Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 11, 2023 13:27 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wtorek:
Pomagała mi Ola K, więc było trochę czasu na mizianki <3 Leki poranne podane.
W kuwecie koło Luby paskudne kupy, pozostałe ok. Ktoś wymiotuje po jedzeniu na ogólnym, ale nie wiem kto. Szymborka słabo je. Nie wiem, co jej smakuje. Przy miziankach zjadła trochę musu gourmeta.

U Luby kupy brak. Apetyt ok. Rana super.

U Ilii w kuwecie komplet, jedzenie zjedzone. Rano nie chciał jeść za bardzo.

Żurek zrobił sporo sików i była tez spora kupa w kilku kawałkach (te bobki to duże ma).
U Warsa kupa ładna, apetyt tez. Kupy pojechały do Seidla na badania.
Bura Zuzia nic nie zjadła, dopiero jak jej dałam mus gourmeta palcem do pysia, to zjadła pół opakowania, potem już nic. Wyduśdałam ją po brzuchu to zrobiła duże siku. Bardzo się boi, ale też pragnie kontaktu i pieszczot.
Czarna Marcelinka wymiotowała kilka razy i miała biegunkę. Wymieniłam jej posłanko i dałam zastrzyk Prevomax dwie kreseczki pod skórą (zgodnie z zaleceniami Anety). Apetyt taki sobie. Zestresowana, ale chętna do kontaktu, miziasta bardzo, wystawiała brzuszek.
Obie przekochane są, ale w lęku bardzo :(

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Śro paź 11, 2023 20:22 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Czwartek 06.10

Luba kupka i siku ok.

Ogólny:
Kupki i siku ok.
Illia wybiegł na ogólny za pomocą Mickiewicza i Słowackiego.

Szpital:
Żurek bobki w kuwetce i siku pod koniec dyżuru gdy wychodziliśmy.
Korba siku w kuwetce.
Wars kupka i siku ok.
Żbik kupka i siku ok.

Poeci wymiziani, Szymborska zeszła z szafki na miziaki.
Zamieciona podłoga. Pochowane rzeczy z suszarki.
Ostatnio edytowano Czw paź 12, 2023 11:04 przez k0rek, łącznie edytowano 1 raz

k0rek

Od: Śro cze 21, 2023 10:59

Post » Czw paź 12, 2023 6:51 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

środa 11.10

Na ogólnym apetyty ogromne, w kuwetach ok, tylko obok Luby na rzadko, podejrzewam Bronka, bo tam się kręcił.
U Luby w kuwecie komplet, mokre z rana nie ruszone, przy mnie zjadła gourmeta, zdjęłam jej ubranko.
Ilia, w kuwecie ok, apetyt doskonały, energia go rozpiera, jeszcze trochę a rozwali nam te drzwi. Ranka coraz mniejsza.

Żurek, dużo sików i 3 małe bobki, apetyt ogromny, robi niezły armagedon w szpitalu :strach:
Wars w kuwecie kupy w miarę unormowane, apetyt dobry.

Bura i Czarna miały zjedzone mokre i trochę suchego, przy mnie zjadły po pół gourmeta.
W kuwetach komplety, Czarna ma rozwolnienie.

W pralce pranie do powieszenia.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Sob paź 14, 2023 8:14 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Szpital
Marcelinka siku i kupa ok, chociaż kupa trochę rzadka ale nie jest to rozwolnienie.
Zuza kupa i siku ok , kilka razy zwymiotowała zmieniłam jej posłanie leży na jej klatce w worku. Mało zjadła prawie w ogóle. Pod koniec dyżuru poszłam do niej zobaczyć czy coś zjadła , troszkę zjadła ale również zwymiotowała.
Wars siku i kup- rozwolnienie. Bardzo chętnie zjadł gastro.
Żurek mikro siku w kuwecie brak kupy. Wydaje mi się że były ślady że zrobił dwa razy siku na podłogę. Nigdzie na podkładach nie widziałam ani siku ani kupy.
Sosik kupa i siku ok.
Ogólny
Kuwety na ogólnym ok. Apetyt w porządku, niektóre kotki nie za bardzo chciały jeść Smilli dostały felixy, gourmety.
Ilja siku i kupa ok. Zjadł mokre zostawił tylko troszkę.
Luba siku i kupa ok. Nie zjedzony gourmet z poprzedniego dnia albo z rana. Troszkę zjadła animondy.
Żurek i Ptyś dostali leki , pozostałe kotki dostały suple wszystko to co było rozpisane.

malgorzata.w

Od: Czw paź 12, 2023 19:59

Post » Nie paź 15, 2023 16:26 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

14.20.2023

Szpital: Zuzia nie je, kupy brak. Pozostali komplet. Szylka cudowna. Zastrzyk bez problemu. Sosik wypuszczony na ogólny. Jakoś się dogaduje z pozostałymi. Trochę ich denerwuje, bo pełno go wszędzie.
Żurek ma ogromny apetyt. Wszystkie leki zjadł w makreli. Siki 4 potem jeszcze raz na parapet. 4 bobki. 1 w kuwecie!!

Ilia na maksa znudzony. Rozrabia. W kuwecie komplet.

Luba trochę nie w humorze, ale apetyt dobry. W kuwecie komplet.

Na ogólnym Słowacki zaliczył 2 pawie, ale humor ma dobry. Ptyś tab. w makreli. Szymborska ma dużą potrzebę przytulania się. Wszyscy byli zainteresowani wyjazdem Bronka do domu, no może oprócz Ptysia i Funi:).

Zlikwidowane 3 kartony z saszetkami - poupychane do pozostałych. Przesunięta komoda koło pokoju Iliji, bo ten róg okazał się super szczalnią. Postawiłyśmy tam kuwetę. Wszystkie łopatki i szczotki z szuflad w szafie umyte suszą się w łazience. Trochę tam sie zebrało brudku. Podłogi pomyte.

Renata Żurawska

Od: Czw cze 15, 2023 18:00

Post » Wto paź 17, 2023 7:43 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

dyzur poniedziałek

Pomógł mi Wojtek i Ania - dziękuję :)

Na ogólnym pawik z jedzenia. Wszyscy w dobrych humorach, Pumpkin wziął sobie za cel wychować Sosika, oby mu się udało.
Akacja przy mnie nie zjadła. Ptys zjadł leki w maśle i rano i wieczorem. Słowacki kicha.

Na szpitalu
Kredka baaaaardzo kicha, serie ze 3 mi puściła.
Zuzia zjadła ociupinkę. Marcelinka kupa 1 ładna 2 kiepska jeszcze. Wars też ładnie w kuwecie.
Zur miał jeden bobek, siku na posłanku i później na podłodze. Brzuch duzy, pęcherz niewymacany, bo od razu dostałam z liścia.

Luba wymiziana, nie chciała jeść co jej zostawiłam, ale nie umrze z głodu, rano co jej dałam to zjadła.

Ilia super też wymiziany, nakarmiony.

To co w wannie umyte. Podłogi umyte w szpitalu i u luby.
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Śro paź 18, 2023 11:28 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wtorek 17.10:
Leki poranne podane.
Na ogólnym apetyty jak smoki, były tylko 3 karmniki, wszystkie puste.
W kuwetach ok.
U Luby w kuwecie komplet. Apetyt ok. Rana super.
U Ilii w kuwecie komplet, jedzenie zjedzone. Rano nie chciał jeść za bardzo. Stęskniony za człowiekiem.

Żurek zrobił sporo dużych sików w ciągu dyżuru i była tez spora kupa w kilku kawałkach w kuwecie. Apetyt super, tylko koło tego oka z pypciem tak sobie (wygląda jakby tam coś go swędziało i pocierał, bo czerwone ma).
U Warsa kupa ładna, apetyt tez. Troche smutny,ale to raczej wina klatki.
Bura Zuzia nie zjadła mokrego z wczoraj, dopiero jak jej dałam mus gourmeta palcem do pysia, to zjadła, ale malutko.
Czarna Marcelinka w kuwecie ładne komplety, apetyt ok. Nadal zestresowana, ale chętna do kontaktu.
Kredka cudna, w kuwecie piękny komplet, apetyt mega i humor też. Dostała swój zastrzyk.

Pietraszka

Post » Śro paź 18, 2023 11:31 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Środa 18.10 - rano
Leki poranne podane.
Na ogólnym ktoś wymiotował (dwa razy, posprzątałam).
Jedzenie zabrane Zuzi, Marcelinie i Warsowi. Kartki powieszone.
Dałam jeść ogólnemu, Lubie i Ilii. U Luby wielki paw z nicieniami (wyrzuciłam, tylko zmyć trzeba tam podłogę).
Zrobiłam kuwety w szpitalu, wszędzie komplety. U Żurka nie znalazłam kupy. Siku duże w posłanku.
Zostawiłam śmieci w kuchni, już nie zdążyłam wyrzucić.

Pietraszka

Post » Czw paź 19, 2023 7:14 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 18.10 środa.

Na ogólnym koty chyba najedzone, w kuwetach mały urobek. Sosik ma biegunkę, w ubiegłą środę też miał, a potem podobno była dobra, nie wiem może na mój widok.
W szpitaliku apetyty dobre, tylko Zuzia ledwo coś tam poskubała.
Żwirek dopiero po podaniu leków sporo wysikał, wcześniej ciągle wchodził do kuwety, widać miał parcie a bez leków nie mógł.

Luba w dobrym humorze, ale gourmeta nie chciała, możliwe, że to nie był ten smak, nie dawałam jej nic innego w nadziei, ze jak zgłodnieje to zje. W kuwecie brak kupy.
Ilia apetyt, humor i kuweta ok.
Obrazek

pyma

Post » Pt paź 20, 2023 20:03 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur piątek 20.10

Szpital
U Żurka dwa duże siki, jeden niestety na klatce u Marcelinki. Jeden bobek, dość spory.
Apetyt duży.

Kredka w porządku, ma humor, apetyt. W kuwecie Ok.
Wars, dwie kupy jedna ładna druga brzydka, chociaż uformowana. Dostał bentoactive. Humor Ok. Apetyt Ok.
Zuzia, dostała ode mnie megace i ma rozpisane na dwa kolejne dni. Zjadła przy mnie 1/4 puszki musu miamora, to do miała w miskach wyrzuciłam. W kuwecie nie wiem, bo nie sprzątałam.
Marcelinka pobudzona, syczy na zurka, wtrąbiła cała miskę musu gourmeta. W kuwecie nie wiem, nie sprzątałam.

Luba w porządku, kuweta humor apetyt ok.
Ilia armageddon w pokoju, w kuwecie ok, apetyt dobry.

Na ogólnym bojler ma kosę z pumpkinem. Pozostali ok. Ptyś dziś wieczorem w słabej kondycji. Nie miał tez apetytu.
Szymborska, Mickiewicz i Słowacki dostali krople, które maja dostawać 2xdziennie (żeby otworzyć aplikator lekko się odkręca i na gorze robi się otwór)
Akacja bardzo lubi filetowke z kuchni (kurczak plus ryba),

Zrobione pranie
Podłoga umyta tylko w szpitalu
Koty wybawione bo był tez Darek, Basi i jeszcze jednego kolegi.

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Sob paź 21, 2023 12:13 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 19.10 (czwartek):

# Szpital:

Kredka- kupka i siku, 1 kupka lekko pół rzadka. Miseczki od jedzenia puste.
Wars- kupka i siku, kupka pół rzadka
Miseczki od jedzenia puste.
Zuzia- kupka i siku ok.
Marcelinka- siku i kupka. Miseczki od jedzenia puste
Żur- 2 bobki, siku troche w kuwetce. Zrobił później trochę siku do kuwetki i małego bobka.

# Ogólny:
Kupki i siku ok.
Duże spięcie między Pampkinem a Bojlerem podczas karmienia. Bylo to mniej więcej tak:
Pampkinowi spadła miseczka, zeszedł z góry drapaka. Po chwili chyba Bojler zleciał z drapaka tam gdzie był Pampkin i się "pożarli". Strasznie to wyglądało. Bojler uspokajał się sie 15 minut.
Ptyś ładnie się bawił grająca myszką.

Luba:
Kupka i siku ok.

Dziękujemy Julii za pomoc w dyżurze
Przyjechały dary i żwirek.

k0rek

Od: Śro cze 21, 2023 10:59

Post » Nie paź 22, 2023 20:46 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

21.10.2023
Szpital
Wszędzie komplet, wszystko zjedzone.
Żurek też komplet. Podkład zasikany i przy mnie zrobił siku na podłogę. Kupę normalną zrobił kilka razy. Wielokrotnie wchodził do kuwety żeby się załatwić wyglądało jakby miał jakiś problem, zostawiał plamy w postaci rozwodnionej kupy. W wielu miejscach np. na parapecie, na górach klatek zaschnięta rozmazana kupa - efekt wycieczek Żurka. Dwa podkłady wymieniłamą Posprzątałam te miejsca gdzie widziałam rozmazaną kupę. Żurek chętnie zjadł feliksa. Marcelinka zjadła chrupki, Zuzia polizała tylko mus Miamor nie miała apetytu i dostała megace. Wars bardzo chętnie zjadł chrupki a Kredeczka z apetytem zjadła Wild freedom , chrupkami nie była zainteresowana.
Ilja - komplet. Ewelina przemyła mu oczy sola fizjologiczną. Apetyt Ilii dopisywał.
Luba też komplet, miała chrupki z poprzedniego dnia. Dostała gourmeta.
Ogólny
Kupy i siku ok. Ptyś dostał lek, miał mega apetyt opróżniał miski po kolei;-). Reszcie apetyt dopisywał , Szymborska jadła chrupki, Funia też bo za bardzo mokrego nie chciała jeść. Szymborska Mickiewicz i Słowacki mieli zakropione oczka.
Wszystkie podłogi w kuchni również zostały umyte. Ewelina pomogła mi w sprzątaniu ogólnego i posprzątała u Ilii- Dziękuję za pomoc Ewelina;-)
Była jedna sytuacja gdzie Bojler próbował zaatakować Pumpkina, pogoniłam Bojlera więc nic poważnego się nie wydarzyło.

malgorzata.w

Od: Czw paź 12, 2023 19:59

Post » Pon paź 23, 2023 19:35 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poniedziałek 23.10

Szpital
Wars kupa średnia podałam pół bentoactive
Kredka kupa miękawa
Żurek jeden bobek, siku na dwóch podkładzach
Marcelinka i Zuzia wróciły od weta, Małgosia napisala szczegóły, czarna dostała antybiotyk synolux, obie probiotyk i uszy do płukania. Rozpisałam na tablicy

Luba nie miala kupy. Ilia ok.
Ogólny Sosik ma rozwolnienie, Bojler ma sztywna tylną lewą nóżkę.
Poza tym wszyscy ok. Ptyś zjadł leki w kabanosie, Zurek ww rybie.
Oczy zakroplone.
Podłogi umyte, klatka po bojlerze sprzątnięta. Zapomniałam ściągnąć pranie, zobaczyłam jak juz wychodziłam. Jedna kuweta zalana w wannie.

AgataPK

Od: Czw paź 06, 2022 7:41

Post » Śro paź 25, 2023 7:43 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

dyżur wtorek

Przyjechała nowa kotka Solka - chudzinka straszna. Ma dziś pastę po biegunka dokucza. była na antybiotyku przez 3 dni co drugi dzień.

Wars zrobił dwie kupy, jedna ładna a druga przy mnie strasznie śmierdząca i taka uformowana ale miękawa.

Kredka parę razy kichnęła, ale humor ma przedni, roznosi klatkę.

Zuzia została zaszczepiona, Marcelinka dostała antybiotyk 0,3ml
Nie wyczyściłam uszu, zapomniałam.

Żurek zjadł wyczekaną kolację, nawet był gotowy czyste leki zjeść taki był głodny.

Na ogólnym rozpisałam Sosikowi glinkę i probiotyk, koniecznie niech dostaje kilka dni i zobaczymy czy pomoże.

Ilii dałam wczoraj jagnięcinę macsa, obserwujcie czy wszystko w porządku ze skórą.

Luba komplet w kuwecie, zjedzone wszystko, piłkę nożną połknęła w całości ;)

wyłączyłam fontannę bo warczy.
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Czw paź 26, 2023 6:36 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyzur środa 25.10

na ogólnym koty wygłodniałe, nikt się z nikim nie bił, Sosik luźna kupa.
U Lubej komplet w kuwecie, apetyt ok.
U Ilii komplet w kuwecie, apetyt ok, ranka już prawie zagojona, ataki na siatkę są coraz mocniejsze.

W szpitaliku:
Sola apetyt ok, w kuwecie pusto, sik na podkładzie,
Marcelina apetyt spory, w kuwecie komplet
Zuzia, miała wszystko zjedzone, przy mnie zjadła trochę mokrego i chrupek, w kuwecie komplet,
Wars, apetyty ogromny, w kuwecie komplet, jedna kupa ładna, druga krowi placek
Kredka, apetyt ok, w kuwecie komplet.
Żurek, apetyt ogromny, jeden sik na klatce Marceliny.

Przywiozłam płyn do dezynfekcji wszystkiego, do klatek jest już gotowy do użycia i stoi na zlewie, do kuwet czy podłóg jest koncentrat w łazience. Nie lejcie go dużo, wystarczy dosłownie nakrętka na wiadro wody.
Obrazek

pyma

[poprzednia][następna]