Bura i tri ciachnięte, Rudy i Pusio w DS, Tęcza w DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 25, 2010 17:41 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

Tęczunia już sama do mnie podbiega :) Maleństwo natomiast wieje, gdzie pieprz rośnie na mój widok :mrgreen:
Tęcza na pewno już nie karmi. Karmiła, ale nie karmi. Martwię się o jej sutki, bo są takie jakby spuchnięte, coś jakby obrzęk może :|
Gdyby miała iść do domku, to nie ciacham i zostawiam to nowym właścicielom. Zaoszczędzę na sterylkę jakiejś dziczki.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto maja 25, 2010 19:35 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

kinia098 pisze:Tęczunia już sama do mnie podbiega :) Maleństwo natomiast wieje, gdzie pieprz rośnie na mój widok :mrgreen:
Tęcza na pewno już nie karmi. Karmiła, ale nie karmi. Martwię się o jej sutki, bo są takie jakby spuchnięte, coś jakby obrzęk może :|

mogło jej jeszcze nie zejść mleko- wet powinien dać coś na zatrzymanie laktacji

Gdyby miała iść do domku, to nie ciacham i zostawiam to nowym właścicielom. Zaoszczędzę na sterylkę jakiejś dziczki.

to najgorsza decyzja z możliwych - jeśli trafisz na niezbyt rozsądnych ludzi albo kotka im ucieknie, masz jak w banku kolejne małe.

Trzeba ją jak najszybciej zawieźć do weta, żeby dał środek na zatrzymanie laktacji, a później kastrować. Na wszelki wypadek.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 25, 2010 20:19 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

XAgaX pisze:
kinia098 pisze:Tęczunia już sama do mnie podbiega :) Maleństwo natomiast wieje, gdzie pieprz rośnie na mój widok :mrgreen:

mogło jej jeszcze nie zejść mleko- wet powinien dać coś na zatrzymanie laktacji

to najgorsza decyzja z możliwych - jeśli trafisz na niezbyt rozsądnych ludzi albo kotka im ucieknie, masz jak w banku kolejne małe.

Trzeba ją jak najszybciej zawieźć do weta, żeby dał środek na zatrzymanie laktacji, a później kastrować. Na wszelki wypadek.

Wiesz co, masz rację. Najwyżej później będziemy szukać funduszy. Tym bardziej, że jedną kotkę oddałam rok temu na wieś :/ Młodziutka, jeszcze nie gotowa do sterylki. Teraz dopiero sobie uświadomiłam, co zrobiłam...
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 25, 2010 20:26 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

kinia098 pisze:Wiesz co, masz rację. Najwyżej później będziemy szukać funduszy. Tym bardziej, że jedną kotkę oddałam rok temu na wieś :/ Młodziutka, jeszcze nie gotowa do sterylki. Teraz dopiero sobie uświadomiłam, co zrobiłam...

nie obwiniaj się, może się okazać, że kicia ma dobre warunki i jest już po zabiegu. Jak masz kontakt z nowymi właścicielami- możesz delikatnie podpytać, jak się sprawy mają.

Tęcza ma bardzo poszukiwane przez rozmnażaczy umaszczenie- niestety amatorów produkcji rudych kociaczków nie brakuje, stąd z tri i szylkretkami trzeba bardziej uważać niż z kotkami o innej maści...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro maja 26, 2010 17:47 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

XAgaX pisze:
kinia098 pisze:Wiesz co, masz rację. Najwyżej później będziemy szukać funduszy. Tym bardziej, że jedną kotkę oddałam rok temu na wieś :/ Młodziutka, jeszcze nie gotowa do sterylki. Teraz dopiero sobie uświadomiłam, co zrobiłam...

nie obwiniaj się, może się okazać, że kicia ma dobre warunki i jest już po zabiegu. Jak masz kontakt z nowymi właścicielami- możesz delikatnie podpytać, jak się sprawy mają.

Tęcza ma bardzo poszukiwane przez rozmnażaczy umaszczenie- niestety amatorów produkcji rudych kociaczków nie brakuje, stąd z tri i szylkretkami trzeba bardziej uważać niż z kotkami o innej maści...

Na bank nie jest ciachnięta.
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 26, 2010 17:53 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

kinia098 pisze:
XAgaX pisze:

Na bank nie jest ciachnięta.

skąd to wiesz? rozumiem, że nie oddałabyś im kotki, wiedząc, że nie zamierzają jej poddać zabiegowi?
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro maja 26, 2010 20:45 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

"skąd to wiesz? rozumiem, że nie oddałabyś im kotki, wiedząc, że nie zamierzają jej poddać zabiegowi?"

Ta kotka trafiła do gospodarza, który chciał ją do tępienie mysz itp.
Oddałam. Jedyne moje usprawiedliwienie, to to, że nie byłam jeszcze tak obeznana i zaangażowana w kocią robotę. Starałam się o dane do jej właściciela. Będę dalej prosić.
Oddałam sporo maluchów po wsiach- tak, żeby tylko ktoś wziął, żeby nie zostały zabite. Ale to za małego dzieciaka.
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 26, 2010 20:53 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

kinia098 pisze:"skąd to wiesz? rozumiem, że nie oddałabyś im kotki, wiedząc, że nie zamierzają jej poddać zabiegowi?"

Ta kotka trafiła do gospodarza, który chciał ją do tępienie mysz itp.
Oddałam. Jedyne moje usprawiedliwienie, to to, że nie byłam jeszcze tak obeznana i zaangażowana w kocią robotę. Starałam się o dane do jej właściciela. Będę dalej prosić.
Oddałam sporo maluchów po wsiach- tak, żeby tylko ktoś wziął, żeby nie zostały zabite. Ale to za małego dzieciaka.

to jeszcze o niczym nie świadczy, tępienie myszy i kastracja nie mają ze sobą nic wspólnego ;) nie obwiniaj się, może nie jest tak źle, a teraz już wiesz, na co zwracać uwagę :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro cze 02, 2010 19:19 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-szuka DS dla Tęczy?

Nie zastałam dziś ani Tęczy, ani Malutkiej :evil:
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 07, 2010 20:38 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-szuka DS dla Tęczy?

Tęcza była. Dziwna taka :| Małej nie :(
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 08, 2010 17:43 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-szuka DS dla Tęczy?

Tęcza i Malutka dziś były. Tęcza wydawała mi się jakaś ponura :( Nie przyszła do mnie, na jedzonko nawet :( Jakby chora :(
Obrazek

kinia098

Post » Śro cze 09, 2010 21:06 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-szuka DS dla Tęczy?

kinia098 pisze:Tęcza i Malutka dziś były. Tęcza wydawała mi się jakaś ponura :( Nie przyszła do mnie, na jedzonko nawet :( Jakby chora :(

Tym bardziej trzeba sprawdzić, co się dzieje - może to być "tylko" zatrucie pokarmowe, może i ropomacicze :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro cze 09, 2010 21:35 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-szuka DS dla Tęczy?

kciuk za zdrowie..oby to nie było nic poważnego! ale obserwuj Kinia!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon cze 14, 2010 21:02 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-szuka DS dla Tęczy?

Przepraszam za offtop

Błagam o pomoc dla tych maluszków: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=111217&view=unread#unread

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob cze 19, 2010 20:58 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-szuka DS dla Tęczy?

Tęcza
Obrazek

Obrazek

Zamurowało mnie....Widziałam 4. Jeśli szybko ich nie wezmę, zdziczeją... PROSZĘ WAS O JAKĄKOLWIEK POMOC W SZUKANIU DOMÓW !!!!!!!!!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]