Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 23, 2010 17:00 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Aldona będzie jeszcze raz w Kundlu , ale bardzo szybko trzeba jej znaleźć dom, bo marnieje w oczach, karmiłam ją pasztecikami ale ona lubi bardzo dobre chrupki

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Wto lut 23, 2010 17:09 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

mk999 pisze:Aldona będzie jeszcze raz w Kundlu , ale bardzo szybko trzeba jej znaleźć dom, bo marnieje w oczach, karmiłam ją pasztecikami ale ona lubi bardzo dobre chrupki

wystawię jej osobne allegro. postaram się zaktualizowac ogłoszenia do jutra
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto lut 23, 2010 21:26 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

mk999 pisze:Aldona będzie jeszcze raz w Kundlu , ale bardzo szybko trzeba jej znaleźć dom, bo marnieje w oczach, karmiłam ją pasztecikami ale ona lubi bardzo dobre chrupki

Gdyby się udało jej zrobić jeszcze jakieś zdjęcie...może na rękach albo na kolorowym kocyku...ja wiem, że to nie takie proste jest i że robicie co możecie.
Piszę o tym, bo wiem z doświadczenia jakie zdjęcia najlepiej przyciągają uwagę :wink: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lut 23, 2010 23:43 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

a takie z zeszłego piątku, ale to już chyba wstawiałam
w czwartek zrobię jej nowe

Obrazek

a co do kotki Miłej to hmm mam nadzieję że jak oswoi się trochę z sytuacją albo najlepiej jak znajdzie cierpliwych opiekunów to będzie naprawdę miła, bo jak na razie to wierzę że chciałaby być miła a nie jest, magia imion ;) Wazektomia jak to ona - imieniem zdaje się nie przejmować ale dostało mi się od pewnej pani, piszącej w odpowiedzi na jedno z ogłoszeń że nadawanie takich nieprzyzwoitych imion kotom jest oburzające :twisted:

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Śro lut 24, 2010 10:43 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Miki juz w nowym, bardzo dobrym, domku :)

(a imie Wasektomii oficjalnie zmienione na Wasia wiec juz mozemy sobie ta wasektomie darowac ;-)

ToraNeko

Od: Wto lut 16, 2010 17:25

Post » Śro lut 24, 2010 11:01 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

super!! :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Śro lut 24, 2010 13:55 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

czy te dwa nowe kociaki dodane na schroniskowa strone sa z garazy?
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Śro lut 24, 2010 14:15 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

j3nny pisze:czy te dwa nowe kociaki dodane na schroniskowa strone sa z garazy?

Tak :)

ToraNeko

Post » Śro lut 24, 2010 14:26 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

super, tak wlasnie ostatnio myslalam, ze trzeba tamte tez pooglaszac, jest co najmniej kilka miziastych
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Śro lut 24, 2010 14:27 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

j3nny pisze:super, tak wlasnie ostatnio myslalam, ze trzeba tamte tez pooglaszac, jest co najmniej kilka miziastych

Dokladnie tak samo uwazam :) One takie troche zapomniane a takie przytulaki niektore ze warto zeby mialy domki :)

ToraNeko

Post » Śro lut 24, 2010 14:28 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

to jest jakis dramat, w schronisku od 2003 :(
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Śro lut 24, 2010 14:40 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

j3nny pisze:to jest jakis dramat, w schronisku od 2003 :(

No dokładnie...jak widzę coś takiego, to... :cry:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro lut 24, 2010 14:51 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Niektórzy ludzie nie wyobrażają sobie jak można mieszkać koło kotow wolnożyjących, wydźwaniają do schroniska i rządaja wyłapania wszystkich kotów z okolicy, jednak dla takiego kota zamknięcie w klatce jest straszne. Te koty z garaży teraz nie odnajdą się na wolnej przestrzeni, dlatego uszczęśliwione przez durnych ludzi kiblują w schronisku. :kotek:
Oby chociaż paru udało się znależć dom,

ps.fajny pomysł z tą reaktywacją :!:

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Śro lut 24, 2010 15:00 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

dorzucam w pierwszy post:

FREYA 44/01/08

Freya to przemiła, biało-bura, dorosła koteczka, która jest w schronisku od stycznia 2008 i czeka na kochającego właściciela. Z początku odnosi się do człowieka trochę z rezerwą, ale już po chwili, podobnie jak jej kolega Tygrysek, zaczyna się domagać głaskania, drapania i przytulania. W pomieszczeniu, w którym mieszka, ma wielu kocich przyjaciół, więc na pewno byłaby jeszcze szczęśliwsza, gdyby została adoptowana razem z drugim kotkiem.

Obrazek

Obrazek

TYGRYSEK 149/10/03

Tygrysek jest już w schronisku bardzo długo, od października 2003 roku. To kotek już dorosły, bardzo rozmruczany, może się na początku wydawać trochę nieśmiały, ale wystarczy chwilę z nim posiedzieć i zaczyna się łasić, przytulać, mruczeć i od czasu do czasu delikatnie, dla zabawy, podgryzać. Czeka na kochającego właściciela, który przygarnie go, może z kolegą lub koleżanką z pomieszczenia w którym mieszka, gdyż ma tam dużo kocich przyjaciół i przyjaciółek.

Obrazek
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Śro lut 24, 2010 15:59 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Narazie wybieram te najbardziej "miziaste" ;-) a pozniej trzeba sie bedzie zajac "oswajaniem" bardziej dzikich a na pewno i z tamtych przynajmniej niektore tez sie da wyadoptowac. :) Powoli, powoli, po kolei sie kociaki wyda :) Mnie osobiscie tez bardzo zalezy zeby chociaz niektore z tych garazowych poszly parami, zeby mniejszy stres przezywaly zmieniajac miejsce po takim dlugim czasie.
Wiecej fotek Tygryska i Freyi podrzuce jeszcze na forum wieczorem.
A, no i do tych schroniskowych mozna tez w ogloszeniach podawac moj numer, tak jak do Mikiego (606-110-114) w razie pytan itp.

ToraNeko

[poprzednia][następna]