Wawa-małe, piękne, samotne-nowe koty,błagam o DS dla Titani!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 11:09 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

OKI pisze:Drzwi do garderoby potrzebne natychmiast - Adelka właśnie ją zwiedziła maszerując po... drążku na rzeczy wiszące :ryk:
To zdecydowanie kot wysokopienny jest :lol:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: a za chwilę będzie łazić jak Pippi po suficie :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw mar 25, 2010 11:14 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Marzenia11 pisze:
OKI pisze:Drzwi do garderoby potrzebne natychmiast - Adelka właśnie ją zwiedziła maszerując po... drążku na rzeczy wiszące :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: a za chwilę będzie łazić jak Pippi po suficie :lol: :lol: :lol:

Chyba wolę po suficie, tam w gruncie rzeczy najmniej do demolki :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw mar 25, 2010 11:16 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

OKI pisze:
Marzenia11 pisze:

Chyba wolę po suficie, tam w gruncie rzeczy najmniej do demolki :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

pod warunkiem, ze nie będzie spadać znienacka :mrgreen:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw mar 25, 2010 11:22 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Marzenia11 pisze:pod warunkiem, ze nie będzie spadać znienacka :mrgreen:

Wiem coś o tym, bo mało oka nie straciłam, jak kiedyś Szelma nocą polowała na ćmę na lampie :twisted:

OKI

Post » Czw mar 25, 2010 11:26 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

OKI pisze:Wiem coś o tym, bo mało oka nie straciłam, jak kiedyś Szelma nocą polowała na ćmę na lampie :twisted:

a widzisz... czyli jak by co to jesteś przygotowana :mrgreen:

Marzenia11

Post » Czw mar 25, 2010 11:29 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Marzenia11 pisze:
OKI pisze:Wiem coś o tym, bo mało oka nie straciłam, jak kiedyś Szelma nocą polowała na ćmę na lampie :twisted:

a widzisz... czyli jak by co to jesteś przygotowana :mrgreen:

Na wszystko :ryk:

OKI

Post » Czw mar 25, 2010 12:42 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Wieści z domku Goldi - zwiedza dom, zjadła, nie była jeszcze w kuwetce.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw mar 25, 2010 17:17 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Adelka właśnie pozwoliła się normalnie po łebku pogłaskać i podrapać za uszkiem :ryk: :ryk: :ryk:
Normalnie na mój widok się wciskała w kąt i odwracała główkę, a teraz nie :1luvu:
I już nie sapie jak oddycha, czyli antybiotyk działa :ok:

OKI

Post » Czw mar 25, 2010 22:06 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Nie sądzę, żeby brak kotów był przyczyną przerażenia i chowania sie za szafkami u Małgosi. Mysle, że to co się działo u Małgosi dzieje się też i teraz u OKI z tym, że ma łagodny przebieg i inny, gdyż OKI nie dąży za wszelką cenę do głaskania, brania na ręce, patrzenia na Adelę itp. W tym tkwiło niepowodzenie adopcji. Gdyby było inaczej Adelka nie odnalazła by się tak szybko w dt.[/quote]
Być może masz rację. Małgosia jednak chciała miec kota przytulankę.Wprowadziła się do nowego mieszkania, w którym czuje się trochę samotna

auraa

Od: Wto wrz 16, 2008 16:09

Post » Pt mar 26, 2010 1:08 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

auraa pisze:Małgosia jednak chciała miec kota przytulankę.Wprowadziła się do nowego mieszkania, w którym czuje się trochę samotna

Hm... nawet nie ma co tego komentować. Napisze tylko, że być może Adelka będzie przytulanką. Czasami zdarzają się koty, ktore po jednym dniu przychodzą na kolana i wywalają brzuch do głaskania. Częściej jednak i w zdecydowanej większości kot potrzebuje czasu na adaptację. Koty z natury swej są wrażliwe i nie lubią zmian więc przeprowadzka to dla nich stres. Pozostawienie kota w spokoju ułatwia mu poradzenie sobie ze stresem, nagabywanie go, koncentracja uwagi na nim powoduje wzrost stresu i kot jest przerazony jeszcze bardziej.

A na pewno od razu przytula się kot pluszowy - gwarantuję :lol: :lol: :lol:

Marzenia11

Post » Pt mar 26, 2010 22:46 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Wiem, że koty są różne i różnie się zachowują Nie raz byłam tymczasem dla kociaków choć głownie zajmuję się psami.

auraa

Od: Wto wrz 16, 2008 16:09

Post » Sob mar 27, 2010 11:49 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Valentine pozdrawia ze swojego domku :lol: :lol: :lol: :1luvu:

Obrazek

spi ze swoją Dużą, wita i żegna ją, uwielbia się bawić, zwłaszczqa w nocy i też łobuzuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Sob mar 27, 2010 22:21 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Z domku Goldi - koteńka je i załatwia się do kuwety. Niestety rozwinęło się choróbsko i dostaje antybiotyk. Więc kolejny kot pani D. choruje w swoim nowym domu.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Marzenia11

Post » Nie mar 28, 2010 17:31 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Kciukalki za zdrówko kotów. :ok: (znaczy się Kotików :ryk:)
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pon mar 29, 2010 1:08 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Pies- pani daje mi jeść,wyprowadza na spacer i leczy jak jestem chory-pani jest Bogiem!
Kot- pani daje mi jeść,głaszcze,sprząta kuwetę i leczy jak jestem chory-chyba jestem Bogiem?
:kotek:

Miss Fox

Od: Nie mar 28, 2010 2:17

[poprzednia][następna]