OTW7-Żuk[*]Dziki dzik-może Piotruś? Zuzinka w DS:))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 29, 2012 13:54 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Asiu, trzymaj się :ok: Miłego dnia :kotek:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro sie 29, 2012 14:20 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

_ogonek_ pisze:Asiu, trzymaj się :ok: Miłego dnia :kotek:

Niestety głowa pęka.Tak boli, że oko boli, ucho ,zęby...Cała strona siadła. Ból przychodzi falami a ja tylko sykam i podskakuję jak najdzie. Zaraz mi się zacznie trocina wysypywać jak to w starociach.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sie 29, 2012 15:08 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Asiu pociesz się tylko że do tego wszystkiego nie wiesz o obowiązkowym wyrwaniu "8", której wcale nie widać w terminie możliwie jak najszybszym :|
Pytałam Cię o zacytowanie Twoich wspomnień i Waszych wierszy do mnie ale widzę, że wyszło tego bardzo dużo wiec zrobię to stopniowo bo u Ciebie szybko mi zginie ja lubię wracać do wspomnień :oops: W tej chwili trwa "Akcja KrakVet" :ok:
Za Ciebie :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sie 29, 2012 18:02 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Cytuj, kopiuj...Ku potomności.

Zabył mi się gdzieś twój post :oops:

Ewa, wiem co to wyrwanie 8.Dobrze wiem. Na Wielkanoc zawitałam z czarnym policzkiem na teściowinym śniadaniu ucinając wszelkie pytania stwierdzeniem,że zupa za słona była (nie wysiliłam się wymyślaniem powodów :evil: ).Przyjęto to grobowym milczeniem choć błysk w oku teściowej świadczył,że radość w sercu zapanowała jej ,bo ktoś pyskacza wreszcie do pionu ustawił :roll: Długo znieczulenie mnie trzymało i śliniłam się jak niemowlę nie czując prawej strony.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 29, 2012 21:43 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Bardzo dziękuję zwłaszcza, że dziś jest kolejna i nieoczekiwana [*]
To dopiero mnie pocieszyłaś :twisted: Najpierw chcę dotrwać do końca rehabilitacji, na ktorą biegam codziennie, do wyjazdu Krzysia i wtedy sobie wyznaczę termin.... jeśli ból zęba i wszystkiego mi na to pozwoli teraz nie mam czasu o tym myśleć - głosujemy... jestem na etapie zastanawiania się nad każdym kęsem czy go wezmę do ust bo zacznie boleć... już jestem po konsultacji z chirurgiem i uslyszałam ten werdykt - czekam aż miną gorące dni... :evil: - uff, jedynie Wam narazie do tego się przyznałam co mnie czeka, pozostaje jeszcze aspekt finansowy czyli wielka zagadka ...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sie 29, 2012 22:00 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

A mnie odrobinę ucieszyło Twoje pisanie. W aspekcie rozbestwionych dzikunów :oops:
Znaczy, nie tylko ja rozpieszczam/rozbestwiam dzikie koty , co to kręcą pyszczkami na jakąś karmę. A wiecznie jestem o to podejrzewana.
:ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sie 30, 2012 8:00 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Dziki dziś zadowolone bo dostały nereczki wypecane z ryżem.Wolą same nerki ale nie ma tak lekko.Ryż sie przykleja do kawałków i połknąć muszą.Brzuniek będzie pełniejszy. Amant nie jada nerek i suchego tylko czeka na resztki z naszego stołu. Rozbestwione domowce nie zawsze jedzą do końca felixa.Jest to zbierane skrzętnie i podtykane pod nos amancichowi.Spożywa danie dostojnie bez zbędnego pospiechu.Należy się mu !

Głowa boli i nie zamierza przestać.Więc pamiętam,że ją mam.

Rano Radar ustawiał towarzystwo.On to robi z czystego sportu i sympatii. Okrutnie bawi go spierniczanie futer i wrzaski gardziołek. Mnie zaś nie bawi ciągłe ,monotonne ryczenie mojego TŻ-ta :Radar...Radar...Radar... A wszystko wydobywa sie z fotela. Za grosz ruchu by kota poskromić.

Rankiem w pokoju zastanowił mnie dziwaczny odgłos. Po zlokalizowaniu okazało się,że to Semirek i Strączek.A odgłosem był cyckanie Semirka co to do brzunia Strączka sie przyssał. Strączuś łepinę braciszka wylizywał a ten ciumkając mruczał głosem wilekim.
Dzieci bez mamy :?

Dziś tydzień minął od śmierci Żunia. Pozostał po nim smuga po sitku metalowym na glazurze,wsłuchiwanie się w odgłos poranka czy nie mruczy nad uchem, wyciągnięta ręka w jego poszukiwaniu , głos co chce Małego zawołać i milknie, ruch głową w wypatrywaniu Go przy posiłku czy w łazience na rannym powitaniu, za dużo miejsca na parapecie kuchennym...
Najtrudniej jest rano.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 30, 2012 9:24 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

to już tydzień bez Żuka...
mam jego zdjęcie na pulpicie komputera.
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Czw sie 30, 2012 9:24 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Asiu :ok:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt sie 31, 2012 5:34 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Wczoraj mąż podał mi kopertę z moim nazwiskiem. Trochę trwało zanim zrozumiałam o co chodzi...Faktury Żuka...Podliczone nasze starania za ostatnie dni. Życie małego w innym wymiarze.Finansowym.Nasza klęska. Nie otworzyłam jej.Nie potrafiłam.Wstydliwie odłożyłam na półkę.Otworzenie jej to przyznanie się,że już koniec nastąpił. Przegraliśmy.
Nie ma tam jednej faktury.Za ostatni dzień Żuka. Obie z córką na pytanie czy chcemy za wizytę papierek zgodnie pokręciłyśmy głowami. Nie mogę i nie mogłam mieć przed oczami dokumentu który jest obrazem mojej niecności. Zapłaciłam by Żuk odszedł. To straszne uczucie.
W kuchni nadal wisi kartka jak podawać malcowi leki na robale. Wisi.A ja wgapiam się w nią bezmyślnie i nie mam sił wyciągnąć rękę i wyrzucić jej do kosza.
Kolejny dzień bez Żuka. Kolejny ale nie ostatni.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 31, 2012 5:59 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Asiu :(

Nie mam na podorędziu żadnych mądrych i pocieszających słów...
Tylko... jestem, tak jak potrafię :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt sie 31, 2012 7:04 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Asiu :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt sie 31, 2012 7:37 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

:oops: :oops: :oops: Asiu...
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt sie 31, 2012 7:50 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Asiu :oops:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sie 31, 2012 8:01 Re: OTW7-Żuniek,moje słoneczko [*] Głosuj w KV na JOKOT!

Asiuniu, ale tę kartkę choćby czymś zasłoń. Nie dasz rady patrzeć na nią.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]