MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 20, 2011 22:36 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Kotów jest 50 kilka, część trochę aspołeczna i bojąca się, reszta zaciekawiona. Nie widziałam wszystkich bo byłam zewnętrznej kociarni. Posągowy szylkret, czarne, bure, śliczny biało - czarny i taki z nakrapianymi łapkami. Kociaków kilka ale w osobnym boksie, więc pewnie po sterylizacji czy kastracji albo chore:(. Idzie sezon wyrzucania kotów, no bo "trzeba wyjechać na wakacje", więc niedługo będzie ich więcej. Grzały się do slońca.

Rysik właśnie kontempluje ciemność za oknem:).

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Sob maja 21, 2011 21:51 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Pozostaje tylko trzymać kciuki za DS dla Rysia ( rozumiem, że test białaczkowy miał ujemny).
Aga_

Post » Sob maja 21, 2011 23:18 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Nie robiłam testów białaczkowych bo w Krakowie mi powiedziano, że morfologia na początek wystarczy a jak będzie tam coś niepokojącego to dopiero wtedy jakieś bardziej szczegółowe badania. Zabrzmiało rozsądnie, więc tak też postąpiłam.

A jak się ma sprawa z Twoim czarnym ? Ma dom ?

melancholia4

Post » Pon maja 30, 2011 0:26 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Rysik tudzież Rysiek jest fenomenalny. Jak uda mi się go nauczyć nie wpychania się w człowieka gdy ten zwraca na niego uwagę to wstawię fotkę:).
Mega miziak, tak jak gdyby chciał nadrobić deficyty bliskości człowieka jakie miał dotychczas. Sierść zaczyna błyszczeć, oczy i uszy coraz lepiej, kaszlemy coraz rzadziej.
Obecnie leży rozwalony na łóżku, pogrążony w głębokim śnie.
Niesamowita jest wdzięczność i oddanie futer wziętych do domu z jakichś gorszych warunków. Patrzysz mu głęboko w oczy i jeśli nie ma cię ochoty w tym momencie pacnąć to widzisz spokój, harmonię i radość kociej duszy. Nic tego nie jest w stanie zastąpić.
Pozdrowienia dla wszystkich sympatyków wątku.

melancholia4

Post » Czw cze 02, 2011 11:51 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

katalotka pisze:pytalam siostre o schronisko, nic nie wie i jest zdziwiona
podesle jej watek do przeczytania
licze, ze jak przeczyta rzuci mlodziezy haslo
Co to znaczy ten post? Ze Twoja Siostra w ogole nie wie, ze jest w Mielcu schronisko 8O Niestety to jest bardzo powszechne zjawisko w tym miescie. Ludzie starsi albo nie chca wiedziec, albo udaja, ze nie wiedza. Mlodziez bardzo pomaga szczegolnie z II LO. Pomagaja tez przedszkola, maja psiaki wirtualne.
Ale reszta kompletnie sie nie interesuje, a mozna by wiele zrobic.

Najwiecej jednak wolontariuszy jest spoza Mielca i zeby zabrac psy na spacer musimy sie zjechac z kilku miast. Nie wspomne o przychodzeniu do szczeniakow i ich socjalizacji. Sa tylko 1-2 aktywne maturzystki z Mielca.

Melancholia, ja tez mam czarna kotke z Mielca. Byly dwa miziaste czarne koty, ktore bardzo garnely sie do odwiedzajacych. Pewnie wzielas tego drugiego miziaka. Masz moze juz zdjecie?

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Czw cze 02, 2011 14:48 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Mam ale takie robione komórką. Jak się je tutaj wstawia ?

melancholia4

Post » Śro cze 15, 2011 13:50 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Czy ten watek juz zamarl, ,gdy wreszcie zaczelo sie cos dziac?

Kto byl i widzial, niech sie wpisuje.
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /604228079

Melancholia, jak tam kocurek?

Ulka18

Post » Śro cze 15, 2011 14:00 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

a jak wygląda sytuacja kotów po remoncie? czy coś się poprawiło w kociarni, z izolatkami, czy stanęło na wymianie dachu?

christie

Od: Nie maja 29, 2011 19:17

Post » Śro cze 15, 2011 14:05 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Szkoda, że nie byłam i nie widziałam, moglabym coś napisać, bo informacje tam podane jakieś są sprzeczne z rzeczywistością

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro cze 15, 2011 15:15 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Ostatnio jak byłam to rzeczywiście coś się działo ale nie miałam czasu żeby się przyglądnąć. Kociarnia jak na razie bez zmian chyba. Teraz przynajmniej jest lato więc kocury mogą się wygrzewać na zewnątrz, w zimie to jest dramat, zwłaszcza w środku. Nie zdziwi mnie jednak gdyby te boksy były głównie dla psów a koty gdzieś tam na końcu:(.

Kocurek ... uroczo robi czółka:). Zapalenie spojówek wyleczone, uszy już czyste, odrobaczony teraz próbujemy coś z dziąsłami.
Chodziło mi po głowie żeby go sobie zostawić bo jest niesamowity ale wtedy dom tymczasowy by mi się "przytkał". Na razie jest u mnie i odżywa, właśnie grzeje mi nogi:).

Ktoś brał jeszcze na tymczas koty oprócz osób wspomnianych wyżej w wątku ?

melancholia4

Post » Śro cze 15, 2011 20:16 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

zaznaczam
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Sob cze 18, 2011 22:00 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Kasiatatry - co u Was? Daj chociaż znak, że żyjesz. Nie masz pewnie czasu, ale napisz nam choc dwa słowa, Czekamy na Ciebie :ok:

jasdor

Post » Czw lip 14, 2011 12:48 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

No to walczymy o lepsze jutro dla mieleckich psow i kotow. Bardzo prosze o podpisanie petycji i rozeslanie wsrod znajomych z prosba o poparcie naszej akcji. DZIEKUJE w imieniu mieleckich bezdomniakow.

http://www.petycjeonline.pl/petycja/pet ... onisku/458

Niestety w petycji mozna zamiescic tylko jedno zdjecie. Szkoda, bo mam ich kilkadziesiat.

Dziekuje, Aga Ulka18
www.mielec.bezdomne.com

Ulka18

Post » Czw lip 14, 2011 13:06 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Podpisane :ok: Wierzę, że coś drgnie, że ktoś wyciągnie jakieś wnioski

jasdor

Post » Czw lip 14, 2011 13:10 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Jesli macie znajomych na miau.pl, to prosze rozeslijcie nasza prosbe. Musi sie w koncu cos zmienic, nie zeby wolontariusze zbierali na szczepionki, na sterylizacje, a w schronie panowal brud i smrod.

Ulka18

[poprzednia][następna]