minog pisze:bardzo dziekuje, wczoraj juz nie mialam kiedy ale dzis cos z tym zrobie:)
Minog, mam wiadomość z GW. Mianowicie kolega poszukał w archiwum i zajmowali się tą sprawą. Natomiast od lutego o tym już nic nie słychać. Prawdopodobnie nie wiedzą, co dzieje się tam teraz.
Natomiast w Straży dla Zwierząt jest coś takiego:
16. Jest akt oskarżenia przeciwko Marzenie Sobańskiej. 12 czerwca 2007 roku Prokurator Rejonowy w Oleśnicy, na podstawie zawiadomienia Patrolu Interwencyjnego SOZ oraz przeprowadzonego postępowania przygotowawczego, skierował do Sądu Rejonowego w Oleśnicy akt oskarżenia przeciwko Marzenie Sobańskiej. Prokuratura zarzuca właścicielce schroniska dla bezdomnych zwierząt popełnienie przestępstwa z art. 35 ust. 1 Ustawy z dnia 21.08. 1997 o ochronie zwierząt polegającego na znęcaniu się nad zwierzętami poprzez utrzymywanie ich w niewłaściwych warunkach bytowania.
Marzena Sobańska jest jedyną oskarżoną w tej sprawie - prokuratura pominęła zupełnie postulowane przez nas objęcie aktem oskarżenia Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej oraz samorządów terytorialnych wysyłających bezdomne psy do Nowej Ligoty. Będziemy się od tego odwoływać, a w czasie postępowania sądowego dowodzić będziemy, że w/w podmioty ponoszą rzeczywistą odpowiedzialność karną za sytuację w schronisku.
Przecież jeśli jest oskarżona, nie może objąć tej funkcji z powrotem.
Minog. Mam od kolegi adres mailowy dziewczyny- dziennikarki, która się Ligotą zajmowała. Te linki co są, to już mój kolega z GW posłał dziś. Natomiast jeśli masz coś jeszcze , poślij. Możesz też umieścić to na Dogomanii. Prośbę tą kieruję także do wszystkich, którzy mają w tym temacie coś nowego do napisania. Oto ten e-mail :
karolina.lagowska@wroclaw.agora.pl