Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 19:39 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

To jeszcze mi podpowiedzcie kto u mnie był :) Bardzo żałuję, że moja Milka nie toleruje innych kotów. Próbowałam już kiedyś przygarnąć małą znajdę, ale Milka dostała takich ataków jakby padaczkowych. Uspokoiła się dopiero kiedy znowu została sama :(

asieńkaboj

Od: Śro paź 14, 2009 20:02

Post » Sob sty 09, 2010 20:08 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

tajdzi i uschi :)
ja prowadziłam auto ;)
uschi przejęła większa część pakunków od Ciebie :)
Aha, podusi z hipopotamkiem i czegos jeszcze nie oddałam, do izolatki poszły koce, rozłożyłam dwa, resztę zostawiłam do zagospodarowania
poducha zwyczajnie została w aucie zagubiona, jest do zwrócenia, bądz na kolejny raz do zawiezienia
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob sty 09, 2010 20:10 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Bardzo mi miło :). A poducha może gdzieś kiedyś komuś się przyda - to był dar ;) mojej córki :)

asieńkaboj

Od: Śro paź 14, 2009 20:02

Post » Sob sty 09, 2010 20:12 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

No - szczęśliwie dotarliśmy do domu od Myszy z Tarchomina z chudzieńką króweczką. Maleńka to naprawdę szkielecik - można policzyć każdą kosteczkę i krąg w kręgosłupie :cry: Oczka ma strasznie zapuchnięte, zaropiałe i łezki lecą cały czas, bida straszna - ale zawinięta w ręczniczek i przytulona do Julki w samochodzie już włączyła traktorek i zaczęła ugniatanie :kotek: :D
Mamy nadzieję, że wystarczy odkarmić, odchuchać, wyleczyć oczka i będzie gotowa do DS. Oby tylko jadła i koopy były normalne.
Na razie zainstalowana na początek w łazience, a przed drzwiami łazienki oczywiście cała moja psio/kocia trójka - chyba jako bodyguardy :wink: :mrgreen: Na minutę nie odstępują oczywiście, wpatrzone w zamknięte drzwi. Jeśli za parę dni okaże się, że jest lepiej i nowych rzeczy nie wykryjemy, to zaczniemy zapoznawanie... :kotek:

W każdym razie - Maleńka cudowna, postaramy się ją doprowadzić do właściwego stanu. A wtedy - jeśli pozwolicie - poproszę Was o pomoc przy założeniu wątku i wklejaniu zdjęć oraz ogłaszaniu koci, bo muszę się tego dopiero nauczyć :oops:

I oczywiście wielkie podziękowania dla Grupy Interwencyjnej za ofiarną i efektywną akcję!!! :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob sty 09, 2010 21:46 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Moja tri drze japę że chce na ręce, na rękach włazi na szyję, mruczy i ugniata, już mnie podrapała
oczy ma fatalne, nie wiem czy w ogóle widzi, raczej porusza się na węch, ma zmętniałe rogówki, źrenicę ledwo widać (ale kotka moich rodziców miała identyczne oczy - a widzi)
jest bardzo drobna i chuda, jedzenia nie tknęła

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 09, 2010 23:01 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Sob sty 09, 2010 21:50 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

moje w łązience też nie jedzą. Ta joulki cosik zjadłą tylko. Spią, odsypiają stres.
Tylko dymna papuga włazi na cżłowieka. Mam cały kark i dekolt podrapany. Własnie usiłowała TZetowi wskoczyć do wanny :roll:
Obrazek

Obrazek a to maluchy, czarna do Wołomina, Burasy na Gocław jutro pojadą.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob sty 09, 2010 22:13 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

trzeba będzie chyba zmienić banerek - teraz bardziej potrzebna jest kasa

choć w sumie - DT dla trzech kotów też :roll:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Nie sty 10, 2010 9:20 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

No to od rana melduję malutką króweczkę (musimy jej dzisiaj wybrać imię :) ).

Jedzonko wciągnięte w całości, wody też sporo zniknęło, w kuwecie siusiu i co najmniej ze dwie koopy - nie widać robaków, może nie całkiem ścisła ta koopa, ale też na szczęście nie jakaś biegunka. To już chyba nieźle.

Króweczka absolutnie miziasta - nie pozwoli wejść do łazienki, tak się obciera o nogi, o kapcie, szuka ręki człowieka i tylko głaski i głaski. Mruczy przy tym tak, że aż te kruche kosteczki dosłownie gruchoczą :P . Będzie chyba totalną przytulanką, a to dobrze wróży.

Oczka były wczoraj zakraplane co 2 godz., dzisiaj już też poszła pierwsza partia - albo sobie wmawiam, albo już odrobinę lepiej wyglądają... Nie podobają mi się tylko strasznie jej uszy! Aż coś się z nich sypie, cały czas trzepie główką. Czy dobrze rozumiem, że to pewnie świerzb? Mysza nic nie wspomniała o uszach - ale pewnie lekarz oglądał. Chyba nie będę czekała do środy z wetem i pójdę jutro, bo nie wiem, co należy robić z takimi uszkami.

Przed drzwiami łazienki u mnie nadal warta honorowa - szkoda, że nie mogę Malutkiej dołączyć do stada. Szczególnie Malta to przeżywa - przecież wylizała by tę resztówkę dokładnie, to na pewno byłoby jej od razu lepiej! I przy uchyleniu drzwi łazienki w szparze pojawia się natychmiast pysk naszej suki, a z drugiej strony maleńki łepek - i już było raz tuli-tuli mordek, jak nie zdążyłam... Przypuszczam, że małe będzie także propsie, co ułatwi szukanie DS :D .

Zdam relację po południu, jak tam nasze postępy - poradźcie proszę, co robić z uszkami!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie sty 10, 2010 9:51 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

dziewczyny, piekna akcja. zaluje ze was nie moge wesprzec lokalowo. :oops:
co do uszu:
ostatnio tez mialam dwa przypadki, co prawda nie w tak krytycznym stanie, ale swierzb byl. wetka mi wytlumaczyla, ze swierzb to taki maly bialy robal (bueee), a to czarne, co jest w uszach, to jego odchody. dala mi wtedy taki plyn do czyszczenia uszu plus masc do zwalczania tego swierzba. i trzeba bylo najpierw te uszy czyscic patyczkami z wata, a na koniec wpuszczac do uszu te masc. to pewnie cos takiego i tobie zaleci, moze trzeba to bedzie robic czesciej ze wzgledu na duze zanieczyszczenie uszu (mnie kazala to robic tylko raz dziennie).
masc sie nazywa otifree i chyba jest standardowo stosowana w takich przypadkach. plyn to oridermyl. uszka czyscilam chyba przez dziesiec dni, ale juz po jakichs dwoch-trzech widac bylo ogromna poprawe. niestety swinstwo jest zarazliwe i jak kot sie blaka po dworze albo siedzi w schronisku, to ma duze szanse to zlapac. dobrze ze masz ja gdzie izolowac.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie sty 10, 2010 10:10 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Akcja piękna, jesteście dzielne, że dałyście radę śniegowi i mrozowi. Wielkie dzięki!!! Czy wszystkie bohaterki zdrowe? Zosia mówiła, że wymarzłyście..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie sty 10, 2010 10:21 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

to może być istotna informacja - te koty są podobno odrobaczone, jakoś kilka dni temu. nie da się zweryfikować prawdziwości tej informacji, oczywiście, ale na pewno trzeba o tym dać znać wetom
Ostatnio edytowano Pon sty 11, 2010 14:52 przez Uschi, łącznie edytowano 1 raz

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Nie sty 10, 2010 11:46 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

podobno to one są szczepione wszystkie... ale w o nie wierzę :roll:
Odrobaczenie tez nie było skuteczne, dymka kaszle robalowo aż uszy puchną.

aga-zgaga- świerzb zeby na pewno nie wrócił trzeba leczyć (np oridermylem) trzy tygodnie, nawet jak już uszy wyglądają ok, to po jednej kropli nadal zakraplać. Inaczej za np miesiąc możesz mieć powtórkę z rozrywki. A jak tylko 10 dni, to dac na kark stronghold albo coś innego w spot-onie na kark.

U mnie po nocy zniknęło sporo suchego, dwie miski wody, jedna kupa była ok, jedna średnia z dużą ilością krwi. A ja mam podrapane pośladki bo mi na nie dymka wskoczyła :roll:
Obrazek

Mysza

Post » Nie sty 10, 2010 12:15 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Mysza pisze:A ja mam podrapane pośladki bo mi na nie dymka wskoczyła :roll:

8O

Strach się bać :ryk:

Tyle ciekawych informacji, a mnie podrapane pośladki zainteresowały :roll:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie sty 10, 2010 12:47 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Moja tri ugniata podłoge łapkami, noc przespała, ale nic nie tknięte - ani gourmet, ani suche RC, no to dałam whiskasa ze śledziem z łapanki- nie ruszyła :( siku nie było
wczoraj "odmoczyłam " uszy i dziś wydłubałam odchody świerzbowca grudę 1,5 na 1 cm, ona nic nie słyszała tym uchem. na szczęście wszystko daje ze sobą zrobić. :)
AnielkaG

Post » Nie sty 10, 2010 12:55 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

u mnie też dymka też ugniata wszystko i w każdej chwili. Ma energii jak małą elektrownia. Reszta maluchów spokojna, nawet ciut za spokojna, ale jedzenie znika, nie wiem niestety czy wszystkie jadły. Burasom stres odpuszcza powoli, czarna widać, zę ma dość zatkanego nosa, za to nie jest chuda jak reszta.
Obcięłam wszystkim pazury bo ostre szponki miały.
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]