Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 25, 2010 18:51 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kocio, który u mnie tymczasuje dostał imię Manfred (Manio) i podbił serca moich dzieci :lol:

a teraz obiecane zdjęcia:

Obrazek

Obrazek
Manio bawi się

Obrazek
ulubiona poduszka z kocimiętką :lol:

Obrazek
Manio asystuje mojej córce przy odrabianiu lekcji

Obrazek
... tak zmęczył się nauką, że usnął

Manio jest bardzo spokojnym, przyjacielskim kotem, chociaż jak na kociego nastolatka przystało ma napady szaleństwa.
Wczoraj urządzał galopady po całym mieszkaniu.
Trochę płakał z tęsknoty, ale dzisiaj było już o wiele lepiej.

Dobra wiadomość to taka, że kocio kuwetkuje bez problemu :) qoopale :ok:
Trochę kiepsko je i pokichiwał dzisiaj - to mnie martwi.
Dzisiaj dzień na aklimatyzację, a jutro idziemy do weta.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Wto maja 25, 2010 19:33 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Manio super :1luvu: widze że się zaklimatyzował.
Ogólnie bardzo dobre wiadomości dzisiaj, fajnie że wszystko się układa, ciekawe tylko kiedy ta Pani upomnie się o koty.

anda70

Od: Sob maja 15, 2010 20:59

Post » Wto maja 25, 2010 19:35 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kawaler ślicznie się prezentuje :1luvu: tylko taki drobniutki się wydaje, ale się go podkarmi tylko żeby był zdrowy i miał apetycik :ok:

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Wto maja 25, 2010 20:00 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Prześliczny kociak,przybierze na wadze ,wydobrzeje i rozczuli niejedno serce
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto maja 25, 2010 20:04 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

kasia_czy pisze:... tak zmęczył się nauką, że usnął

jakbym swojego Ozyrysa widziała... z biurka go konsekwentnie gonię, bo jest za małe na nas dwoje i drukarkę, ale uwielbia asystować mi przy nauce do egzaminu mgr :)

kciuki za najlepszy na świecie domek dla ślicznotka :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 25, 2010 20:37 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Maniek obłędny, kciuki za kawalera!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto maja 25, 2010 20:54 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Super! :1luvu: Dziękujemy za zdjęcia Maniutka :)
Mamy nadzieję, że z jedzeniem i zdrówkiem się wyrówna... :ok:

Kocice są już u nas. Próbowały chodzić, ale położyły się spać... Na szczęście. Najsłabsza jest ruda - ona jeszcze z brzuszkiem miała czasem problem żeby wstać, bo brzucho jej zarzucało. Tyle dobrze, że mogła dostać narkozę i sie wybudziła.. Ale została w kontenerku, żeby przypadkiem nigdzie nie skakała...Bo ledwo się na łapach trzyma...

Mamy tylko problem z kaftanikami, bo potrafią wyjść z najściślej zawiązanego bez rozwiązywania :evil: Nie zakładaliśmy dwóm z powrotem bo śpią, ale jak sie obudzą...

Kocice mają też założone książeczki zdrowia! :)

A pani... - jeszcze u niej nie byliśmy... :oops: Ale im dłuzej koty są u nas, tym bardziej jesteśmy pewni, że wróci do niej jak najmniejsza ilość.

Na pewno nie wrócą: ruda i szara kocica po dzisiejszych sterylkach, małe rudzielce, kocur zwany Mańkiem, 2 urodzonych w piątek maluchów (które idą jutro na dt).

Chcielibyśmy znaleźć też domek dla charczącego (na działkach zapadnie się zupełnie), postawić na łapki Nartka i zapewnić mu lepsze życie, oczywiście mamusię rudzielców (tę obiecaliśmy zwrócić, ale bynajmniej nie wygląda na stęsknioną..).

Dobrze byłoby gdyby udało "rozgryźć" tę wysterylizowaną już kotkę, która się chowa (jest b. okazała) - ale nie wiadomo do jakiego domku by się nadawała - pani nazywała ją "dziwaczką".
Krótkowłosa trikolorka garnie się do ludzia, ale może graniczyć z cudem utrzymanie jej w domu. Podobnie czarno-biały kocur - może mniej przymilasty, ale też miauczy o wypuszczenie na dwór. I wielki podrapany misiek - jego też obiecaliśmy zwrócić, ma zew wychodzenia - nie wiem...
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Wto maja 25, 2010 20:57 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Czy nie uważacie, że Maniek to istny kot salonowy? Jakżeż on mógł mieszkać w tamtych warunkach... Nie martw się kotuś - już tam nie wrócisz!

Domku tymczasowy - kawaler się tak zadomowi, że jeszcze zostanie.. ;)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Wto maja 25, 2010 21:01 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

wydaje mi się, że powinny wrócić na działki tylko te koty, które już na tyle przywykły do tamtych warunków, że będą się źle czuły w nowych domach- z drugiej strony boję się, że jak nie wróci żaden albo jeden kot z całej kilkunastki, pani nie da już pomóc następnym, które się pojawią :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto maja 25, 2010 21:27 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kotki są na prawdę piękne :1luvu: Pytanie tylko czy jest możliwość dowiezienia kota do Wrocławia? :)

ewku0506

Od: Wto maja 25, 2010 21:19

Post » Wto maja 25, 2010 21:30 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ewku0506 pisze:Kotki są na prawdę piękne :1luvu: Pytanie tylko czy jest możliwość dowiezienia kota do Wrocławia? :)

jakby nie udało się znaleźć transportu, zapraszam tu - też sporo pięknych uratowanych kotów i kociąt czeka na domki :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto maja 25, 2010 21:45 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Obiecuję jutro zająć się pierwszą stroną i wszystkie informacje poukładać! :)

Piwniczne kociaki dobrze rokują - już nie ma rozsianych po podłodze kupek :)

A a propos oddawania - frapującym faktem jest to, że do przystosowania do życia w domu najbardziej nadają się wszystkie długowłose... Nieoddanie jej żadnego z długowłosych równałoby się w zasadzie nie oddaniu żadnego z kotów... Mam na myśli jej nastawienie.
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Wto maja 25, 2010 21:49 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Może wyjaśni się sytuacja mamy rudasków bo chętnie zaoferuje DS.

anda70

Od: Sob maja 15, 2010 20:59

Post » Wto maja 25, 2010 21:50 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

A czy testy były robione?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto maja 25, 2010 21:57 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:A a propos oddawania - frapującym faktem jest to, że do przystosowania do życia w domu najbardziej nadają się wszystkie długowłose... Nieoddanie jej żadnego z długowłosych równałoby się w zasadzie nie oddaniu żadnego z kotów... Mam na myśli jej nastawienie.

wiem, że to zabrzmi jak frazes- ale jeśli widzicie taką szansę, warto uświadomić jej, dlaczego będzie im lepiej gdzie indziej... dla niej będzie to trudne, ale jeśli kocha te koty, zrozumie :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]