25 'PERSÓW, BARDZO WAŻNE - do DT i DS - str. 55.. zajrzyjcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 01, 2008 20:43

kordonia pisze:
aamms pisze:[(...)
kordonia, podtrzymujesz chęć dania tymczasu kilku kiciom?

Tak, z tym,ze ja mam w Elblagu sterylki za darmo, wiec dobrze by było, gdyby przyjechały do mnie kotki niesterylizowane, bo za sterylizację z oczywistych powodów nie bede zwracac dziewczynom z Wrocławia :)

Do Ciebie mogą jechać nieciachnięte.. :D

to ile?

I co z transportem? szukamy czy coś sama załatwisz?

Chyba nusze założyć osobny wątek.. inaczej się pogubię całkiem..
A i bardzo proszę piszcie kto na tymczas a kto bierze na stałe..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon wrz 01, 2008 21:41 persy

Proponuję, aby koty, które będą przejmowane na DS lub DT przez ludzi z Warszawy, były "obrabiane" weterynaryjnie w Warszawie - mniejsze ryzyko dla kotów przed podróżą zaraz po zabiegu i mniej na głowie demi -aamms skieruje ich do mnie.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Pon wrz 01, 2008 21:42

aamms pisze:
kordonia pisze:
aamms pisze:[(...)
kordonia, podtrzymujesz chęć dania tymczasu kilku kiciom?

Tak, z tym,ze ja mam w Elblagu sterylki za darmo, wiec dobrze by było, gdyby przyjechały do mnie kotki niesterylizowane, bo za sterylizację z oczywistych powodów nie bede zwracac dziewczynom z Wrocławia :)

Do Ciebie mogą jechać nieciachnięte.. :D

to ile?

I co z transportem? szukamy czy coś sama załatwisz?

Chyba nusze założyć osobny wątek.. inaczej się pogubię całkiem..
A i bardzo proszę piszcie kto na tymczas a kto bierze na stałe..

Moge wziąć 3. Nie znam nikogo z Wrocławia, musimy szukac transportu forumowego, tylko,z e wiem,z e bedzie trudno coś takiego znaleźć.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon wrz 01, 2008 22:07

No to pierwsze podsumowanie..
Nie wiem czy wszystko bedzie prawidłowo..
w razie czego uwagi i poprawki mile widziane..

Koty, które już wyjechały od demi:

1. Mamucik1, Chrzanów, - 4 koty
2 czarne kotki, czarny kocur, popielata kotka (czarna kotka i czarny kocur na ds., reszta dt)
Nie sterylizowane, czekamy na oświadczenia od weta
Najmniejsza z kotek

Obrazek

Największa koteczka. Nie wiem jaki to kolor?
Obrazek

Kocurek i kotka
Obrazek

2. Bianka1, p. Bożena, Wrocław - 1kot
Kotka szylkretka, wysterylizowana, ds.
Obrazek

3. Edzina, Zielona Góra - 2 koty, dt
Dwie czarne kotki, nie sterylizowane, dziś tj. 01.09 mają być ciachnięte, dt
Obrazek

Jedna z nich już znalazła dom stały u namaah..

Osoby chętne na koty..

1. Shishka - biała koteczka, ds
Obrazek

2. malagos - 1koty, dt.. - poszukiwany transport do Warszawy

3. neigh - 1-2 koty, dt.. - poszukiwany transport do Warszawy

4. AgaPap - Swidnica - 1 kot/kotka, dt.. - transport we własnym zakresie..

5. gonia_1986 - Łódź - 1 kot do 3 lat, ds u rodziców plus koszty sterylki.. prawdopodobnie transport we własnym zakresie..

6. MIKUŚ - 1 kot, ds.. transport do ??

7. Ania_J, Katowice - 1 kotka, dt, transport we własnym zakresie..

8. ???? vena&vivi, Toruń - 1 kot, dt..
nie wiem czy oferta aktualna.. jeśli tak, to poprosimy o rekomendację kogoś z forum albo o zgodę na wizytę przedadopcyjną..

9. ????? Lemoniada, Warszawa - 1 młody kot, dt
nie wiem czy oferta aktualna..

10. ???? Dziasti 33 - 1 kot
nie wiem czy oferta aktualna.. jeśli tak, to poprosimy o rekomendację kogoś z forum albo o zgodę na wizytę przedadopcyjną..

11. Emiś, Sosnowiec - 1 kot, dt w hiltonie, sterylka we własnym zakresie, nie wiem co z transportem..

12. Gosiara, Zabrze - 1 kotka, ds,
prosimy o rekomendację kogoś z forum albo o zgodę na wizytę przedadopcyjną..

13. kordonia, Elbląg, 3 koty,dt, sterylka we własnym zakresie..
poszukiwany transport do Elbląga..

14. sous_sol, Poznań - 1 kot, ds,
Avian obiecała sprawdzenie domku..

15. mirka_t, Bydgoszcz - 1-2 koty, dt, sterylka i transport we własnym zakresie..

16. wydra, Warszawa - 2 koty, dt, sterylka we własnym zakresie, poszukiwany transport do Warszawy

17. Elżbieta spoza forum, Poznań - 1 kot, ds.
Elżbieta jest z polecenia Małgosi od Filipa, która mi kilka razy pomogła w szukaniu domów dla długowłosych..
Kot może iść nieciachnięty, umowa adopcyjna zostanie podpisana i Małgosia osobiście dopilnuje kastracji.. Poszukiwany transport do Poznania..

18. wanda szostek z dogomanii - 1 kot na dt..
poprosze o wizytę przedadopcyjną albo rekomendacje forumowe..
Poszukiwany transport do Warszawy.. oczywiście po sprawdzeniu domu albo uzyskaniu rekomendacji..

----------------------
Tyle na razie z maili i wątku..
Jesli gdzieś się pomyliłam, proszę o sprostowanie..

demi, czy zgodzisz się na przejęcie przeze mnie Twojego wątku?
Wolałabym takie rozwiązanie niż zakładanie nowego wątku, bo się znowu pogubimy..
A tak mogę zmieniać tytuł w zależności od potrzeb, dopisywać aktualne informacje do pierwszego postu.. nie musiałabyś już tego pilnować..

Jeśli się zgadzasz, napisz prosze do któregoś moderatora prośbę o zmianę autora wątku..
Ostatnio edytowano Wto wrz 02, 2008 18:52 przez aamms, łącznie edytowano 5 razy

aamms

Post » Pon wrz 01, 2008 22:16

Bardzo przepraszam, ale mało tu bywam. Dodam tylko posta powyżej - z tego co przeczytałam aż 7 kotów ma szanse na dt lub ds jeśli dotrą do Warszawy. Założyłam wątek na "transportowym" na dogo...Wiem, że z powrotem mogłyby pojechać szczenięta do Bianki........słuchajcie a może by się zrzucić na benzynę i rozejrzeć za szaleńcem, który by tą trasę zrobił? Od biedy to można z Wrocławia jechać przez Łodz.
Mało tego - gdyby pojechać dalej to by się załapał od razu Bydgoszcz, Elbląg i Toruń. Warszawa mogłaby do "gdańskiej" po koty wyjechać.
W końcu, jak słusznie pisze Wydra - koty dla ich bezpieczeństwa lepiej "obrabiać" już tu na miejscu. Odciążyłoby się dziewczyny....

Moze jakiś transport łączony.........no nie wiem.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon wrz 01, 2008 22:29

ile kotow jedzie w sumie do warszawy? 7 dobrze licze? Czy uda sie zapakowac wszystkie koty w transportery?

Musze to wiedziec, szukam transportu...

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

Post » Pon wrz 01, 2008 23:02

przekopiowałam post Aamms na dogomanii... fotki też...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon wrz 01, 2008 23:06

halbina pisze:przekopiowałam post Aamms na dogomanii... fotki też...

A dzięki.. :1luvu:

Nie pomyslałam.. :oops:

aamms

Post » Wto wrz 02, 2008 6:26

łomatko i córko!!!Aamms.....daj coś pomogę Ci....przeciez padniesz i co wtedy????? :? 8O :!:(pozostanie tylko Red Bulli ,który doda Ci skrzydeł....a przeciez juz masz.... :twisted: )
Serniczek

Post » Wto wrz 02, 2008 6:37

Moje juz ciachniete. Odebralam je wczoraj ok. 20. Obydwie maja swierzba, wiec zagladajcie im w uszy.
Nie byly w ciazy. Maja troche kamienia na zebach. Jedna zostala oceniona na 2-3 lata, druga jest starsza. Moze miec 6 a moze to ta z tych 8-letnich.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto wrz 02, 2008 9:55

Kotka od Edziny już się obudziła, rano jej jeszcze mało było i podsypiała sobie ;) Zjadła trochę jedzonka i teraz zwiedza nieśmiało pokój :) Dzisiaj jedziemy do weta (dr Birgera) :)

naamah

Od: Wto gru 18, 2007 16:37

Post » Wto wrz 02, 2008 15:42 persy

newsy z Wrocławia - demi z 15 kotami zajechała już do domu we Wrocławiu.
Na wiosce zostały 3 koty, które "córeczka" ma zabrać zagranicę i wytrzebić.
Demi zostawiła swój numer telefonu sąsiadom zmarłej - jak wyczają jeszcze jakiegoś futrzaka na polu - dadzą znać - przecież rodzina zmarłej nie ma pojęcia ile ich było.
Teraz dziewczyny załatwiają karmę i żwir oraz weta do oglądu kotów i wizytę z białą u weta (biegunka u któregoś z przywiezionych - demi mówi, że jadły byle co), potem dziewczyny biorą się za statystyki kotów - czekajmy spokojnie aż się obrobią!

Jest I transport z Wrocławia do Warszawy - wstępnie na czwartek 04.09 w W-wie godz. popołudniowych - czekam na info. ile kotów zmieści się na jeden kurs - (może będzie potrzebny II transport - szukajcie) proszę wszystkich kandydatów na DS lub DT z tej trasy o kontakt z aamss w celu:
- potwierdzenia gotowości zaopiekowania się kotem/kotami od czwartku- iloma?- DS czy DT - podanie kontaktu telefonicznego.
Koszt kursu w obie strony (paliwo) wynosi ok. 240 zł - ja zapłacę kierowcy, ale mile widziana "zrzutka" na konto BP.

Koty przyjadą do mnie: Warszawa - Bielany - aamms ma moje dane adresowe i telefon (na wątku też jest)- proponuję odbiór kotów ode mnie z mieszkania - koty i kierowca odsapną trochę u mnie przed dalszą drogą:))))
Spiszemy stosowne umowy i podam namiary na lecznice, w których można będzie na koszt BP wykonać "przegląd" i zabiegi persów.

Jeśli ktoś chciałby przekazać demi karmę, żwir, akcesoria dla kotów itd. - proszę przywieźć to do mnie do środy włącznie!
Czekamy na pracę demi i maxiking - prezentację zdjęciową kotów z opisami.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Wto wrz 02, 2008 15:59

Czekamy czekamy na fotki:)))

sous_sol

Od: Pon wrz 01, 2008 20:09

Post » Wto wrz 02, 2008 16:40

Jeśli chodzi o transport 1 kotka do Sosnowica, to jestem już umówiona z Anią_J, zabierze go razem z białą kotką.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Wto wrz 02, 2008 16:50

moglabym przyjac jednego kota perskiego, samca, ale chcialabym zeby nie byl wykastrowany, od dawna szukam partnera dla swojej perskiej kotki,prosze o kontakt na forum

Młoda

Od: Wto wrz 02, 2008 15:58

[poprzednia][następna]