::GORZKO-CZEKOLADOWE...maluchy str 19 - FOTKIIIIIII

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 02, 2007 14:19

Proszę wszystkich żebyście dzwonili i pisali w sprawie kotków które zostały zamurowane i umieraly przez trzy tygodnie w mękach z głodu ale ludzie tego słuchali i one umarły. Oni muszą się dowiedzieć co o tym myślimy. A forum nie czytają to my musimy do nich napisać lub dzwonić.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Wto mar 06, 2007 9:38

Hej moi przyjaciele z Częstochowy potrzebuję Waszej natychmiastowej pomocy. Ten fałszywy typ krawiec pod którego zakladem mieszkal czarny Maciuś i Łaciata załatwił zamurowanie okienka. One są bez żadnego schronienia a mieszkały tam kilka lat obok za dwa tygodnie rusza budowa jak je mam karmić narazie koczują wystraszone w pobliżu zamurowanego okna ale bigają do kolejaczka ale tego miejsca za dwa tygodnie nie będzie. Gdzie jesteście pomóżcie trzeba prosić właściela. Dane podałam Renatce ale ona nie może być sama. I jeszcze mi nie odpisała od wczoraj. Każda chwila się liczy. Znacie je czy chcecie je skazać.Olifka szukaj ich żeby nakarmić. Czy powiesz im, że trudno skazujemy ich na wygnanie i śmierć!. Czarny aż właził mi na kolana jak udało mu się mnie spotkać nawet łaciata się cieszyła i biegła miaucząc do okienka ale tam ściana. Dziewczyny co z wami pomocy. A jeszcze nie mogę namierzyć tego buraska z chorą nóżkąmoże tam został. Olifka rozejrzyj się za nim.

iwonac

Post » Śro mar 07, 2007 0:35

dopiero zajrzałam - nie wiedziałam o krawcu nic .... a to s....

olifka - zrób im fotki wstawię na allegro i do schroniska podamy i nawiedzę krawca .....
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Śro mar 07, 2007 14:41

Wczoraj widzialam tylko Maciusia uparcie czekał w pobliżu okna.Posiedziałam z nim 15 minut i musialam iść...co dalej robimy. Kamilka masz kontakt z Renatką. Ja wysyłam smsy ale nie odpowiada. Przez komórkę nie pogadam z wiadomych przyczyn. Mamy wątek na koty piszcie proszę. Ale najważniejsza pomoc bo już nie będzie kogo ratować. Olifka widziałaś je wczoraj-które,czy jadły...

iwonac

Post » Śro mar 07, 2007 20:22

Widziałam wczoraj okieno zabite dechami w środe :( Nie widziałam też żadneo z kotków które tam mieszkaly. Czarny sobie poradzi - częście widywałam go ostatnio u kolejniczaków. Ale to tylko do czasu aż nie zburzą baraków :( Martwię się o łaciatą koteczkę.
Widziałam tylko Szczapkę.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby złapać Maciusia i znaleźć mu dom. Ale nie ma tymczasu!!!! :crying:
Jedyną drogą byłoby wyadoptowanie czarnuszków na tymczasie u Iwonki, ale one już tak dugo czkają na dom i nic :(

Iwonko, jest taka możliwość, zeby Czarka i Kubuś znalazły się na schronskowej stronie internetowej - oczywiście z adnotacją, że nie ma ich w schronisku, są w domu tymczasowym u jednej z wolontariuszek, i byłyby namiary - nr telefonu.
Często do schroniska ktoś dzwoni i pyta o kota, ludzie piszą maile (wiem, bo często odpowiadam na schroniskową korespondencje), jedna pani osobiście przyszła, juz z transporterkiem...

Iwonko, co myślisz, potrzebna byłaby Twoja zgoda - na umieszczenie zdjęć, i Twojego telefonu.
To może pomóc w adopcji czarnuszków...
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Czw mar 08, 2007 22:11

moim zdaniem to naprawde świetny pomysł - ludzie zgłaszają sie do schroniska po koty, dzwonią i pytają - moze znajdzie się w koncu ktoś odpowiedzialny, kto przygarnie kociaki Kubusia i Czarkę i bedzie w stanie im zapewnić opiekę, towarzystwo i dobre jedzonko do końca życia. Przecież dobre duszyczki nie tylko na miau są ....

Może ktoś nie ma dostępu do internetu .... a może własnie jest w czestochowie ktoś, kto szuka czarnej parki ???
Obrazek

florida_blue

Post » Pon mar 12, 2007 13:54

Mozart już nie szuka domu olifko - w niedziele pojechał a zapytań mam tyle .........

Trzeba zrobić nowe fotki Kubusiowi i Czarusi do wstawienia na strone
Obrazek

florida_blue

Post » Pt mar 16, 2007 20:40

w gore kotki
oby wam sie udalo przezyc
i to szybko
tylko tyle moge :( :(
Iwona
Obrazek Obrazek

iwona72

Od: Pt gru 09, 2005 20:51

Post » Nie mar 18, 2007 9:37

juz niedługo bedzie wolny tymczas dla koteczka.... fajne warunki i doskonała opieka... chyba raczej oswojone wchodzą w gre tylko ..... jeszcze do ustalenia... i jeszcze tylko pare dni....
Obrazek

florida_blue

Post » Pon mar 19, 2007 13:51

florida, wzięłabyś buraska z chorą łapką?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon mar 19, 2007 14:34

to nie u mnie - ale mam go na uwadze.... oczywiscie zależy czy sie tymczasik zgodzi - bo na razie to zaklepałam tam miejsce dla Maciusia, który miał wybór - wyjechać albo czekać na ten tymczasik....

co do kotów i znajdowania domków - w schronisku pytają o koty u nas, maluchy są na topie (tylko ich nie ma)
można podac zdjecia i kontakt i kociaki mieć w domu - i schronisko skontaktuje... wcale nie muszą tam siedzieć ....

Jakby grzybki były teraz zdrowe..... ja dostaje maile od ludzi nawet z forum GW z pytaniem o maluchy...
Obrazek

florida_blue

Post » Pon mar 19, 2007 19:29

Grzybki chore :( nie mozemy oddać chorych kociaków, to musiałby być naprawdę superdomek, który zobowiązałby się do leczenia, ale cuda się nie zdarzają, Leczenie grzybicy ciągnie się i ciągnie...

Mam coś do oddania Iwonce, moze pstryknę im jakieś zdjęcia.
Grzybki niby bardziej ośmielone, ale nie dają się brać na ręce jeszcze...

O domku tymczasowym o którym pisze florida wiem, ale wolałam żeby Maciuś jechał do Katowic, skoro była taka możliwość. Ten - o ile bedzię to aktualne - może przedać się na "nagłe przypadki" jakby udało się złapać Łaciatą albo Buraska. Żeby nie trzeba było na gwałt szukać tymczasu wtedy...
Obrazek

olifka1

Post » Wto mar 20, 2007 19:23

Zyczę skutecznego leczenia i szybkiego powrotu do zdrowia małemu Jacusiowi i Agatce, :roll: a później dobrych domków.

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Śro mar 21, 2007 9:53

No i tymczas u Muki potrzebny na gwałt! Florida , napisz proszę czy aktualne...! :(

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2128267#2128267
Obrazek

olifka1

Post » Śro mar 21, 2007 9:54

Samantha pisze:Zyczę skutecznego leczenia i szybkiego powrotu do zdrowia małemu Jacusiowi i Agatce, :roll: a później dobrych domków.

Dziękujemy Samantho :) Miło mi poznać Częstochowiankę - niewiele nas tu jest ;)

:D
Obrazek

olifka1

[poprzednia][następna]