Puma i Arek. Arek ma DT! Puma ma dom stały! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 13, 2014 18:25 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy:) Puma dom stały!!!

Posłuchał :) Jest bardzo grzeczny i chyba niespecjalnie zestresowany:
Obrazek
ale na pewno piękny:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pon sty 13, 2014 18:36 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy:) Puma dom stały!!!

Przez tyle czasu widziałam się z nim niemal codziennie.
A tu nagle po 24h u Ciebie zrobił się jeszcze piękniejszy, niemalże nie do poznania :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon sty 13, 2014 18:38 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy:) Puma dom stały!!!

Cudny, słodki miś!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon sty 13, 2014 18:40 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy:) Puma dom stały!!!

Nowa_Sztno pisze:Przez tyle czasu widziałam się z nim niemal codziennie.
A tu nagle po 24h u Ciebie zrobił się jeszcze piękniejszy, niemalże nie do poznania :1luvu:

Bo w domowych pieleszach :P
Julka pokaż tą koteczkę, która ma iść razem z Puma do domu. Przeszukałam cały wątek szczytnieński i nie znalazłam.
Jeszcze jedno Juleczko co z Marysią?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 13, 2014 18:51 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy:) Puma dom stały!!!

Alu, a bo może miała początkowo inne imię (Hana).
Oto piękna Frićka, przyszła towarzyszka Pumy :)

Obrazek

A Marysia czeka na dalsze badania (i sterylkę). Do tej pory, wszystkie badania (a miała ich już wiele zrobionych) pokazują, że jest zdrowa i nic jej nie dolega. Ale ja widzę kotkę, i jak sobie przypomnę jak wyglądała rok temu, to wiem, że dobrze z nią nie jest. Czekam więc z tą sterylką. Pewnie w lutym pojedzie na dalsze badania do Olsztyna, i jeśli już absolutnie NIC w niej nie wynajdą, to zostanie od razu wysterylizowana. Na razie czeka.

Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 13, 2014 19:02 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy:) Puma dom stały!!!

Jaka ładna Frićka :)

Nowa_Sztno pisze:Przez tyle czasu widziałam się z nim niemal codziennie.

Wiesz, bo ja nie biorę brzydkich kotów. Same ładne trzymam w domu. Zapowiedziałam mu to na dzień dobry i stara się sprostać :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon sty 13, 2014 19:06 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy:) Puma dom stały!!!

taki z niego grzeczny kotek... :lol:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 15, 2014 19:06 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy! Puma być może dom s

Hej jak tam Puma i Marysia? No utkwiła mi w sercu ta koteczka :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 15, 2014 21:30 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy! Puma być może dom s

U Marysi nic z nowości. Tak jak pisałam, czekamy na badania, pewnie w lutym będą dalsze. Na razie poza tym, że nie wyglada jak kiedyś, nic jej nie dolega: ma apetyt i dobry humor.

A Puma na pewno jeszcze nie pójdzie do domu w tym tygodniu. Trza go porządnie wyleczyć, bo nawrót przewlekłego zapalenia zatok jest dość silny. Trzeba jakoś ogarnąć ten stan zapalny. Poza tym wyniki krwi ma dobre, powtórzone testy na FIV/FeLV ujemne.
Zostaje w lecznicy do przyszłego tygodnia, do kiedy konkretnie, zobaczymy. Wszystko zależy od tego, jak zareaguje na antybiotyk.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 15, 2014 22:18 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy! Puma być może dom s

alab108 pisze:Hej jak tam Puma i Marysia? No utkwiła mi w sercu ta koteczka :1luvu:

Aluś - nadal dostępna :twisted:
Biedny Puma :( Już mógłby grzać duuuupkę w ciepełku.
Cieszę się, że tak potoczyły się losy seniorów. Żaden kot nie powinien być w schronie, wszystkie powinny mieć domki i Dużych, ale jak trzeba wybierać to tym starszakom, należą się one w pierwszej kolejności.
Zen przeżył dziś nalot gości - w odstępie kilku godzin były u mnie dziś trzy osoby. Wszyscy zostali obdarzeni barankami, wszyscy musieli kotka wygłaskać i wszyscy wiedzą, że głodzę ze szczególnym okrucieństwem :mrgreen: Mizianki były ze wszystkimi, ale na koniec zawsze szedł na moje kolana, jakby chciał wyznaczyć granice - do głaskania każdy, ale do zaszczytów wybrani. Bo jak jesteśmy sami to na kolana nie przychodzi a posadzony na nich idzie sobie. I zawsze jak goście wychodzą jest szczególnie upierdliwy i miziasty, ale niezmiennie baaaardzo głodny :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw sty 16, 2014 18:51 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy! Puma być może dom s

Duża Pumiszcza była dziś u niego w odwiedziny w lecznicy. Zasmuciła się, że nie może go jeszcze odebrać, ale w lecznicy ma robione inhalacje i jest cały czas pod opieką, więc lepiej go jeszcze przetrzymać. A potem niech już doopkę grzeje u siebie.
Niestety Duża przyszła akurat w takim czasie, kiedy wetka miała zabieg, nie mogła więc porozmawiać o stanie Pumy i dalszych planach leczenia (bo na teraźniejszej wizycie się nie zakończy). Za to posiedziała z kocurem i wygłaskała :lol:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt sty 17, 2014 17:10 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy! Puma być może dom s

Pumiszcze niech szybko ogarnia tego gluta, bo domek czeka :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt sty 17, 2014 18:04 Re: Puma i Arek. Arek ma dom tymczasowy! Puma być może dom s

Najwyrazniej bardzo fajna jest ta duza :-)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw sty 23, 2014 17:22 Re: Puma i Arek. Arek ma DT! Puma ma sznsę na dom stały!

Jak ma się nasz Puma? Wyzdrowiał?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw sty 23, 2014 17:30 Re: Puma i Arek. Arek ma DT! Puma ma sznsę na dom stały!

No raczej tak, bo już wczoraj był gotowy i babeczka miała go odebrać. Ale ja dopiero jutro tam zajdę, to się dowiem co i jak ;)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]