STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 18, 2008 14:29

mój mąż też mówi do naszych kotów jak wraca do domu "tatuś wrócił" i ogólnie mówi do nich, że jest ich tatusiem i tłumaczy im ciągle, że mamusia, czyli ja, się niedługo okoci, to będą mieli braciszka :) czasem to ze śmiechu nie mogę.

a jeśli chodzi o rodzinkę męża to nawet nie mam żalu o to, że myślą, że ja się kotów pozbędę jak urodzę dziecko tylko o to, że ich to śmieszy a nie martwi!! bardzo śmieszne, że dwa kotki zostaną wyrzucone na śmietnik normalnie boki zrywać!! to mnie dziewczyny wkurza, podejście ludzi do zwierząt. Gdybym ja myślała, że ona z jakiegoś powodu pozbędzie się swojego czworonoga, gdyby go miała, to ja bym po nocach nie spała martwiąc się o jego los a nie szydziła z tego jakby chodziło o stary mebel.
Ostatnio edytowano Wto lis 18, 2008 14:31 przez m&j, łącznie edytowano 1 raz

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Wto lis 18, 2008 14:31

cropka pisze:Mój synek od małego ma stycznośc ze zwierzakami i jestem dumną mamą, bo 6-latek kocha zwierzaki, umie się nimi zajmowac, bawi się tak, żeby nie zrobic krzywdy i wiem, że nigdy nie wyrośnie z niego sadysta, dla którego zwierzę to rzecz :!: :!: :!:

Święte słowa! Cropka, jesteś super mamą! Jasne, że występuje zależność między wrażliwością dzieci na zwierzęta a domem, w ktorym się wychowują pod względem obecności zwierząt. Jeśli dziecko od małego obserwuje, że zwierzątko to nie rzecz, że trzeba o nie dbać i kochać to taką wrażliwością kieruje się potem jako nastolatek i dorosły. A tam, gdzie zwierzę jest zbędne, albo praktyczne, bo służy tylko do czegoś (pies na metrowym łańcuchu do pilnowania domu, kot trzymany na zewnątrz do łapania myszy itp.), gdzie dorośli powtarzają pierdoły o zwierzakach (że np. roznosza choroby, są brudne i śmierdzą), dzieci uczą się, że zwierzę jest gorsze od człowieka i, w skrajnych przypadkach, znęcanie się nad nim nie jest aż tak złe, że to raczej taka zabawa. :cry:

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Wto lis 18, 2008 15:27

popieram całkowicie!ja nie mam jeszcze dzieci, mam 3 koty i 28 lat...komentarze w stylu"byście sobie dziecko zrobili a nie te koty ciągle do domu sprowadzacie" były ale ucinam je za każdym razem(od paru lat....)jeżeli bedę miała dzieci to na pewno będą wrażliwsze i bardziej otwarte na pomoc innym jeśli będą wychowywały się ze zwierzakami.u mnie w domu koty były od zawsze, Grzybka która była ze mną od dziecka odeszła rok temu dopiero, miała 19 lat....jak widzę dzieciaki znęcające się nad zwierzętami to po pierwsze reaguje, a po drugie jest mi ich żal bo takie zachowanie to wynik braku właściwego wychowania przez rodziców....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Wto lis 18, 2008 16:29

cropka i tak trzymać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto lis 18, 2008 16:59

IZA CO Z TA KURTKA TREKKINGOWA BO GRUBY SIĘ PYTA???????!!!!!!!!
kochani pan bogus zrobił już dwa domki- za 120 zł, więc zapłace z funduszu kopertowego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do odbioru w piatek!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto lis 18, 2008 18:36

sabina skaza pisze:IZA CO Z TA KURTKA TREKKINGOWA BO GRUBY SIĘ PYTA???????!!!!!!!!
kochani pan bogus zrobił już dwa domki- za 120 zł, więc zapłace z funduszu kopertowego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do odbioru w piatek!!!!!!!!!

Jezu :oops: :oops: :oops:
zapomnialam :oops:
Kto wylicytowal?????
pedze szukac :oops:
przepraszam :oops:

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Wto lis 18, 2008 18:48

To ja się dopisuję :)
W prawdzie domem tymczasowym raczej być nie mogę, ze względu na wyjazdy do domu, ale jako TDT... zobaczymy.
Zobaczę jak moje finanse będą wyglądały w okolicach pierwszego, to coś dorzucę.
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Wto lis 18, 2008 20:46

sabina skaza pisze:IZA CO Z TA KURTKA TREKKINGOWA BO GRUBY SIĘ PYTA???????!!!!!!!!

Ja robię właśnie jeszcze takie dwa domki z kartona oklejonego styropianem, bo jak widzę pogodę za oknem to nie mogę siedzieć spokojnie wiedząc że na Pustkach nie wszystkie koty jeszcze mają sie gdzie schronić, jeden domek, który wstawiłam w niedziele chyba zajeła Buźka ze swoim młodym, a z tych 2 które teraz robię to mam nadzieję zawieźć jutro dla jeden dla Skarpetki z Pufcią (one raczej zamieszkają razem, to matka i córka teraz jak Skarpetka nie ma małych to się z Pufcią bardziej przyjaźni), ale jest jeszcze czarna kotka która ma 3 małe bure około 9-10tyg młode - niestety cała czwórka bardzo dzika, one się co jakiś czas przemieszczają mieszkają tam pod różnymi krzaczkami, ostatnio mieszkają pod świerkiem przy bloku 109B - myśle tam wstawić takie styropianowe pudło może by zamieszkały.

Ja jako transport jak wiesz Sabina sie deklaruję tych domków od p. Bogusia, masz plan gdzie one są przeznaczone czy dopiero ustalimy, na Pustki i tak jeszcze jest zapotrzebowanie w razie co...

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lis 18, 2008 21:32

ja chcę budkę bo u mnie nie ma ani jednej!! Zapłacę ze środków własnych, tylko boje się jak to będzie z sąsiadami i bachorami sadystami :( ale Sabina obiecała, że mi powie jak sobie radzić z takimi sytuacjami :)

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Wto lis 18, 2008 22:18

obok mnie leżą właśnie dwie styropianowe budki - jutro, max. pojutrze je bedę miała wykończone i zawiozę na Pustki - to najpilniejsze tam potrzeby będą załatwione...
Ci panowie Bogusiowie niedrogo w sumie robią, ja będę zabierać od Sabiny te szafki to z nich będziemy też robić domki, część my z Wojtkiem damy radę zrobić, część sie tym "Bogusiom" zleci... zobaczymy czym dysponujemy.
W sprawie transportu budek od p. Bogusiów (to z Sopotu trzeba odebrać?) to ja dysponuję autem w dni powszednie po 18.00 i w weekendy ale musimy wcześniej uzgodnić.
Podobno będą też budki second-hand z Ciapkowa to będziemy myśleć gdzie je ustawiać.

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lis 18, 2008 23:02

tel do pana BOGUSIA: 692-245-418!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BUDKI TROCHĘ PODROŻAŁY...HEHEH PEWNIE Z UWAGI NA FURORĘ JAKĄ ZROBIŁY, WYKONAWCA CHCE 60 ZŁ ZA SZTUKĘ- UWAŻAM I TAK, ŻE WARTO!!!!!!!!!!!!!!JEŻELI KTOŚ Z WAS CHCE NA WŁASNY KOSZT TAKĄ ZAMÓWIĆ- DZWOŃCIE DO PANA BOGUSIA I MÓWCIE, ŻE JESTEŚCIE OD SABINY I MAJKI- KTÓRE BIORĄ U NIEGO DOMECZKI.

PÓKI CO MOJA SIOSTRA WEŹMIE DO ORLEXU DO WEJHEROWA JEDNĄ BUDKĘ (tam ma cała kociarnię u siebie w ogródku, póki co śpia na krzesełkach pod balkonem, ale noce już zimne....................................)
A DRUGA-????????????????? póki nie wyjaśni się sprawa kotów z baru przystań do piątku- to nie podejmujemy decyzji, gdzie stanie. miała być dla pufci- ale mpacz78 już zdążyła wyposażyć całe puski cisowskie we własnoręcznie wykonane cudne domki. MONIKA dziękujemy ci za takie dobre serce i sprawne zwinne łapki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oczywiście- podtrzymuje swoją prośbę- zamiast płacić na konto- pełnij czasem dla PKDT usługi transportowo- budowlane :) kiedy masz czas możesz podjechać po szafki :) tylko daj znać, bo ja często bywam w pracy :( klej i styropian dokupimy z konta, a jak szafek zostanie- to zawieziemy do sopotu do naszego wykonawcy.

m&j możesz póki co kupić u bogusia, ale ty dostaniesz w pierwszej kolejności po karolinie s!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! więc może póki co się wstrzymaj- bo i mopacz78 robić będzie z szafek i pociapkowskie mają nam w udziale przypaść :) karolinka s. pierwsza jest w kolejce z racji, że latem obdarzyłam ja 4 tymczasmami bardzo chorymi- i do tej pory jej Skrzypek w domku zalega- mam do niej ogromny dług wdzięczności, yammayca robiła dla niej ogłoszenia na słupy uliczne- więc czujemy się odpowiedzialne pomóc tej dziewczynie. teraz bierze ślepego kota z tym strasznym wirusem i będzie leczyć też jego ślepego na jedno oczko brata....no więc wielkie pokłony dla niej i budka w rewanżu za kocie uratowane życia!!!!!!!!!

w sobotę 22.11 spotkanie kartkowo- winowe u mnie, czyli robimy kartki na święta bożego narodzenia z kotami mikołajami!!!!!!!!!!!!!!!!uwaga- bierzemy własne nożyczki!!!!!!!!!!!!o której wam pasuje? może 15.00-16.00? ja muszę troszkę po nocy odespać- bo z piat/sob mam dyżur w robocie :( mieszkanko moje maluuuuuuutkieeeeeeee ale pomieści wasze kochająąąąąąąąceeeeeeeeeee koty serduszka!!!!!!!!!!piwniczka zaś w winko obfituje...tylko muszę obmyślić sprytne podprowadzenie mężowi kluczyka do piwnicy hehehheheh

:lol: :lol: :twisted:

no dobra izabela , to sie juz przyznam- kutrkę to ja przelicytowałam sama z sobą dla mojego męża- bo mu się podobała i powiedział, że chętnie zapłaci na nasza akcję!!!!!!!nie było chętnych tylko cena wywoławcza 20 zł- ja zaoferowałam 55zł, jeżeli uważasz, że można ją sprzedać za większe pieniążki- to zrób kolejna aukcję. zrób tak- żeby naszym kotkom to się opłaciło!!!!!!!!!!!!!!

no i ważne- WITAMY SERDECZNIE W NASZYM STOWARZYSZENIU NOWA OSÓBKĘ!!!!!!!!!!!!!!!MAKREJSZA MIŁO NAM ŻE CHCESZ SIE DOŁĄCZYĆ!!!!!!!!!!!!!!! :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto lis 18, 2008 23:34

sabina skaza pisze:w sobotę 22.11 spotkanie kartkowo- winowe u mnie, czyli robimy kartki na święta bożego narodzenia z kotami mikołajami!!!!!!!!!!!!!!!!uwaga- bierzemy własne nożyczki!!!!!!!!!!!!o której wam pasuje? może 15.00-16.00? ja muszę troszkę po nocy odespać- bo z piat/sob mam dyżur w robocie :( mieszkanko moje maluuuuuuutkieeeeeeee ale pomieści wasze kochająąąąąąąąceeeeeeeeeee koty serduszka!!!!!!!!!!piwniczka zaś w winko obfituje...tylko muszę obmyślić sprytne podprowadzenie mężowi kluczyka do piwnicy hehehheheh

Ja chętnie bym przyszła pomóc, jeśli tylko jeszcze jakies miejsca wolne :oops:
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Śro lis 19, 2008 0:52

zapraszam więc i cropkę z własnymi nożyczkami :) adres podam na PRIV :wink: miejsce się znajdzie!!!!!!!!!!!!!!!!! chociażbyśmy miały siedzieć i na podłodze :) :lol: :wink:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro lis 19, 2008 9:41

Rzadko wchodzę na forum - z braku czasu - jak już zajrzę, to nie mogę pracować :-(

Postaram się od czasu do czasu coś dorzucić - w miarę możliwości, już zapisałam numer konta. Do pięt nie dorastam mirmilce (24 własne koty, 10 podwórkowych :!: ) - mam tylko 3 domowe i 6 piwnicznych, czasami trafia mi się jakaś znajda.

Pozdrawiam wszystkich :-)
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro lis 19, 2008 9:49

Nie mogę zrobić przelewu, jeżeli nie wypełnię pozycji "Nazwisko" właściciela konta. Proszę o info :-)
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

[poprzednia][następna]