Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 21, 2012 11:05 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Ach, te kociate i ich nawyki :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt cze 22, 2012 15:12 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Kubulek się coraz piękniej bawi:) Lata za jajkiem jak młodzieniaszek:) W ogóle czuje się dziś całkim dobrze. Co prawda w nocy podobno kilka razy wymiotował, ale nadrobił dziś jedzeniem. Tylko po południu dałam mu całą integrę i wsunął od razu większość.
Jest też ostatnio bardzo grzeczny. Trzeba go było wcześniej pilnować, bo sikał po kątach, a od jakiegoś czasu już mu się to nie zdarza. Wspaniały kotek z tego naszego Kubusia...czy kiedykolwiek ktoś go zechce?
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Sob cze 23, 2012 6:41 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Kubuś ma znowu doskonały apetyt :lol: Szkoda mi go, bo nie dostaje tego, co inne koty, a co mu tak pachnie, czyli surowe mięsko.Mam mieszane uczucia.Dajemy mu karmę, która ma mu przedłużyć życie, ale na pewno nie pozwoli mu wyzdrowieć.Czy to z jej powodu on jest taki chudy? Czy nie lepiej byłoby dawać mu normalne jedzenie z alusalem ? Byłby szczęśliwszy, a dla mnie jakość życia jest ważna.
Dodam, że Kubuś naprawdę nie zachowuje się jak chory kot.Nie mam doświadczenia z kotami nerkowymi, tylko widywałam Łatka w lecznicy.On był bardzo chory, gasł dosłownie w oczach, ale z Kubusiem jest inaczej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob cze 23, 2012 11:10 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Byłam w lecznicy, wypuściłam koty na chwilę.Kubuś jest teraz pierwszy do zabawy.Ładnie je, zjadł prawie dwie saszetki integry na śniadanie :lol: Pije i siusia sporo.Sisiu zawsze w kuwetce. Kotek jest radosny, chce się przytulać, kręci ósemki wokół nóg, nie jest ospały, naprawdę nie widzę po nim choroby.Myje się i sierść jest ładna.Gdyby nie ta chudość, nikt by nie powiedział, że temu kotu cokolwiek dolega.Może to nie jest pnn?

ewar

Post » Sob cze 23, 2012 12:52 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Jest trochę ryzyko w dawaniu mięsa. Wetka mówi, że białko też nadwyręża nerki, a alusal nie rozwiązuje tego problemu. Poza tym obawiam się, że Kubuś jak zasmakuje teraz mięsa to obrzydnie mu jedzenie nerkowe.
Nawet jeśli no nie jest pnn, to np. brak nawadniania przez jeden dzień i już jest efekt. Kotek zaczyna naprawdę dużo siusiać i wracają objawy sprzed diagnozy.
Kubuś rzeczywiście bawi się przepięknie:) Jest cudownym, radosnym kotkiem:) Mimo, że wygląda jak weteran wojenny, codziennie słyszy od klientów sklepu, że jest piękny :)

A tutaj Kubulek wygląda sobie przez okno, razem z kumplem Dakarem:
Obrazek
Shot at 2012-06-23
Obrazek
Shot at 2012-06-23
Obrazek

Katalina

Post » Sob cze 23, 2012 14:00 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Cudne koty :1luvu:

Nie rozumiem tylko o tym siusianiu - to chyba dobrze, że wydala toksyczne związki?
Mocznik go nie zatruwa. Czy coś źle rozumiem?

Erin

Post » Sob cze 23, 2012 15:14 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Tak naprawdę to nie wiem o co chodzi...chyba ta woda przelatywała przez niego nie spełniając swojej funkcji, a kot się odwadniał. On ciągle pił i sikał. Teraz kiedy jest nawadniany i jest na specjalnej diecie, funckjonuje w miarę normalnie.
Obrazek

Katalina

Post » Pon cze 25, 2012 21:20 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Kubuś zadziwia mnie każdego dnia. Ma coraz więcej energii! Można powiedzieć, że jest najbardziej żywiołowym kotkiem w lecznicy. Biega za piłkami, za jajkiem...biegnie kiedy tylko coś się dzieje :)
Dziś na rękach wyniosłam go przed lecznicę, a on patrzył i patrzył tym swoim miodowym oczkiem, wszystko go interesowało i niczego się nie bał :)
Kubulek ma też swoich ulubionych klientów sklepu, przy których zachowuje się jak zakochany :) Jest podekscytowany, kręci ósemki między nogami i patrzy z uwielbieniem :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto cze 26, 2012 6:56 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Głaski dla cudownego chłopaka :1luvu:

Erin

Post » Wto cze 26, 2012 7:22 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Ja też zauważyłam, że jest najbardziej aktywnym z lecznicowych kotów.Nie ma z nim żadnego kłopotu, je, korzysta z kuwetki, jest szczęśliwy, bo to naprawdę widać.To taki kochany, słodki kotek, dlaczego musi być bezdomny?

ewar

Post » Wto cze 26, 2012 7:40 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

A czy Kubunio ma ogłoszenia na portalach?
Czy tylko wydarzenie na FB?

Erin

Post » Wto cze 26, 2012 10:53 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Nie ma ogłoszeń. Może warto byłoby je zrobić...
Zauważyłam, że są ludzie którzy szukają takich kotków, które wymagają więcej opieki.
Jego trzeba nawadniać codziennie. Jeszcze do niedawna sikał po kątach...został mu chyba kocurowaty nawyk, ale ostatnio idzie do kuwety na zapleczu i tam się załatwia...może mu przeszło.
Obrazek

Katalina

Post » Wto cze 26, 2012 10:54 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

CatAngel robi ogłoszenia - za dyszkę cały pakiet.
Napiszcie tekst, zasponsoruję.

Erin

Post » Wto cze 26, 2012 15:49 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Erin, wysłałam Ci tekst już dawno. Nie nadaje się?

ewar

Post » Wto cze 26, 2012 19:48 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

O matko :oops:
Pewnie, że się nadaje :P

Erin

[poprzednia][następna]