Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 28, 2023 8:53 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur piątek 27.10
Na ogólnym Sosik zaczepia wszystkich, większości się to nie podoba. Zaczepia też Ilie, któremu się to BARDZO nie podoba.
Kuwety ok.
Ilia wytulony i wybawiony przez moją Monie i jej koleżankę, zachwycony był.
Luba wytulona przez Darka, aż spać poszła w końcu.
Kotom na ogólnym też się dostała porcja zabaw i miziania.
Szpital
Wszystko ok tylko u Soli brak w kuwecie wszystkiego, wymieniłam żwir na podkład i dałam lactuloze, a u Warsa kupa miękka.
Przyjechał nowy kot. Sówka. To facet. Wielki, bardzo miły. Antybiotyk ma.

Podłogi pozamiatane, pranie zrobione i powieszone. W kuchni jak się prało to śmierdziało kanalizacja.
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Sob paź 28, 2023 23:35 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

28.10.2023

Szpital : w kuwetach komplet oprócz Soli. Ta komplet miała w posłaniu. Dostała wszystko nowe. Zuzia wymiotowała. Apetyty przyzwoite. Leki podane. Kredka prawie rozniosła klatkę przy pomocy zabawek. Chyba nie zauważyła, że była u weta, albo szybko zapomina. Sówka bardzo niezadowolony z czyszczenia uszu. Reszta zaniosła to dzielnie. Sola ma dużo łysych placków na ciele. Pasożyt? 30.10 wizyta u weta. Wars wędruje luzem po szpitalu.

Luba bez kupy. Humor kiepski. Warczy na tych co podchodzą do siatki. Zjadła.

Ilia ok, ale bardzo się nudzi. Chyba nie może doczekać się powrotu do domu. Wyściskany przez Stasia trochę sie uspokoił. Nie lubi malego zadziory Sosika.

Ogólny: Sosik zrobił niezbyt ładną kupę, ale za to jest bardzo pomocny przy myciu podłóg.Pozostałe ok. Ptyś tab zjadł w makreli, ale juz mu się chyba znudziła, bo grymasił. Apetyt jednak dobry i sheba mu pasowała bardzo. Szymborska i Słowacki nieładne oczka - łzawią. Podobno tez kichali.

Podłogi pomyte, pranie zrobione, kuwety umyte. W wannie moczy się posłanie Żwirka.

Renata Żurawska

Od: Czw cze 15, 2023 18:00

Post » Pon paź 30, 2023 18:40 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Czwartek (26.10)

#Szpital:
Kredka - kupka i siku w kuwetce, jedna kupka rzadka.
Wars - siku w kuwetce
Zuzia - siku w kuwetce
Marcelinka - siku i kupka kuwetce

#Ogólny
Funia wymiotowała.
W niektórych kuwetkach rzadkie. Chyba to od Sosika.
Ptyś zjadł leki kabanosku. Miał mały apetyt.
Funia wymiotowała do kuwetki.
Podłogi zamiecione i umyte.

Była pani po fanty, ale nie było niektórych rzeczy do wydania.

Luba - siku i kupka ok
Ilia - siku i kupka ok

k0rek

Od: Śro cze 21, 2023 10:59

Post » Pon paź 30, 2023 18:55 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur niedziela 29.10

Na ogólnym nieźle apetyty, nawet Szymborska i Akacja lizneły mokrego. Ptyś leki podane aplikatorem. Wars puszczony na ogólny, tabliczka przepisana (oridermyl chyba już do zamazania?). Razem z Sosikiem napchali się strasznie więc w kuwetach może być ciekawie. Poetów krople się skończyły, oczy wyglądają średnio.

Luba za to bez apetytu - mi amor i sheba olane. Za to wymiziana i z kompletem w kuwecie.

Ilia dużo nasikane i komplet. Jadł chętnie, roznosi go energia.

W szpitalu Sówek sraczka i rzyg niestrawionym suchym. Przeniesiony do większej klatki po Warsie. Dostał antybiotyk w rybie.
Kredka wszystko elegancko. Oczki pokropione.
Sola bez kupy, siku w podkładzie. Jadła ładnie, potem miała zabrane na wyjściu przed badaniami.
Marcelinka grzeczna przy zastrzyku. W kuwecie komplet i widać, że lepiej się czuje. Buziak posmarowany.
Zuzia wcina suche ale mi amora od biedy też. Komplet w kuwecie.
Siostry zostawione z otwartymi klatkami.

W wannie namoczone rzeczy, pranie do wstawienia. Wydałam 3 klatki do Angeliki - została tylko uszkodzona. Dostaliśmy puszki po zmarłym kocurku - carny mono i inne.

OlaMak

Od: Pt maja 28, 2021 13:03

Post » Pon paź 30, 2023 20:27 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 30.10.
Na ogólnym cisza i spokój. W kuwetach ok. Apetyty dobre. Słowacki kicha, dostał rutinoscorbin.
Ptyś nie chciał leków w niczym. Skończyło się włożeniem bezpośrednio do pysia. :(
W szpitalu wszystko w porządku. Zastrzyk zrobiony, suple podane, nakarmieni wszyscy.
Luba i Ilia w dobrych humorach i ogólnie ok.
Przełożyłam część saszetek z kartonów do plastikowego pudła.
Rzeczy z wanny pomyte. Podłogi zamiecione.
Pranie wyschło, zrobione i wywieszone nowe.
SKOŃCZYŁA SIĘ PASTA ODKŁACZAJĄCA DLA LUBY.
Mika, Korek, Florka, szczurka Mysia, Mysza, Misiek (Kicek), Dziubek, Koszmi (Kotuś), Dora, Filipek, Cinek, Maciuś, Frodzik, Szpinerek, Inusia, Kubuś, Swietka, Kajtuś... jeśli raj istnieje, to w moim jest już tłok :(

alicjab

Od: Pon gru 25, 2017 20:18

Post » Śro lis 01, 2023 23:08 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

31.10.2023

Szpital: w kuwetach komplety oprócz Soli - tam też komplet, ale na posłaniu. Dostała wszystko czyste. Zlikwidowałam podklad - może to ją myli nie robi do kuwety. Zuzia rezyduje w klatce. Marcelinka wędruje po całości. Kredka roznosi klatkę w zabawie. Apetyty przyzwoite do doskonałych - Sówek.
Krople Kredki 2x. Marcelinka dostała synulox wieczorem.

Ilia nudzi się okropnie. Wywalił wszystkie winstony z witryny. Większość czasu wisi na siatce w drzwiach. Kuweta komplet. Apetyt dobry

Luba niezadowolona. Warczy na każdego, kto podejdzie do drzwi. W kuwecie komplet. Apetyt słaby.

Na ogólnym bez sensacji. Jeden rzyg koło łózka, ale raczej sprzed 2 dni. Słowacki kicha. Dostał rutinoscorbin. Ptyś odmówił zjedzenia leków w czymkolwiek. Niestety i rano i wieczorem dostał więc do pysia, co skończyło się sikaniem. Apetyty bardzo dobre. Sosik jest jak pleśń, jest wszędzie!

Podłogi umyte. Pranie zrobione (pralka słabo odwirowuje).
Angelika pożyczyła 2 kenele. Dalam do nich wyposażenie - kuwety, łopatki, miski i legowiska. To dla tego stada, które próbuje ogarnąć.

Renata Żurawska

Post » Czw lis 02, 2023 7:54 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur Środa 1.11

Na ogólnym sajgon, w kuwetach kupy różne, apetyty doskonałe.
Ptyś zjada leki w kabanosie lub rybie ALE nie od razu, trzeba mu kulki postawić pod nos i poczekać z minutę, dwie i on wtedy zje :!:
U lubej w kuwecie komplet, mokre z poprzedniego dnia nie ruszone, dostała filetówkę i felixa i obie karmy przy mnie jadła.
U Illi wszystko ok.

W szpitaliku apetyty dobre, komplety w kuwetach, Sola poza kuwetą, piasek w kuwecie czysty, może spróbować jeszcze z silikonem ?
Sówek robi na rzadko, dostał stopper, florę i suche gastro.
Marcelina i Zuzia zostały wyprowadzone z klatek, klatki umyte i zdezynfekowane.
Klatka szósta, dodatkowa złożona.

Pranie wstawione i powieszone.
Podłogi i fontanna umyte.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Nie lis 05, 2023 13:54 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur
Sobota 04.11.2023

Szpital : Sówek luźna kupa, Kredka ok, Sola ok i do kuwety! (już po naszym wyjściu, ale Aga doniosła). Zuzia i Marcelinka ok. Zuzia zaczyna wychodzić z legowiska coraz dalej. Kredka zaszczepiona. Agata była z nią u Zajdy

Luba bez apetytu, drażliwa. Ma jakaś opuchliznę na brzuszku. Brak kupy.

Ilia chyba wiedział, ze wraca do domu, bo byl bardzo podekscytowany i stawał na uszach. Apetyt doskonały.

Na ogólnym bez większych zmian. Sosik jest wszędzie. Wars zrobił luźną kupę. Był z Agą na kontroli u weta. Ptyś szczęśliwie prochy zjadł z makrelą. Akacja nie bardzo miała apetyt, ale Wilde Freedom z kurczakiem ją przekonała.

Podłogi i drapaki odkurzone przez Stasia! i umyte. Staś posprzątał też wycieraczkę przed kociarnią i wymienił matę do odkażania. (Ostatnia była w magazynku).

Renata Żurawska

Post » Pon lis 06, 2023 21:37 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur, Poniedziałek 6 listopad

Szpital

Marcelinka dostała zastrzyk. Obie kotki apetyt ok, kuwety ok, siedzą w domkach na oknie.
Sówek, apetyt super, kupa trochę luźna, leki podane, kiepsko wygląda prawe ucho, taki krwawy czop. Podałam oridermyl. Widać że go boli
Kredka, wszystko ok oczy zakroplone
Sola apetytu nie miała, ale jak ją wymiziałam to zaczęła jeść, waży 2,51 kg. Kuwety czyste, ale Renata w południe sprzątała komplet z podkładu.
Ogólny: bójka Bojlera z Pampkinem, ostro bardzo. Poza tym wszyscy ok, apetyty dopisują. Przy Szymborskiej i Akacji trzeba postać to chętnie zjedzą. Poeci oczy zakroplone.
W jednej kuwecie rozwolnienie poza tym ok.
Wszyscy jedli Maca, Akacja wild freedom takie małe tacki.
Luba troche nie w humorze, słaby apetyt, kuweta ok.
Pokoj Ilii - umyte stoly parapety umyte płynem dezynfekcyjnym, zamiecione i podłoga umyta. Włączona lampa na dwie godziny i wywietrzone.
Była pani po fanty i przyniosła kolejne.
Podłogi zamiecione i umyte, pranie zdjęte i schowane, powieszone kolejne. Koc z kanapy u Ilii włożony do pralki. Rzrczy z wanny umyte i zamoczone kontenery z Ilii pokoju.

AgataPK

Od: Czw paź 06, 2022 7:41

Post » Wto lis 07, 2023 11:41 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 03.11 (piatek):

# Szpital:

Kredka- w kuwecie komplet, apetyt super
Zuzia- apetyt na suche, mokre tak sobie. Marcelinka- apetyt super, zastrzyk podany. W ich kuwecie komplet.
Sola - kupy trzy sztuki (na posłanku), plus siki na podkładzie w kuwecie. Miski puste. Apetyt w miarę, po wymizianiu je lepiej. Dałam jej na prośbę Oli Aniprazol 1/4 (ma rozpisany na trzy dni).
Sówek - ucho takie sobie, apetyt dobry, w kuwecie ok. Smutasek, bardzo tęskni za człowiekiem.

# Ogólny:
W kuwetach ok. Apetyty jak smoki, humory super.

Luba:
W kuwecie komplet. Apetyt taki sobie (ale miski z poprzedniego dnia puste); miała spory, napięty brzuch.

Ilia:
w kuwecie komplet, apetyt dobry, humor też.

Dziękuję grupie z Centerko za mega pomoc i wymizianie wszystkich kotów (miały raj) <3
Od Dużych Agrafki przyjechały torby z darami (od dzieci ze szkoły) <3

Pranie z korytarza zdjęte i schowane. Szybkie pranie zrobione i wywieszone.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Wto lis 07, 2023 21:04 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 7.11

Z wielką pomocą Piotra i Emiliana :1luvu:

Na ogólnym 5 pawi - jeden z wody, reszta z jedzenia.
Wszyscy wygłodniali, najmniej zjadła Szymborska. Akacja je bardzo łapczywie, najchętniej whiskasa :(
W kuwetach sprzątał Piotr i nie zgłaszał nic.
Poeci dostali krople do oczu.

Luba dętka. Ubranko ją męczy. Ja rany nie znalazłam, szukaliśmy z Emilianem i wszystko wyglądało sucho i ładnie.
Miała apetyt, w kuwecie tylko trzy siki.

Na szpitalu
Marcelina i Zuza w kuwecie Ok, przeniesione do pokoju Ilii / zapomniałam wywieźć tą lampę do Luby. Wydaje mi się ze one się nie lubią. Daty zabiegu i meloxicamu wpisane na tabliczkę.

Sówek bardzo głodny, ucho go boli. Nie dał sobie zajrzeć, wlałam mu jeszcze trochę oridermylu. Kupa ładna, duża. Dostał suche i łyżkę feringi.
Kredka wszystko w porządku, została wypuszczona na szpital. Sosik ją osyczał. Dostała krople.
Sola całkowicie zasikany i zakupany podkład. Przy mnie zrobiła kupę pod podkład. Wymieniłam jej. Bardzo chętnie jadła.
Dwa bobki włożyłam do piasku.

Umylam cześć rzeczy z wanny.
Rzeczy po Faworku posegregowalam. Niestety resztkę suchego royala renal special musiałam wyrzucić bo była pogryziona torba. Zreszta dodatkowo ktoś naszczał do reklamówki i miałam mycie saszet i leków.

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Czw lis 09, 2023 15:46 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 8.11 środa

Ogólny:
wszyscy wygłodniali, w karmnikach nie było nawet groszka, w kuwetach ok, Sosik zrobił przy mnie i tez kupa ładna.
Było jakieś spięcie, bo znalazłam futro białe i bure.

Marcelina i Zuzia pod łóżkiem, apetyty dobre, w kuwecie komplet, wymieniałam im kuwetę na większą.

Luba apetyt bardzo dobry i humor po zdjęciu ubranka i nawąchaniu się waleriany doskonały, w kuwecie komplet.

W szpitaliku, ładne komplety, apetyty bardzo dobre.
Sola przy mnie wysikała się i zrobiła kupę na podkład. Wymieniłam jej żwir drewniany na podkład w kuwecie, to uznała, ze to posłanko i się tam położyła.

Słowacki trochę osowiały był, ale wyglądał z wierzchu ok.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pon lis 13, 2023 19:07 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 11.11.2023 , sobota

Szpital : kuwety: komplet, niektórzy na bieżąco w trakcie dyżuru. U Soli niezbyt zwarta kupa z krwią. Zlikwidowałam kuwetę ze zwykłym piaskiem - brak zainteresowania. W drugiej jest podkład z odrobiną żwirku. Moze sie nauczy. Suzi w czystym ubranku. Rana ładnie sie goi. O uszach nic nie wiem, bo nie widziałam ich wcześniej. Wyglądają nieźle i chyba nie bolą, bo pozwala czyścić, to krzywe też. Sówek potrzebuje więcej uwagi. W niedzielę ma wyjść na ogólny. Kredka jest wszędzie. Dobrze, ze nie ma skrzydeł... Apetyty dobre.

Luba : humor kiepski. W kuwecie komplet. Apetyt sredni.

Zuzia i Marcelinka : kuwety komplet. Apetyt dobry, ale większość czasu pod łóżkiem

Ogólny : Ptyś nie chciał zjeść leku po dobroci. Skończyło się podaniem bezpośrednio. Sosik jak zwykle jest wszędzie. Akacja pod sufitem. Apetyty duże. Poeci z dużym zapotrzebowaniem społecznym. Bojler pobił się z Warsem, aż pióra poleciały! Pod kanapą zaschnięte siki.

Renata Żurawska

Post » Wto lis 14, 2023 11:03 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 13.11.2023 poniedziałek.
Na ogólnym apetyty dobre, w kuwetach ok.
W szpitalu: Sówek miał w kupie kawałek sznurka :( kupa zebrana do badania. Rana Suzi ładna, wkładki już niepotrzebne, schowałam do witrynki. Ta kotka jest świetna, daje sobie wszystko zrobić. Ranka przemyta, uszka wyczyszczone. Sola nie chce jeść, zostawiłam w miskach wybór jak w restauracji. Humor dobry, chciała się bawić. Wymieniałam jej kuwetę, bo była wysmarowana kupą.
Dziewczyny w pokoju się pobiły. Marcelinka już nie utyka.
U Luby wszystko dobrze, apetyt ok, w kuwecie ok, humor super.
Pranie schowane, podłogi pomyte. Rzeczy z wanny pomyte i zostawione do wyschnięcia.
Przyjechała nowa kotka, jest cudna, miziasta, grzeczna i śliczna, a do tego czarna. Za dwa dni ma zostać odrobaczona tym co ma w swoim koszyczku. Książeczkę też już ma.
Ptyś nie chciał po dobroci lekarstw w kabanosie. Dostał podajnikiem, uwaga, trzyma w buzi, czeka aż się odejdzie i wypluwa. Co za cwaniak.
Mika, Korek, Florka, szczurka Mysia, Mysza, Misiek (Kicek), Dziubek, Koszmi (Kotuś), Dora, Filipek, Cinek, Maciuś, Frodzik, Szpinerek, Inusia, Kubuś, Swietka, Kajtuś... jeśli raj istnieje, to w moim jest już tłok :(

alicjab

Od: Pon gru 25, 2017 20:18

Post » Wto lis 14, 2023 20:33 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 12/11 niedziela

Na ogólnym apetyty dobre, w kuwetach w porządku. Ptyś dostał leki podajnikiem - nie chciał w innej formie :( Wars i Sosik obżerają się do granic. Bojler momentami nadal lekko kuleje na jedną z tylnych łap.
Luba wcina Winstony, posmarowana blizna, opuchlizna wygląda na mniejszą. Na opuszku jednego z palców ma dziwny "pypeć" - brodawka wirusowa?
Marcelinka bardzo dziwnie się poruszała, myślę, że coś się zadziało z tylną łapą - jeden z pazurów wygląda inaczej, jakby się nie chował i jest przekrzywiony. Łapka trochę tkliwa, ale nie cieplejsza niż inne. Apetyt w porządku. U Zuzi też, ładnie daje się wywabic spod kanapy chrupkami. W kuwecie elegancko.
Na szpitalu Sówek zrobił przy nas miękką kupę ze świeżą krwią na końcu - zebrana do pojemnika i ma być zbierana też z pon i wt. Poza tym wszystko z nim dobrze, Oridermyl podany.
Solka załatwiła się przy nas w kuwete z podkładem i żwirem. Ładny apetyt i ładna kupa.
Suzi trochę wystraszona i z rzadszą kupą ale ma apetyt. Ranka wyglądała dobrze, posmarowana i wkladka zmieniona. Uszki oczyszczone i podany Oridermyl.
Pranie zrobione i wywieszone, klatka po Kredce zlikwidowana i kuweta Sówka zmieniona na większą - graty namoczone w Virkonie.

OlaMak

Od: Pt maja 28, 2021 13:03

[poprzednia][następna]