Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 24, 2022 10:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie kwi 24, 2022 11:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Brak apetytu ZAWSZE jest niepokojący, to oznaka problemów zdrowotnych :(
Dzisiaj zrobiło się tak pięknie, że grzechem byłoby siedzieć w domu. Ja już chwilę byłam na zewnątrz, nakarmiłam Kulki, były wszystkie trzy. Sreberko zjadła mięso, Lila suchą karmę, a kocia mama chyba zagustowała w mokrej. Głodne dzisiaj nie będą. Po drodze wstąpiłam do Stokrotki, bo dzisiaj niedziela handlowa i kupiłam czteropak Whiskasa dla juniorów. Tak na wszelki wypadek. Byłam w mieszkaniu Reni, a koło roweru czekał na mnie długowłosy, wiecznie głodny pingwin sąsiadów. Dostał saszetkę, bardzo mu smakowała. Teraz koty mają otwarty balkon, jest cieplutko, słonecznie, mogą się wietrzyć.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 25, 2022 6:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Pon kwi 25, 2022 8:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar

Post » Pon kwi 25, 2022 9:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj u nas lato :lol: Zapowiadają jednak burze, co mi się średnio podoba :wink:
Otworzyłam balkon, ale jakoś kotom nie chce się ruszać z posłanek i śpią w mieszkaniu. Nadia troszkę je, co mnie ogromnie cieszy, ale mizerotka z niej :( Dostaje jeść co chwilę, zjada odrobinkę i śpi.

ewar

Post » Pon kwi 25, 2022 11:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj Dorota była u Kulek, ale tylko Lila przyszła i to dopiero, kiedy siostra podjechała tam drugi raz. Jedzenie zostawiła, może później kotki przyjdą. Dzisiaj jest ciepło, słonecznie, ale już jutro ma być spore ochłodzenie.

ewar

Post » Pon kwi 25, 2022 12:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzisiaj Dorota była u Kulek, ale tylko Lila przyszła i to dopiero, kiedy siostra podjechała tam drugi raz. Jedzenie zostawiła, może później kotki przyjdą. Dzisiaj jest ciepło, słonecznie, ale już jutro ma być spore ochłodzenie.

A u nas pochmurno i za ciepło nie jest. Idę zaraz z Emi na spacer nakarmiłam kotki zamknęłam Zuzię w pokoju Pusia jej pilnuje więc mogę się przespacerować.

Gosiagosia

Post » Wto kwi 26, 2022 6:47 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Burzy chyba u nas nie było, ale za to podlało solidnie i teraz jest pochmurno, wilgotno. Koty śpią jak zabite, tylko Misza próbuje się bawić.
Lucy chyba będzie musiała mieć leczone oczko :( , mam już dosyć, naprawdę. Nadia coś tam zjada, jest głodna, bo przychodzi się upomnieć o jedzenie, ale kona z rzędem temu, kto zgadnie, co ewentualnie jej posmakuje.
Dzisiaj mam bardzo "zabiegany" dzień, tak jakoś wyszło. Zaraz muszę nakarmić ptaki, zrobić zakupy i przygotować coś dla Kulek. Mam umówioną wizytę u lekarza, czego serdecznie nienawidzę, głównie denerwuje mnie czekanie w kolejce. Zmarnowany czas, po prostu.

ewar

Post » Wto kwi 26, 2022 9:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto kwi 26, 2022 11:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam u Kulek, Lila i Sreberko najadły się. Sreberko popiła też trochę rosołku i sobie poszła. Kociej mamy nie było, ale ona trafi do misek, a jedzenia zostało. Zdążyłam już wyprowadzić pieska znajomej, pani pojechała na pogrzeb poza Stalową Wolę. Po wizycie u lekarza jeszcze raz go wezmę na spacer, bo mi go szkoda, siedzi w domu sam i jest nieszczęśliwy.

ewar

Post » Śro kwi 27, 2022 10:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj u Kulek była Dorota. Nie było Sreberka, możliwe, że już urodziła. Nie mam pojęcia, gdzie ona ma lokum, bo idzie wzdłuż torów w las. Kilka kilometrów dalej jest osiedle. Może tam? Lila niewiele zjadła, poszła chyba polować. Kocia mama też się pojawiła, głodna być nie powinna.
Nadia już nie chce jeść Whiskasów, ale je suchą RC. Wieczorem daję jej mięso, zjada parę kawałeczków kurczaka, innego mięsa nie chce, a i to zjada, kiedy malutkie kawałeczki daję jej jeden po drugim. Bardzo to dołujące.
Dowiedziałam się wczoraj, że są u nas ludzie przekonani, że na dniach Rosja nas zaatakuje. Wożą walizki i zapas wody i jedzenia w bagażniku, gotowi uciekać natychmiast. Niektóre przytuliska nie przyjmują już zwierząt w związku z powyższym. Podałam kiedyś link do zbiórki na ukraińskie koty. Rozchorowały się, zaatakował je jakiś paskudny wirus, dwa mają podejrzenie FIP-a. Zauważyłam, że większość ukraińskich kotów to jakieś długowłose cuda, ale rzadko się zdarza, aby były zrobione weterynaryjnie, o kastracjach i sterylkach nawet nie wspomnę :(
edit: Może ktoś mógłby chociaż udostępnić zbiórkę
https://zrzutka.pl/k4up4h?fbclid=IwAR2v ... 5o-KhCPJ1Y

ewar

Post » Śro kwi 27, 2022 10:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzisiaj u Kulek była Dorota. Nie było Sreberka, możliwe, że już urodziła. Nie mam pojęcia, gdzie ona ma lokum, bo idzie wzdłuż torów w las. Kilka kilometrów dalej jest osiedle. Może tam? Lila niewiele zjadła, poszła chyba polować. Kocia mama też się pojawiła, głodna być nie powinna.
Nadia już nie chce jeść Whiskasów, ale je suchą RC. Wieczorem daję jej mięso, zjada parę kawałeczków kurczaka, innego mięsa nie chce, a i to zjada, kiedy malutkie kawałeczki daję jej jeden po drugim. Bardzo to dołujące.
Dowiedziałam się wczoraj, że są u nas ludzie przekonani, że na dniach Rosja nas zaatakuje. Wożą walizki i zapas wody i jedzenia w bagażniku, gotowi uciekać natychmiast. Niektóre przytuliska nie przyjmują już zwierząt w związku z powyższym. Podałam kiedyś link do zbiórki na ukraińskie koty. Rozchorowały się, zaatakował je jakiś paskudny wirus, dwa mają podejrzenie FIP-a. Zauważyłam, że większość ukraińskich kotów to jakieś długowłose cuda, ale rzadko się zdarza, aby były zrobione weterynaryjnie, o kastracjach i sterylkach nawet nie wspomnę :(
edit: Może ktoś mógłby chociaż udostępnić zbiórkę
https://zrzutka.pl/k4up4h?fbclid=IwAR2v ... 5o-KhCPJ1Y

Niewiele mogę, ale grosik poszedł.

Te 30 kotów z Ukrainy co trafiły do naszego schroniska było nawet w nienajgorszym stanie, od razu zostały przebadane i po kwarantannie poszły do adopcji, rozeszły się szybko. Nie rozumiem ludzi, nasze tez potrzebuja domów, a jest ich trochę :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 27, 2022 10:53 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

mir.ka pisze:Niewiele mogę, ale grosik poszedł.

To jest naprawdę bardzo dobry dom tymczasowy, zapewniam.

ewar

Post » Śro kwi 27, 2022 11:42 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Też wpłaciłam

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Śro kwi 27, 2022 13:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar

[poprzednia][następna]