Cynamon - ma dom. Wreszcie......:-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 10:09 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Neigh pisze:Muszę się osobiście przekonać, czy rzeczywiście z niego taki kawał buca jak twierdzi jego karmicielka hihih. Bardzo mnie bawi to określenie.

Ostatnio pytam - p. Małgosiu a jak tam "Różowiec" - a ta mi na to - "a taki kawał buca jak był tak i jest" hihihihi. No to wezmę, tak? Uwielbiam takich.......

No, pierwszy raz slyszę takie (hm, niekonieczne) okreslenie w stosunku do kota.
I na czym miałaby polegać "bucowatość" u kota?
Bo u ludzia to wiadomo... ale u kotecka 8O .....??????
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie lut 20, 2011 10:22 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Chatte pisze:
Neigh pisze:Muszę się osobiście przekonać, czy rzeczywiście z niego taki kawał buca jak twierdzi jego karmicielka hihih. Bardzo mnie bawi to określenie.

Ostatnio pytam - p. Małgosiu a jak tam "Różowiec" - a ta mi na to - "a taki kawał buca jak był tak i jest" hihihihi. No to wezmę, tak? Uwielbiam takich.......

No, pierwszy raz slyszę takie (hm, niekonieczne) okreslenie w stosunku do kota.
I na czym miałaby polegać "bucowatość" u kota?
Bo u ludzia to wiadomo... ale u kotecka 8O .....??????

Ano wiesz........gania sie za takim po nieoświetlonym strychu - błaga na kolankach - kurczaczka nosi, a ten mina odęta i "gońta się". No bucowaty jest:)

Bo to nie jest dziki kot.....:-)
Ja go pewnie trochę inaczej widzę......ale muszę przyznać, ze właścicielki strychu się w ocenie swoich podopiecznych raczej nie mylą. Dlatego np. Julka sprawiająca wrażenia total dzika - ma jakieś szanse, bo panie uparcie twierdzą, ze ona udaje;-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie lut 20, 2011 10:39 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Eeee, tam - to w takim razie moje wszystkie "bucowate" som :mrgreen: łącznie z dochodzącym Czarnym kotkiem zewnętrznym, co go ratowałam przed oślepnięciem, bo zaflukany był na maksa i taki zabidzony... A teraz .... bez mięska do niego nie podchodź, krzywi się na puszki i suche i drze japę na tarasie, jak nie dość szybko po jego przyjściu wpuszczam go do michy (bo jeść daję w domu, żeby mu nie zamarzło).
Wnioskuję zatem, że Cynamon to całkiem normalny kot jest, no taki ... asertywny :lol: :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie lut 20, 2011 10:49 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Tak asertywny to jest pięęęęęęęękne określenie. Pasuje.

On humorzasty taki - raz przyjdzie na rączki.......a za chwilę udaje że mnie nie poznaje. Możliwe, ze sklerotyk......albo po prostu facet:-).

No nie jest to typ miziaka zdecydowanie.

Dooobra odpiszę jeszcze na pw i idę się wreszcie rozpakować......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon lut 21, 2011 15:44 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Neigh pisze:Tak asertywny to jest pięęęęęęęękne określenie. Pasuje.

On humorzasty taki - raz przyjdzie na rączki.......a za chwilę udaje że mnie nie poznaje. Możliwe, ze sklerotyk......albo po prostu facet:-).

Tak, tak... on jest po prostu facetem.. Mój taki sam ;) najpierw pocałuje, pobarankuje, a potem cabas kłami za nos :P o... i jak tu z takim kawalerem wytrzymać ? :)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pon lut 21, 2011 16:23 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Jus87 pisze:

Tak, tak... on jest po prostu facetem.. Mój taki sam ;) najpierw pocałuje, pobarankuje, a potem cabas kłami za nos :P o... i jak tu z takim kawalerem wytrzymać ? :)

Mówią: miłość ci wszystko wybaczy.......

Andzia moja osobista kota - np. ma upiardliwy zwyczaj napadowego lania gdzie popadnie. Zadne kryształy, problemy z pęcherzem - badana tysiac razy była. Ot po prostu - zobaczy pokrowiec na gitarę i dawaj......skrzynka z auta na czas wyjazdu wyjęta........super.
Gdyby była "niemoja" to bym ją zaraz oddała;-) a tak to się już 8 rok morduję:-)

Obrazek

Neigh

Post » Pon lut 21, 2011 16:27 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Neigh pisze:
Jus87 pisze:

Mówią: miłość ci wszystko wybaczy.......

Andzia moja osobista kota - np. ma upiardliwy zwyczaj napadowego lania gdzie popadnie. Zadne kryształy, problemy z pęcherzem - badana tysiac razy była. Ot po prostu - zobaczy pokrowiec na gitarę i dawaj......skrzynka z auta na czas wyjazdu wyjęta........super.
Gdyby była "niemoja" to bym ją zaraz oddała;-) a tak to się już 8 rok morduję:-)

Tak, tak... już widzę jakbyś ją tak prędko oddała :P Ja też tak mówię temu swojemu Paskudowi :P a i tak go kocham :P

Neigh jak będziesz miała chwilę to odpisz mi PW o ile jesteś dalej zainteresowana :)
Obrazek

Jus87

Post » Pon lut 21, 2011 16:33 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Jus87 pisze:
Neigh jak będziesz miała chwilę to odpisz mi PW o ile jesteś dalej zainteresowana :)

Tyyyyy no odpisałam - nie doszło? Ok zrobię to raz jeszcze. Chwilę aktualnie mam. Idę czesać Persone - bo tygodniowej nieobecności, muszę sił nabrać.......Kawe se zrobiłam.......I zaraz "do boju do boooooooju do boju rusza Neigh"

Obrazek

Neigh

Post » Pon lut 21, 2011 16:36 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Tyyy no nie doszło :P czekam na info :)

Neigh pisze:
Jus87 pisze:

Tyyyyy no odpisałam - nie doszło? Ok zrobię to raz jeszcze. Chwilę aktualnie mam. Idę czesać Persone - bo tygodniowej nieobecności, muszę sił nabrać.......Kawe se zrobiłam.......I zaraz "do boju do boooooooju do boju rusza Neigh"
Obrazek

Jus87

Post » Śro lut 23, 2011 15:20 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Szlag mnie przez tego kota któregoś dnia trafi.......ponoć kicha. Też sobie moment wybrał no.......NIE MAM MIEJSCA, tak?

Obrazek

Neigh

Post » Czw lut 24, 2011 10:51 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

No chyba go takiego zasmarkanego nie zostawisz ?? :mrgreen:

Dam znać jak będę wiedziała co do tej karmy!
Obrazek

Jus87

Post » Czw lut 24, 2011 13:31 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Niestety nie wezmę sobie 7 kota na głowę.......

Obrazek

Neigh

Post » Czw lut 24, 2011 21:47 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

A dziś dzwonił pan w jego sprawie - niestety kotem wprost ze strychu zainteresowany nie jest.
Gdyby Cymuś był z kanapy to by dom miał...

Obrazek

Neigh

Post » Czw lut 24, 2011 21:59 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

:evil:
Najbardziej to mnie wkurza, że ludzie oczekują odchuchanego, zdrowego, z pełnym pakietem, a chcą go żeby im myszy łapał. To akurat nie do tego pana, bo nie wiem jakie tam warunki miał, ale był niedawno wątek. Zabrali taką odchuchaną kotkę i doprowadzili do stanu schroniskowego... To niech sobie złapią na ulicy, bo co to dla nich za różnica skoro ten kot i tak sam się ma wyżywić??
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw lut 24, 2011 22:03 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) szuka dt/ds

Edzina pisze::evil:
Najbardziej to mnie wkurza, że ludzie oczekują odchuchanego, zdrowego, z pełnym pakietem, a chcą go żeby im myszy łapał. To akurat nie do tego pana, bo nie wiem jakie tam warunki miał, ale był niedawno wątek. Zabrali taką odchuchaną kotkę i doprowadzili do stanu schroniskowego... To niech sobie złapią na ulicy, bo co to dla nich za różnica skoro ten kot i tak sam się ma wyżywić??

Mnie to generalnie wkurza, jak ludzie nie są gotowi NIC zrobić. Ostatnio pani mnie pyta " a czy ma wszystkie badania". Odpisałam, ze nie wiem jakie badania ma na myśli - kot jest zaszczepiony, odrobaczony.......
Jasne kazdemu kotu robić testy w kierunku Fipa, białaczki......itp. Rozumiem, jak dom zakocony - ludzie się boją .........proszę bardzo niech zasponsorują sie zrobi.

Ale nie.......ma być full wypas z dowozem. A oni łaskawcy przyjmą.....

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]