeczka i spać :lol:

psotny kot

Post » Śro lut 29, 2012 21:04 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Abi taka jest, o tym z resztą pisałam. Musi zaufać. Przywabić ją można wyłącznie zabawką.Mnie już ufała, pozwoliła się do siebie zbliżyć, ale sama nie przyszła.Jeszcze chwilę trzeba będzie na to poczekać.Lepiej, że dogaduje się już z Garfiem, na ludzi przyjdzie czas.To bardzo mądra kotka, zobaczycie.

ewar

Post » Czw mar 01, 2012 11:16 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Dzisiaj wieczorem Nela zamieszka u mnie w łazience.Jeżeli nie uda się z niej zrobić domowego miaziaka, to nie wiem, co dalej.
Zibi zdenerwowany, ale jakby już mniej.Bawiłam się z nim piórkami, oczywiście przy zamkniętej klatce i chyba mu się to podobało.Wieczorem spróbuję znowu, może da się też pogłaskać. Ładny jest, duży, dorodny.
Ciekawa jestem , co u Abi. Tak mi brakuje tej kotki, to takie małe brykadełko, wesołe, wciąż bawiące się.

ewar

[poprzednia][następna]