Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 16, 2014 6:22 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Kurczę, co za okruszek. Przecież Maniuś nie jest wcale duży, a kociątko jest przy nim maleńkie :( Martwię się, że wciąż ta biegunka, miałam nadzieję, że u Ciebie mu przejdzie. A u nas, aż wstyd przyznać, ale koty były wczoraj radosne jak skowronki, zwłaszcza Fela :( Zaczęła się znowu swobodnie poruszać po domu, szalała z laserkiem, co rzadko jej się zdarza. Wymioty ani sikanie się nie powtórzyły.
Tęskni mi się za Mańkiem, to naprawdę śliczny i mądry kotek, ale tak będzie najlepiej dla wszystkich:(
Gdybym mogła jakoś pomóc, daj znać proszę.

gogi_j

Od: Pt lis 14, 2008 23:25

Post » Pon cze 16, 2014 7:16 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Dlaczego Maniuś wrócił do Ciebie, Ewo?. Mam nadzieję, że maleństwo będzie zdrowe, że będzie dzielnie walczył ten okruszek o życie. Ciekawa jestem jego historii, będę zaglądała Ewo, przesyłam pozdrowienia i wszystkiego co najlepsze życzę :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon cze 16, 2014 8:36 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Dzięki :1luvu:
Wróciłam z malcem od weta.To prawdopodobnie chłopczyk w wieku 4-5 tygodni.Jakieś bydle go wyrzuciło więc, kiedy miał 2-3tyg.Malec został na razie tylko odrobaczony, ogólnie jest zdrowy 8O , uszka i oczka czyste.Założę mu wątek jak znajdę chwilę.
Zaraz idę znów do weta , tym razem z Maniusiem.Ma biegunkę, zwymiotował też, wetka mówi, że to może być jakaś infekcja.Oby inne się nie pozarażały ( Benia zwymiotowała :cry: ), bo ja nie mam jak izolować.Maniuś wrócił, bo nie mógł być w DT u gogi_j.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 16, 2014 9:02 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Maluszek dostał Gerberka , zrobiłam zakupy w Rossmannie( pan ochroniarz pilnował kotka), kocie mleczko przede wszystkim.Gerberka podjadł i poszedł od razu do domku.Chyba śpi.Maniuś też śpi i to bardzo twardo.Kupki robi do odkrytych kuwet, a siusiu do zamkniętej.Coś mu jest, to widać.Wczoraj był bardzo pobudzony, łaził bez przerwy i bez celu, tam i z powrotem.Gryzł i drapał, był naprawdę zdenerwowany.Ja go rozumiem, kolejna zmiana w jego życiu, złe samopoczucie, bo pewno brzuszek go boli, mnóstwo kotów dookoła, a on ich się boi.Mam wspaniałe koty, muszę im wystawić laurkę.One schodzą mu z drogi, nie odpowiadają na jego warczenie, nie atakują, nic zupełnie.Też nie czują się komfortowo, ale powolutku, damy sobie radę, oby tylko były zdrowe.
Są i dobre wieści, Tino ma już pięknie zagojoną łapkę, porasta futerkiem.Tusia zdrowiutka i coraz bardziej miziasta, tylko się cieszyć.Kubuś jednak wciąż przerażony, musi dużo czasu upłynąć zanim zapomni o traumatycznych przeżyciach.Nice trafił się domek ze snów, tak się cieszę :lol: , Pafnucy jest zadowolony, bo nie będzie już sam w domu, kiedy Duzi będą w pracy.Same korzyści z tego dokocenia.Bohun tęskni, to widać.Opiekował się Niką, czuł się kochany i potrzebny, to sprawiało, że był szczęśliwy.Teraz próbuje przytulać się do Meli, ale chyba woli Benię.Pisałam już, że spali razem na fotelu.
Napiszę tak, w DT musi być spełnione kilka warunków, aby i ludziom i zwierzętom było dobrze.Koty nie akceptujące się powodują, że i ludzie są zdenerwowani, zaczyna to być odczuwane przez koty, jest siusianie poza kuwetą, to takie błędne koło.Naprawdę gogi_j się bardzo się starała, jestem jej wdzięczna za opiekę nad Maniusiem, ale sama poprosiłam o oddanie go.Dla dobra ludzi i kotów.Felusia to kotka ode mnie, nie chciałam, aby była tak zestresowana, aby zachorowała.

ewar

Post » Pon cze 16, 2014 9:23 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Ale się u Ciebie dzieje, dwa/trzy dni i połapać się nie mogę :wink: Miało ubyć a przyrosło :D

Przede wszystkim kciuki za maluszka i Maniusia :ok: :ok: i za resztę by nic się nie przyplątało :ok:
A Nikusi wielu...wielu szczęśliwych lat w nowym domu życzę
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon cze 16, 2014 11:44 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Mnie samej trudno się połapać :mrgreen:
Maluszek śpi w domku, jedzenie i picie ma, jak zgłodnieje to na pewno znajdzie miseczki.
Wróciliśmy od weta.Maniuś zachowywał się koszmarnie :evil: Zastrzyki dostał, kiedy był w torbie, przyciskałam mu głowę, a wetka kłuła.Nie wiem skąd u niego takie napady złego humoru.Dostał próbki suchego intestinala, już trochę zjadł, zobaczymy jak zareaguje na karmę i leki.Nie zapłaciłam chyba dużo, bo 48 zł za oba koty.W sklepie jednak trochę pieniędzy zostawiłam, bo kupiłam suchą Hills`a dla juniorków i Purinę ProPlan dla bezdomnych psów.Cena tej karmy jest chyba atrakcyjna, bo 3 kg opakowanie kosztowało 9 zł.

ewar

Post » Pon cze 16, 2014 11:49 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Pisałam już kiedyś, że moje koty nie podchodzą pod drzwi, nie muszę uważać.No to już muszę.Otwierałam drzwi, a Maniuś uciekł.na szczęście na górę, złapałam go na czwartym piętrze.Miałam ze sobą transporterek, bo odebrałam ze sklepu p.Renaty, przydał się więc :mrgreen:

ewar

Post » Pon cze 16, 2014 12:19 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Dzięki Ewar, Twoje słowa dużo dla mnie znaczą :)
U mnie Maniuś nie interesował się drzwiami, to domena Korby :lol: Mam nadzieję, że szybciutko dojdzie do siebie. U weta zachowywał się pewnie podobnie jak podczas nakładania maści do uszek, mały diablik :mrgreen:

gogi_j

Od: Pt lis 14, 2008 23:25

Post » Pon cze 16, 2014 13:03 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

On nie jest taki cały czas, ma napady złości po prostu.Jemu coś dolega, boli go brzuszek.Nie ma apetytu, zje troszkę suchej karmy i już jest najedzony.Hormony też dają znać o sobie.Powolutku, wszystko będzie dobrze.Ładnie załatwia się do kuwetki.Teraz leży na balkonie, on to uwielbia, w ogóle by nie schodził.Już nie warczy na koty.
Maluszek był na spacerze na balkonie.Zostawiłam go w transporterku, żeby miał trochę świeżego powietrza i słońca.Wezmę od p.Izy trochę żwirku bentonitowego, bo malec załatwił się obok kuwety.Tam, gdzie był miał tekturowe pudełko po butach z bentonitem i korzystał. Było dużo siusiu, gazeta gruba, nie przemokła.Kupka ( uff!) była, ale w zupełnie innym miejscu.Aha, maluch został odrobaczony.
Posprzątałam trochę łazienkę, bo było tam okropnie i muszę też coś zrobić w mieszkaniu, tak mieszkać się nie da.
Benia mi się pięknie otwiera, dzisiaj bawiłam się z nią wędką, głaskałam i była zachwycona.Jutro będę mieć więcej czasu zajmę się kocim towarzystwem.Jest co robić, bo Bohun tęskni i jest w takim depresyjnym nastroju.

ewar

Post » Pon cze 16, 2014 14:04 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Ewo, na pewno ta decyzja była dobra, najważniejsze by koty czuły się dobrze, a stres jak wiemy - nie jest dobry dla kotów :) Trzymam kciuki za maleństwo, niech rośnie, niech nabiera sił, czy myślałaś już o imieniu?. U nas jest tak, że gdy tylko domofon zadzwoni, to pierwszy przy drzwiach jest Marcel. Siada przy drzwiach i miauczy, jakby chciał powiedzieć, że to on otworzy, że ja mogę usiąść spokojnie. Już nie raz na klatkę wyleciał ;) Zainteresowała mnie cena tej karmy - Purina Pro Plan, za 3 kg 9 złotych, to chyba atrakcyjna cena?. Kiedyś Lunie tą karmę zamawialiśmy. Z tym, że duże opakowanie ( dla Owczarków - Athletic ) 14 kg za 189 złotych, karma jest dobra :) Teraz jednak mamy Brita, od dłuższego już czasu, Lunie ta karma smakuje, pasuje, no i jest tańsza jednak :)
Obrazek

aannee99

Post » Pon cze 16, 2014 14:34 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Ta Purina to jest jakaś megapromocja.Są różne rodzaje, ja kupiłam dla dużych psów.
Dzisiaj postaram się założyć małemu watek.

ewar

Post » Pon cze 16, 2014 14:36 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Na pewno będę na wątku maluszka :201461
Obrazek

aannee99

Post » Pon cze 16, 2014 17:39 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Już zapraszamy :1luvu:
Żwirek bentonitowy był strzałem w dziesiątkę :piwa: Maluszek pięknie skorzystał z kuwetki.Wyniosłam go z łazienki, pochodził trochę po kanapie, pobawiliśmy się wędką, był zadowolony.Byliśmy też na balkonie, ale krótko.Malec podjadł troszkę gotowanego mięska ze skrzydełek, popił rosołku i wskoczył do swojego domku.Jest taki malutki, on jeszcze chwieje się na nóżkach, nie umie utrzymać równowagi.
Maniuś atakuje malca.Myślę, że Maniusia należy natychmiast wykastrować.On jest pobudzony, u mnie w klatce są nie wysterylizowane kotki, czuje je, tak mi się wydaje.Pomiaukuje, chce się wydostać przez siatkę, no i...jak to napisać? :oops: No, widać, że pobiegłby za kotką.

ewar

Post » Pon cze 16, 2014 18:17 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Maniuś jest niezwykłej urody
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon cze 16, 2014 18:43 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Znalazłam na fejsbuku ciekawą stronę, a przypomniałam sobie o niej przy problemach z Maniusiem: https://www.facebook.com/kocieporadybeh ... ne?fref=ts a to strona www: http://kocie-porady.pl
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia][następna]