Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
paulina777 pisze:Jak mi jest cholernie przykro i za razem głupio :/ Naprawdę starałyśmy się zrobić wszystko jak trzeba! Odkarmiłyśmy, wyleczyłyśmy, odrobaczyłyśmy, siedziały u nas jakiś czas, jak już było wszystko ok. to zdecydowałyśmy się na zawiezienie ich do DTNawet testy zrobiłyśmy i męczyłyśmy pobieraniem krwi te maluchy.
Trochę jestem podłamana. Tym bardziej, że w tych piwnicach natykamy się na kolejne świeże trupy kociaków. Siena właśnie tam jest. Nie możemy już żadnego zabrać bo po pierwsze boimy się o naszych domowników i nasze tymczasy :/ a po drugie to fizycznie miejsca nie mamy. Na strychu jest taka parów, że pranie schnie w godzinę, w garażu jest podobnie :/ zresztą tam jest syf bo nie ma podłogi tylko jest piach usypany, wszystko się kurzy i ciężko oddycha w te upały.
Nie wiem co mamy robić z naszymi tymczakami. Z nimi wszystko jest dobrze :/ przed wczoraj przywiozłyśmy dwa w fantastycznej formie. Piękne czyste oczka. Wstawiłyśmy do izolatki w której nie ma już miejsca. Wczoraj przywiozłyśmy 3 kolejne w jeszcze lepszym stanie. Wypasione, sierść błyszczy się, bawiły się na całego. Wstawiłyśmy je do pokoju tymczasów. Nie wiem czy to był dobry pomysł.
A Burza Księżniczka lata już z naszymi.. Przy czym ona też ma rozwolnienie. Cały czas jak była w izolatce robiła ładne stałe kupki. Wczoraj myślałyśmy, że to z ekscytacji bo prawie nie śpi tylko lata za naszymi kotami i je męczy. Znalazłyśmy też mały wymiocinek.
Chyba pozostało czekać na rozwój wydarzeń
Efcia1 pisze:Paulina, absolutnie nie powinno być Wam głupio. Każdy, kto ma/miał do czynienia z kociakami wie, że to zawsze ryzyko. Zrobiłyście dla nich bardzo dużo dobrego, bez Waszej pomocy i zaangażowania nie miałyby szans w tej umieralni. Teraz trzeba trzymać kciuki żeby nic więcej nie wyskoczyło
![]()
![]()
Maria.S pisze:Paulina czasami po prostu się nie da, a Wy powinnyście być z siebie dumne! Ja jestem pod wrażeniem ile dla tych kociaków zrobiłyście
3 mam kciuki za resztę Możliwe że za tydzień/1,5 mój nowy kotek skończy smarowanie Oridermylem (zwykle uszka od świerzbu, u Dejota stosowane na liszaj) to chętnie Wam podrzucę!
ifciastu pisze:Nie powinno ci być głupio, każdy kto bierze kota na tymczas zdaje sobie chyba sprawę, że jest to prawie pewne, że z kociakiem przypałęta się jakieś chorobstwo. Kot zdrowy wzięty z takiego miejsca to cud. Zresztą kiedy oddawałyście kociaki to nie miały symptomów chorobowych, przynajmniej te, które są u mnie...
Z wizyty u weta:
Powiedział, że przy panleukopenii byłaby gorączka a temperatura jest idealna. Dostały kolejny antybiotyk, ten powinien zadzialać do jutra do wieczora... Zobaczymy co z tego wyniknie
paulina777 pisze:ifciastu pisze:Nie powinno ci być głupio, każdy kto bierze kota na tymczas zdaje sobie chyba sprawę, że jest to prawie pewne, że z kociakiem przypałęta się jakieś chorobstwo. Kot zdrowy wzięty z takiego miejsca to cud. Zresztą kiedy oddawałyście kociaki to nie miały symptomów chorobowych, przynajmniej te, które są u mnie...
Z wizyty u weta:
Powiedział, że przy panleukopenii byłaby gorączka a temperatura jest idealna. Dostały kolejny antybiotyk, ten powinien zadzialać do jutra do wieczora... Zobaczymy co z tego wyniknie
Nie wiem czy to dobrze, że to nie panleukopenia czy nieale już im lepiej? Jedzą? Piją? Są wesołe?
![]()
ifciastu pisze:paulina777 pisze:ifciastu pisze:Nie powinno ci być głupio, każdy kto bierze kota na tymczas zdaje sobie chyba sprawę, że jest to prawie pewne, że z kociakiem przypałęta się jakieś chorobstwo. Kot zdrowy wzięty z takiego miejsca to cud. Zresztą kiedy oddawałyście kociaki to nie miały symptomów chorobowych, przynajmniej te, które są u mnie...
Z wizyty u weta:
Nie wiem czy to dobrze, że to nie panleukopenia czy nieale już im lepiej? Jedzą? Piją? Są wesołe?
![]()
Z wesołością to tak średnio, zwłaszcza jak się człowiek zbliżaAle jak się tylko z Tigo dorwą to koniec
Apetyt średniawy...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 647 gości