Schronisko KRK - Magda, Gruby, Filip, Muszka w potrzebie...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 14:08 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

cieakwy drapak-w schronie są elementy do wykorzystania

http://kotdoskonaly.pl/2009/fotostory-drapak-balkonowy/
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro cze 15, 2011 18:58 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

BarbAnn pisze:cieakwy drapak-w schronie są elementy do wykorzystania

Fajny drapak.Do przemyślenia, :mrgreen:

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Czw cze 16, 2011 7:27 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

mk999 pisze:
BarbAnn pisze:cieakwy drapak-w schronie są elementy do wykorzystania

Fajny drapak.Do przemyślenia, :mrgreen:

ja już mężowi podrzuciłam i będę forsować:)
tak czy siak Tesla mieszka w zasadzie na balkonie i nas już do niczego nie potrzebuje 8)
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Czw cze 16, 2011 8:03 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

j3nny pisze:Jeśli chodzi o sprawę sterylizacji tych dzikusków, o których mowa w wątku Karla (potencjalnie jego rodzinki), to może ktoś doradzi, czy można takie koty wyłapać i przywieźć do schroniska na sterylkę? To nadal funkcjonuje? Podejrzewam, że nie ma kto ich przetrzymać po zabiegu, a skoro się mnożą rokrocznie to faktycznie rozsądnie byłoby to załatwić.

Przypominam się ze swoim pytaniem.
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Czw cze 16, 2011 12:09 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

a skąd te koty są, z jakiego terenu

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Czw cze 16, 2011 12:17 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

Mruczeek pisze:a skąd te koty są, z jakiego terenu

os. Piastów Kraków Nowa Huta
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Czw cze 16, 2011 18:24 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

j3nny pisze:
j3nny pisze:Jeśli chodzi o sprawę sterylizacji tych dzikusków, o których mowa w wątku Karla (potencjalnie jego rodzinki), to może ktoś doradzi, czy można takie koty wyłapać i przywieźć do schroniska na sterylkę? To nadal funkcjonuje? Podejrzewam, że nie ma kto ich przetrzymać po zabiegu, a skoro się mnożą rokrocznie to faktycznie rozsądnie byłoby to załatwić.

Przypominam się ze swoim pytaniem.

Można takie koty wyłapać ale potem po sterylizacji wypuścić w tym samym miejscu,
Jeżeli te koty się mnożą to musi je ktoś karmić,

mk999

Post » Czw cze 16, 2011 18:27 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

BarbAnn
małe bure okrutnie przytulaste z uszkodzoną łapką
z mag 6
Obrazek

Małe bure poszło do domu i kilka kociąt.

mk999

Post » Czw cze 16, 2011 18:29 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

j3nny pisze:
Mruczeek pisze:a skąd te koty są, z jakiego terenu

os. Piastów Kraków Nowa Huta

można pożyczyć w schronisku lub ktoz klatkę łapkę i jak sie kot złapie to zadzwonić aby przyjechali po kota. wtedy najlepiej jak kierowca przełoży kota do przenoski i dalej klatke zostawi.
mozna równiez samemu dowieżć do schroniska a przy przyjęciu powiedzieć że jak będzie juz po sterylizacji do wypuszczenie w miejsce odłowienia, to niech kontaktują się z Tobą.

Ty zostawiasz pełne dane z telefonem i miejscem przebywania kotów.

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Czw cze 16, 2011 20:57 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

Witam!

Te koty "mieszkają" na dachu restauracji "Kmita". Wydaje mi się, że najlepiej byłoby dogadać się z właścicielem restauracji, bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, żeby zostawić takie klatkołapki "na osiedlu"... a już na pewno nie klatkołapke, do której złapał się jakiś kot... tam kręci się za dużo "rożnych" ludzi...Kociaki, rodzeństwo Karla, można oddać do adopcji ale dorosłe to raczej dzikie koty. Bardziej rozsądne byłoby chyba wypuszczenie ich po sterylizacji w to samo środowisko...

Tak na marginesie, czy ktoś z Was (koto ma "wejście" do schroniska) ma jakieś wieści o Karlu? Przedwczoraj Koleżanka, która go znalazła wysłała emaila z prośbą o info i fotki... i do tej pory nie ma odpowiedzi :( :? Ostatnie wiadomości jakie miałyśmy to info o nawrocie kociego kataru... i powrót do antybiotyku...

Panda993

Od: Pon cze 13, 2011 23:42

Post » Sob cze 18, 2011 18:56 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

Miłosz i Eryk zrobili się bardzo mili, na powitanie wchodzą na kolana i strzelają baranki. Maurycy bawi się z Agrafką, Ford stwierdził, że jednak podłoga jest wygodniejsza niż drzewo. Magda jest razem z Ajszą na mg6 i dostaje łomot. Obie podjadły trochę Milenkowej papki. Dużo nowych kotów, jakieś kocięta poszły do domów.
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Sob cze 18, 2011 19:12 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

a Karl? wiadomo coś?
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Sob cze 18, 2011 19:27 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

mam trochę zaległości w zdjęciach, kto to?

Obrazek
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Sob cze 18, 2011 19:28 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

Na trójce jest łącznie 7 małych czarnych kociąt, nie wiem które z nich to Karl.

Na zdjęciu jest Maurycy
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Sob cze 18, 2011 19:32 Re: Schronisko Kraków - bardzo pilnie dom dla Miłki i Maurycego!

a to? strasznie mi przypomina jedną koteczkę Kropkę, nawet to samo oczko ma takie przymknięte

Obrazek

a to też Maurycy?

Obrazek

a tak kotka też mi jakoś umknęła

Obrazek
Obrazek Obrazek

j3nny

[poprzednia][następna]