Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 28, 2009 13:48

Rene010 czy koty u Ciebie wychodza na zewnątrz czy są domowe ??
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Nie cze 28, 2009 14:56

Mieszkam w domu kotki wychodzą na zewnątrz na ogród a i po za ogród też się zdarza
Raczej nie są przyzwyczajone do siedzenia w domu. Uwielbiają się wygrzewać na słoneczku zresztą te zwierzęta nie czuja się dobrze zamknięte - 2 kociczki jeszcze jedna czeka sterylka i 4 kocury.
Mam jeszcze dwa duże psy mieszańce dobermana - z wilczurem i owczarka colli -z wilczurem uratowane od nieodpowiedzialnych właścicieli ale niestety są wiązane bo nie lubią się strasznie.
Doszło do tego że się strasznie pogryzły, a ja wariatka wpadłam w panikę bo nie chciałam by sobie krzywdę zrobiły i włożyłam ręce miedzy nimi chcąc je rozdzielić. Udało mi się to ale obydwie ręce miałam pokąsane 2 dni nie mogłam ruszać nimi. Potworne krwiaki, skaleczenia. Teraz muszę uważać by nie miały styczności ze sobą za dużej. Przeokropnie sa zazdrosne o siebie i jak jednego głaszcze to drugi mało sie nie urwie. Ale są pojedynczo spuszczane oraz wyprowadzane na spacery. Są naprawdę kochane. Ten z dobermana uwielbia koty ma koleżkę kocurka 2 letniego który tez go bardzo lubi i się łasi o niego. Drugi z psiaków raczej to wariat na początku jak go przyprowadziłam gonił koty teraz juz nie zwraca uwagi na nie.
Pracuje nad jego psychika - piesek bity i głodzony przez poprzedniego właściciela praktycznie od 3 miesięcy swojego życia uwiązany był na krótkim łańcuchu koło obornika, jadł odchody świń i krów oraz słomę. Walczyłam o niego długo i udało sie jest mój. Oddany jest nam bezgranicznie.

Miałam tez parę kotków białaczkowych ale niestety odeszły kilka lat temu

Na szczęście te są zdrowe.

Wiem że macie dużo kotecztów teraz jest wysyp że tak powiem.
Niestety tak będzie bo ludzie nie sterylizują swoich podopiecznych a najlepszy sposób to wyrzucić maluchy.

Tak jest wszędzie już nawet niektórym zakupiłam tabletki dla kotek by nie miały małych.

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Nie cze 28, 2009 15:57

Znów kolejne zgłoszenia :(
Koniec swiata normalnie.
Zorek był dzis na szczepieniu, a króliczek dostał już oststnia dawke antybiotyku.
Amelka juz calkiem dobrze. Baraszkuje sobie, ostrzy pazurki i co najważniejsze ma apetyt :)
Aniczek juz po kastracji. Wczoraj wieczorem juz doszedł do siebie i zachowywał sie jakby się nic nie stało :)
Niusia podrapała sobie plecy :( i chyba dzis zapakuje ja w kaftanik od nowa :(

Szanse na domek maja Weja, Kropka i Klara, Fila, Shaggy, Anik, i jeszcze jedna bardzo potrzebująca kotka ale nie bede na razie zapeszać 8) .
Co z tego wyjdzie to sie dopiero okaże...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie cze 28, 2009 19:48

Fiona,Gem jest pani zainteresowana Ulą :lol: Kraków. Ma persa i dwa starsze psy. Chce wiedzieć czy Ula ma w sobie coś z persa i czy toleruje psy. Dom niewychodzący i niektóre zwierzęta ze schroniska. Jej mail wyślę na komórkę Fiony :lol: Kujcie żelazo...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Nie cze 28, 2009 21:32

W sprawie Oli chętni już zaczynają walić drzwiami i oknami.
Napisze maila do Pani z Krakowa i zobaczymy co to za domek.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon cze 29, 2009 8:32

jeszcze chcialam taka info przekazac, ze przygotowalam paczke dla igraszki:
- okolo 30 saszetek rc urinary,
- okolo 20 saszetek hills c/d
- uropet
- zabawek troche

tylko ze jest maly klopot, ja sama nie jezdze samochodem, moj brat kt czasem mnie wozi ma w tym tyg obrone i nie ma dla mnie czasu. ja tez mam troche spraw, i musialabym to wiezc taksowka na drugi koniec kielc tak naprawde. wiec jest prosba: czy dalo by rade aby ktos toi odebral ze stoku ode mnie?
jesli nie, to jak sie spotkam z Ilona to oczywiscie przekaze, z tym ze nie wiadomo kiedy to bedzie 9 bo w sumie to zalezy od tego kiedy bedziemy lapac koty)
dlatego tez np jakby jakies sprawqy byly zalatwiane w 4 lapach np. lub ktos z aktywnych dzialaczy byl zmotoryzowany to podaje moj kontakt 691-374-951

to jest naprawde ciezkie:)

ps- saszetki sa wazne jeszcze przez rok, sa swierzutkie ale szkoda zeby teraz w upaly lezaly i nie byly jedzone;)

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Pon cze 29, 2009 11:14

Ja będe na stoku w ciągu najbliższych dni ale nie wiem czy udzwigam to bo będe autobusem :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon cze 29, 2009 13:14

Niteczka 1 pisze:Cytuję Wejagę:"Allegro nie mają: Pamir, Greta, Rudolf, Mamuśka z dziećmi, Luna, Gajda, Amelia, Savanah z dziećmi, Fanta." Fiona, wystawię Pamira i Gajdę bo napisałaś że są pilne.

Niteczko, nie ogłaszaj proszę Savanah i jej dzieciaków. One są u mnie. Gdy będą gotowe do adopcji sama porobię im ogłoszenia z aktualnymi fotkami, ok?

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pon cze 29, 2009 18:43

Rodzinka Idril przypomina się Państwu ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon cze 29, 2009 18:48

Idrilątka, ciąg dalszy ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Gem

Post » Pon cze 29, 2009 19:54

Witam wszystkich!
Smoczyco droga masz super wątek Savannah, który śledzę oczywiście :lol: :wink: Nie będę ogłaszać dziewczyny, nie martw się :lol: Pozwolisz wykorzystać zdjęcia do pocztówek?
Ja będę jutro w pracy samochodem, więc mogę podjechać po paczkę Igrasi, podajcie tylko adresy odbioru i dostawy. Pracę kończę o 18.30 :)
Głaski dla kotków :lol:
Ps. Gem, Idrilątka coraz rozkoszniejsze :1luvu: :ryk:

Niteczka 1

Post » Pon cze 29, 2009 20:32

kociaków przybywa a te które czekają nie mogą sobie domków znaleźć :(
U mnie na osiedlu trzy nowe wyrzucone koty...nie ma co z nimi zrobić, u Gema też pilnie do zabrania Idril z maluchami :(
Kolejne zgłoszenia co chwile...

Dzisiaj byłyśmy ze smoczycą sprawdzić domek dla Wejki i kicia na weekend będzie się przeprowadzała. Chociaz tyle dobrych wieści.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon cze 29, 2009 20:38

Niteczka 1 pisze:Gem, Idrilątka coraz rozkoszniejsze :1luvu: :ryk:

To prawda :) Zajęcia maluchów idealnie oddaje to zdjęcie ;)

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon cze 29, 2009 21:04 przez Gem, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

Gem

Post » Pon cze 29, 2009 20:54

To wspaniałe wieści dla Wejuńki!!! :lol: A co z Ulą?

Niteczka 1

Post » Pon cze 29, 2009 21:42

Niteczko napisz jakie koty wystawiłaś na allegro. Mam juz listę tych, ktore wystawia Wejaga. Nie wiem czy wystawiłaś allegro dla Pamira i Gajdy ??
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]