*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 11:50 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Tiger_ przypomnij mi numer konta na PW, dorzucę grosik.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro paź 28, 2009 12:18 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Kiepsko to wygląda .... ale wierzę, że wszystko sie odmieni :ok:

Niezmienne wielkie kciuki, za Manię, za Kacperka :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro paź 28, 2009 12:29 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Mam na bazarek sporo srebra fajnego.
Kiedyś ciocia pixie65 swoimi magicznymi rękami i preparatami konserwatorskimi:) wyczyściła mi je ślicznie .
Pierścionki , łańcuszki , kolczyki , bransoletki , można kompleciki porobić .
Nie mam jednak czasu ich wystawić ....Czy ktoś z Lublina miałby czas wystawić na KB ? Podwiozłabym to srebro .
Plisssssss....

Poszukam coś jeszcze ..Mam też dużo urań , w któych nie chodzę .może komuś , coś ...
Tylko nie mam czasu ani sił tego wystawić ..... :oops:

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro paź 28, 2009 12:35 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Małgosiu ale czy Ty możesz te rzeczy wystawiać, czy to bezpieczne?
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro paź 28, 2009 12:39 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Jeśli nie je, pluje - nie ma sensu jej zmuszać. Ona po prostu nie jest w stanie trawić, dopóki jelita choć troszkę się nie zagoją. Natomiast powinna otrzymywać odżywcze, ciepłe kroplówki - dzięki temu przetrwa najgorszy czas.
Białe dziąsła to nie jest nic dziwnego przy panleukopenii. Trzeba by zrobić badanie krwi i na podstawie wyników zdecydować, czy przetoczenie krwi jest wskazane. Przede wszystkim - dawca musi być zdrowy, przebadany, silny. Nie ma sensu robić badania, jeśli nie masz przygotowanego takiego dawcy (pobieranie krwi jeszcze ją osłabi).

Wierzę, że jej się uda :ok: :ok: :ok:

Ps. bazarków nie wystawiaj, nie powinny tego robić także żadne osoby, które miały styczność z wirusem. To zbyt niebezpieczne.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro paź 28, 2009 12:52 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

ryśka pisze:Ps. bazarków nie wystawiaj, nie powinny tego robić także żadne osoby, które miały styczność z wirusem. To zbyt niebezpieczne.

Ryśka, oczywiście masz rację ale jeśli idzie o propozycję Tiger_ dotyczącą srebrnych precjozów to możemy się umówić, że ona mi je do pracy podrzuci a ja je zdezynfekuję.
Mogę potem zrobić zdjęcia, mogę robić wysyłkę.
Tylko potrzebowałabym kogoś do pomocy w samych bazarkach.
Bo faktycznie - z kasą krucho...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro paź 28, 2009 12:53 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

ryśka pisze:Jeśli nie je, pluje - nie ma sensu jej zmuszać. Ona po prostu nie jest w stanie trawić, dopóki jelita choć troszkę się nie zagoją. Natomiast powinna otrzymywać odżywcze, ciepłe kroplówki - dzięki temu przetrwa najgorszy czas.
Białe dziąsła to nie jest nic dziwnego przy panleukopenii. Trzeba by zrobić badanie krwi i na podstawie wyników zdecydować, czy przetoczenie krwi jest wskazane. Przede wszystkim - dawca musi być zdrowy, przebadany, silny. Nie ma sensu robić badania, jeśli nie masz przygotowanego takiego dawcy (pobieranie krwi jeszcze ją osłabi).

Wierzę, że jej się uda :ok: :ok: :ok:

Ps. bazarków nie wystawiaj, nie powinny tego robić także żadne osoby, które miały styczność z wirusem. To zbyt niebezpieczne.

Dzięki ryśka za rady ... Każde takie wiadomości są mi potrzebne ... Kroplówki dostaje podskórnie ....odwodniona nie jest , bo nie ma dużo strat (biegunka , wymioty), ale te bialutkie dziąsełka wyglądają okropnie :( Nie wiem czy uda się jej w ogóle pobrać krew , ale bardzo bym chciała ....
bo jeżeli hemoglobina i hemetokryt będą b. niskie , to bez przetoczenia krwi się nie obędzie ..Mam zdrowego kota u siebie , myśle o Falco (wiadomośc dla ciotek , które go znają), tylko , że on został doszczepiony kilka dni temu - w piątek , więc nie wiem .....Może to być on ? Bo reszta jest albo plazmocytarna (Mefisto), albo chora na niewiadomoco (Kaszmir) , albo po cięzkich chorobach i przejściach w przeszłości (Luna, Zula) albo chuda i mikra (Tina)

Co do bazarku ... Myślałam , że to srebro jest w miarę bezpieczne bo jest szczelnie zamknięte w pudełeczku ... Ciekawe czy możnaby je potraktować domestosem ......Wtedy ten , kto by go wystawiał , musiałby to zrobić ...

Ja po prostu jestem przerażona tym długiem .... :( :( :(

EDIT : Pisałyśmy razem z pixie65

Tiger_

Post » Śro paź 28, 2009 13:09 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Jezu :(
Teraz leje jej się z pupy ......normalnie bezwiednie leje jej się woda zabarwiona na lekkożółto , tak jakby ktoś nie dokręcił kranu :(:(

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Idę się wybierać do kliniki ....

Tiger_

Post » Śro paź 28, 2009 13:10 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Maniusia, nie daj się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro paź 28, 2009 13:17 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Manieczko walcz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 28, 2009 13:20 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

pixie65 pisze:Mogę potem zrobić zdjęcia, mogę robić wysyłkę.
Tylko potrzebowałabym kogoś do pomocy w samych bazarkach.
Bo faktycznie - z kasą krucho...

Jeżeli chodzi ci o zrobienie bazarków mogę pomóc, oczywiście
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro paź 28, 2009 13:28 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Maniu ty musisz żyć, nie rób nam tego, walcz koteczko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro paź 28, 2009 14:36 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Amika6 pisze:Maniu ty musisz żyć, nie rób nam tego, walcz koteczko :ok: :ok: :ok:

:ok:

Anda

Post » Śro paź 28, 2009 16:16 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Potrzebuję na cito zdrowego, szczepionego kota do oddania krwi dla Mani
Tylko to jeszcze dla niej możemy zrobić ...

Potrzeba niedużo dla niej - tylko 20 ml krwi.

Błagam

Tiger_

Post » Śro paź 28, 2009 16:28 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Podniosę. :crying: :crying: :crying:
Niestety ani ja ani Tiger nie możemy podjechać po kota :(

Anda

[poprzednia][następna]