POTRZEBNE DS 6płochliwych maluchów do adopcji+ 3nowe+2domowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 12, 2008 22:46

ossett pisze:
XAgaX pisze:kociaki zabiorą innym kotom domy- to niestety pewne jak 2 x 2 cztery. Nie musiało tak być.

A za kotkę oczywiście trzymam kciuki.

Dla mnie to wcale nie takie pewne, ze gdyby nie te kocieta z cmentarza to 4 koty ze schroniska w Opolu lub z Fundacji Braci Mniejszych znalazlyby dom.
Prawde mowiac watpie w to
To jest naduzywany slogan.

ok, może nie 4, może 2. Ale gdyby chociaż 1 schroniskowy kot znalazł dzięki tej eutanazji dom- opłaciłoby się.

Za malo jest akcji propagujacych adopcje doroslych i starych kotow.

zgadzam się, niestety. W 120 %.

Usypianie kazdego napotkanego bezdomnego slepego, ale b. glosno placzacego miotu nie zalatwi im domow.

ale i nie utrudni ich znalezienia. A odchowanie kociąt- i owszem.

No i nie kazdy weterynarz(dobry) dokonuje aborcji w przypadku zaawansowanej ciazy, wlasnie ze wzgledu na dobro kotki.

"moi" jakoś nie mają wątpliwości. I tu nikogo nie winiąc- myślę, że np. dla kotki z tego wątku byłoby lepiej, gdyby została przed porodem ciachnięta, bo liczył się każdy dzień.

To prawda, ze kazde zwierze musi kiedys umrzec, ale Ci ktorzy zwierzetom pomagaja , powinni tez chyba pamietac o tym aby im tej smierci nie przyspieszac. Wydaje mi sie, ze czasem to przestaje byc w ogole wazne.

śmierć to nie jest wzorzec metra, zawsze jednakowa. Mam nadzieję, że widzisz różnicę pomiędzy zastrzykiem i bezbolesnym zaśnięciem a np. rozjechaniem przez samochód.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 13, 2008 9:52

XAgaX pisze:
ossett pisze:
XAgaX pisze:kociaki zabiorą innym kotom domy- to niestety pewne jak 2 x 2 cztery. Nie musiało tak być.

Dla mnie to wcale nie takie pewne, ze gdyby nie te kocieta z cmentarza to 4 koty ze schroniska w Opolu lub z Fundacji Braci Mniejszych znalazlyby dom.

ok, może nie 4, może 2. Ale gdyby chociaż 1 schroniskowy kot znalazł dzięki tej eutanazji dom- opłaciłoby się.

Ja mysle, znajac Kasie, ze akurat w tym przypadku, szansa doroslych kotow na domy w Jej okolicy nie zmniejszy sie, a moze nawet bedzie jeszcze wieksza. Mogloby byc inaczej, gdyby etanazja kociakow miala miejsce.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto maja 13, 2008 17:09

Koteczka bardzo ładnie dochodzi do siebie ma dobry apetyt zjada wszystko pije ładnie lezy i wylizuje maluszki z karmieniem jest mały problem ale mam nadzieje ze mini ,koteczka ma łysy brzuszek mało pokarmu i mało siły zeby te maluszki tam dać ,prubuje nastawiac brzuszek do karmienia ale często jest tak ze kociaki nie umą znaleśc cyca a ona im nie pomaga moze jak bedzie miała więcej siły to bedzie lepiej .Narazie dokarmiamy maluchy i przystawiamy je do jej cycuszków pomagamy jej a ona tak miałczy i patrzy na nas jak by chciała powiedziec jak bardzo nam dziękuje

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Wto maja 13, 2008 18:59

Mocno trzymam kciuki za zdrowie koteczki i maluszków. Obrazek

Na pewno wszystko będzie dobrze - mama jest przecież bardzo dzielną kotą. :)

Dużo głasków dla niej i maluchów.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro maja 14, 2008 0:12

ufff..... no to chyba najgorsze już minęło? Kasiu, :ok: cały czas duże i pełne pozytywnej energii.
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Od: Pt kwi 18, 2008 21:29

Post » Śro maja 14, 2008 8:12

dzis Miłka i jej dzieci czują sie lepiej mam nadzieje ze nic złego juz im nie grozi
a za jakieś 5 tygodni będą mogły szykac domów
3 czrnuszki ,jeden burasek i mama miłka ma około 1,5 do 2 lat

kasia79

Post » Śro maja 14, 2008 9:55

zdjęcia z dzis
Obrazek
Obrazek

kasia79

Post » Śro maja 14, 2008 11:13

Dobrze, że już lepiej.
Mama ma może problemy z mlekiem, bo sama taka chudzinkowa jest. Może dzięki podkarmieniu się poprawi laktacja? Zupełnie nie wiem, co doradzić - nigdy nie miałam karmiącej...
Kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw maja 15, 2008 8:24

Zapraszam na bazarek dla kociąt:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=75566

ossett

Post » Czw maja 15, 2008 15:47

kocina juz duzo lepiej je ładnie pije zaczeła sobie chodzić po klateczce i częściej zajmować sie dziecmi ,a dziecc no cóż rosną w oczach

kasia79

Post » Czw maja 15, 2008 18:10

zaopserwowałam że jeden kociaczek ma katar miała troche zaklejony nos i kicha ,byłam u weta mama dostała skanomunal i wszyscy zostali odrobaczeni narazie tyle jak by sie coś pogarszało to mały tez dostanie skanomunal ,narazie trzeba opserwować ,z takimi maluchami po przejściach niestety nigdy nic nie wiadomo

kasia79

Post » Pt maja 16, 2008 8:00

Ech... A czy to przypadkiem koci katar się nie szykuje? Oby nie!

Głaski dla futerek!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt maja 16, 2008 8:16

joshua_ada pisze:Ech... A czy to przypadkiem koci katar się nie szykuje? Oby nie!

Głaski dla futerek!

Taki koci katarek w fazie początkowej da się łatwo wyleczyć jak kotki są pod dobra opieka, a na szczęście są.

ossett

Post » Pt maja 16, 2008 8:46

Banerek dla kotków:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/nnjp][img]http://upload.miau.pl/3/91716.gif[/img][/url]

Kod z ramki skopiować i wkleić do podpisu .
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob maja 17, 2008 1:55

ossett pisze:Ja mysle, znajac Kasie, ze akurat w tym przypadku, szansa doroslych kotow na domy w Jej okolicy nie zmniejszy sie, a moze nawet bedzie jeszcze wieksza. Mogloby byc inaczej, gdyby etanazja kociakow miala miejsce.

przykro mi, ale mimo najszczerszych chęci nie rozumiem.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]