Warszawa, Saska Kępa - nowe koty s.16 :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 12, 2011 23:43 Re: Warszawa, Saska Kępa - nowe koty s.16 :(

Dzień dobry!

Nie pisałem tu już nic od kilku miesięcy, ale dla porządku dopiszę, że czarna, półdzika kotka Tekla, o której już kilkakrotnie na tym wątku pisałem, miała bardzo chore nerki i odeszła. Była zawsze niezależna, ale ostatnio zamieszkała na stałe w swojej budce i nawet trochę zaczęła się oswajać. Niech śpi spokojnie.

Obrazek

Adam
aburacze

Post » Nie lis 13, 2011 0:27 Re: Warszawa, Saska Kępa - nowe koty s.16 :(

A która to jest Tekla? (*) :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 13, 2011 0:41 Re: Warszawa, Saska Kępa - nowe koty s.16 :(

Marzenia11 pisze:A która to jest Tekla? (*) :roll:

To była cała czarna kotka, najczęściej karmiona w ogrodzie od strony ul. Gruzińskiej, w tym miejscu niedaleko rynny (zdjęcie z wiosny):
Obrazek

Niestety nie mam jej zdjęcia :( Była dosyć dzika, dawała się podejść tylko karmicielkom. Kiedy pojawił się Czarek, rok temu, przeniosła się z posiłkami właśnie w to miejsce (była właściwie jedyną karmioną tam kotką), ale nocowała gdzieś nieznanym nam miejscu. Od lata zamieszkała w zrobionej dla niej budce w ogrodzie.

Adam
aburacze

Post » Nie lis 13, 2011 0:44 Re: Warszawa, Saska Kępa - nowe koty s.16 :(

Nie mogę sobie przypomnieć - czy to ta kotunia którą widziałam podczas karmienia? Ona miała jakieś imie i kompeltnie nie mogę sobie teraz przypomnieć..choć wydaje mi się, że ta ktorą widziałam to ta co przychodzi zza Francuskiej.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lis 13, 2011 0:59 Re: Warszawa, Saska Kępa - nowe koty s.16 :(

Marzenia11 pisze:Nie mogę sobie przypomnieć - czy to ta kotunia którą widziałam podczas karmienia? Ona miała jakieś imie i kompeltnie nie mogę sobie teraz przypomnieć..choć wydaje mi się, że ta ktorą widziałam to ta co przychodzi zza Francuskiej.

Z tego co wiem, przy tym domu były ostatnio karmione 3 kotki:
- czarna Tekla (od strony Gruzińskiej, koło rynny, a ostatnio chyba od strony budynku przychodni, którego widać w tle),
- Zuzia - maleńka bura koteczka, mieszkająca u pana w byłym składzie opałowym na Berezyńskiej, jest karmiona przy drzwiach do domu,
- czarna Lola - to właśnie kotka przychodząca z drugiej strony Francuskiej, ale chyba karmiona z kolei od strony Berezyńskiej.

W razie czego się dowiem dokładniej, bo nie jestem tak zupełnie na bieżąco ;)

Adam
aburacze

Post » Nie lis 13, 2011 1:02 Re: Warszawa, Saska Kępa - nowe koty s.16 :(

Tak, znam Lolę .

Marzenia11

[poprzednia]