Tosia w domu!Proszę zamknąć wątek.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 03, 2009 9:26

wszystko prawda - tosieńka i panama znalazły suuuuuuuuuuper domeczki

:1luvu: Ewar :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt kwi 03, 2009 14:19

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tosia na balkonie w towarzystwie moich kotek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt kwi 03, 2009 20:49

Śliczne zdjęcia pięknie dziękujemy i cierpliwie czekamy na przyjazd Tosi :D :D :D
Fajne masz koty Ewo ta rudaska ma śliczne bursztynowe oczęta :D
No to teraz będziesz miała miejsce dla 2 tymczasów to wspaniale.
Miejmy nadzieję że Panama naprawdę trafiła w dobre ręce i ten pan będzie się nią dobrze zajmował :roll: :roll:
Myślisz że tak? Ja tam zawsze strasznie się martwię zwłaszcza że tam dziecko jest? To zawsze kojarzy mi się smutno. Dziecko + zwierzę = zabawka. Nieodmiennie mnie to wkurza...
Pozdrawiamy z rozsłoneczniałej Warszawy :D :D :D

bananowy_kot

Od: Czw mar 26, 2009 0:50

Post » Pt kwi 03, 2009 21:08

Dziękujemy za pozdrowienia.Nie,nie,domek odpowiedzialny,dziecko przygotowane.To siedmioletnia dziewczynka,wie,że kot to nie zabawka.Decyzja o przygarnięciu kota była przemyślana,omawiana..itd.Ujęło mnie to,że najpierw rozwiązano problem wyjazdu i ewentualnej opieki nad kotką.Artur_s,od razu zalogował się na forum,poczytał kocie ABC,przeczytał inne moje wątki.Kotkę wybierano wspólnie,cała rodzina w tym uczestniczyła.Na pewno domek super.
A Tosia to żywe sreberko.Biega jak szalona,uwielbia siedzieć na balkonie,najchętniej by z niego nie schodziła.Nic dziwnego,jest duży i słoneczny,a w dodatku tyle się tam dzieje.Panama nie,ona się boi przejeżdżających,dużych samochodów.Siedzi w drzwiach,nie ma odwagi wyjść dalej.Ale Tosia to dzieciak,a Panama jest dojrzałą kotką,wiele przeszła i jest ostrożna.

ewar

Post » Pt kwi 03, 2009 21:47

Czuję się trochę wywołany do tablicy :) W naszym domu kot nie będzie w żadnym wypadku zabawką tylko członkiem rodziny. Córka to już pojętna pannica, która dużo rozumie i bardzo dużo wie (ach to pokolenie 21 wieku ;) ). Wie, że kot ma własny charakter i nie zawsze będzie miał ochotę się bawić. Wie, że Panama będzie potrzebować czasu aby się przystosować. Wie, że nie wolno krzyczeć - zresztą to spokojna i bardzo rezolutna dziewczynka a nie rozbrykany "mały potworek" :lol:

Zamierzam zresztą kontynuować wątek Panamy i przekazywać wieści o jej postępach w adaptacji do nowego miejsca - także w formie fotograficznej o ile sama na to pozwoli. Miejsca do łażenia ma na prawdę dużo - właśnie zresztą dlatego dopiero teraz zdecydowaliśmy się na nią - wcześniej nie mieliśmy odpowiednich warunków. Niczego jej nie zabraknie, a i na pewno ktoś z grodu kraka (najlepiej z Huty) poleci dobrego weterynarza, który raz na jakiś czas sprawdzi czy wszystko z kotką jest w porządku.

artur_s

Od: Czw kwi 02, 2009 16:17

Post » Sob kwi 04, 2009 7:15

Wiem Arturze,rozmawialiśmy przecież.Nie dziw się,na forum ludzie mają "alergię" na alergię i dzieci.Zbyt często koty są oddawane z tych dwóch powodów.Kilka moich kotów jest w domu z dziećmi i jest wszystko w najlepszym porządku.Uważam osobiście,że zwierzątko w domu ma dla dziecka ogromne znaczenie,uczy odpowiedzialności,wrażliwości..itd.Jestem za.Poza tym,dzieci są z gruntu dobre,jeśli nie,niestety,jest to wina wychowania,błędów wychowawczych,które wszyscy popełniamy i których często nie da się naprawić.Przepraszam za OT.
Tosia ma się dobrze,już po śniadanku i czeka,kiedy będzie mogła wyjść na balkon.Ale jeszcze zimno....brrrr.

ewar

Post » Sob kwi 04, 2009 8:17

O miło przeczytac najświeższe wiadomości z samego rana. No w takim razie jestem spokojna jeśli chodzi o Panamkę :)
A teraz pędzę do pracy :roll: :roll:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie słonecznie weekendowo warszawsko :P :P

bananowy_kot

Post » Sob kwi 04, 2009 10:27

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zdjęcia Tosi.Niestety (albo stety!) słońce na balkonie mocno grzeje i zdjęcia prześwietlone(wina fotografa).

ewar

Post » Sob kwi 04, 2009 15:20

Ale fajne domki sie Tosi i Panamie trafily :D Jakie aktywne forumowo :D:D Idealne hihihi :lol:

tillibulek

Post » Sob kwi 04, 2009 16:31

No nie?Nie dość,że super domki,to jeszcze od razu forumowe.Mają moje koty szczęście.Wszystko dzięki forum,naprawdę.
A kotami to wcale nie można się pochwalić. :( :( :( Kiedy Artur przyjechał z rodziną po Panamę,wszystkie się pochowały,spały na parapecie.Normalnie to wesołe,miłe koty,ale zdecydowanie nie na pokaz.

ewar

Post » Sob kwi 04, 2009 18:59

ewar pisze:No nie?Nie dość,że super domki,to jeszcze od razu forumowe.Mają moje koty szczęście.Wszystko dzięki forum,naprawdę.
A kotami to wcale nie można się pochwalić. :( :( :( Kiedy Artur przyjechał z rodziną po Panamę,wszystkie się pochowały,spały na parapecie.Normalnie to wesołe,miłe koty,ale zdecydowanie nie na pokaz.

dobrzy ludzie o duzym sercu przyciagaja do siebie dobrych ludzi - tak kiedys powiedzial mi moj tata i w tym jednym mial racje ;)

a co do kotow.. to chyba najczestsza reakcja chowanie sie po kątach ;) nasze tez tak reaguja na odglos, ktory im sie nie spodoba, czy jak uslysza, ze ktos obcy przyszedl nas odwiedzic ..

mysle, ze domek, ktorego nie zraza takie zachowanie, bedzie domem dobrym, bo to jest dom, ktory juz troche sie na kotach zna i wie, ze to o niczym zlym nie swiadczy :)

tillibulek

Post » Sob kwi 04, 2009 19:37

Ojojjoj jakie cudniaste zdjęcia :P Nie możemy się Tosiaka doczekac i chcieliśmy zapytac którego dnia dokładnie to nastąpi czy już wiadomo?
Bo ta Pani co ma przywieźc Tosię to ma rodziców w Wawie prawda? Więc skoro będzie do nich święta jechac to będzie Tosię brała ze sobą tak? A więc którego dnia to będzie i czy Pani będzie chciała obejrzec nasz domek? Oczywiście serdecznie zapraszamy :P
No i chciałam się Ciebie Ewo poradzic jakby tu mało inwazyjnie zamontowac nawet takie same kratki jak Ty masz na balkonie to u mnie w oknie. bardzo potrzebuje rady jak to zrobic. Mam wysokie okna pcv uchylne :catmilk:

bananowy_kot

Post » Sob kwi 04, 2009 20:01

W czasie wizyty u Ewy, Tosia to był kot, który chyba najczęściej się pokazywał - widać, że żywiołowy mały rozrabiaka - bardzo fajny kotek z niej :)

artur_s

Od: Czw kwi 02, 2009 16:17

Post » Sob kwi 04, 2009 20:36

Tak,Tosia to żywioł,ale nie daje się złapać.Jest bardzo ciekawska,wszędzie jej pełno.Jeżeli chodzi o zabezpieczenie balkonu,to u mnie jest straszna prowizorka.U nas nie ma firm,które to robią.Jest wątek na forum o zabezpieczaniu okien.Super.ładnie to wygląda,można swobodnie okna otwierać,łatwe do montażu i nie niszczy się okien.Nie umiem znaleźć tego wątku,ale może ktoś?
Jeszcze nie wiem,kto Tosię przywiezie.Dam oczywiście wcześniej znać.

ewar

Post » Sob kwi 04, 2009 21:08

ewar pisze:Tak,Tosia to żywioł,ale nie daje się złapać.Jest bardzo ciekawska,wszędzie jej pełno.Jeżeli chodzi o zabezpieczenie balkonu,to u mnie jest straszna prowizorka.U nas nie ma firm,które to robią.Jest wątek na forum o zabezpieczaniu okien.Super.ładnie to wygląda,można swobodnie okna otwierać,łatwe do montażu i nie niszczy się okien.Nie umiem znaleźć tego wątku,ale może ktoś?
Jeszcze nie wiem,kto Tosię przywiezie.Dam oczywiście wcześniej znać.

jest na Kotach na ABC

tillibulek

[poprzednia][następna]