koty z lasu za TM....

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 18:54 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

Vailet kociaki już jej nie ssały od dawna z tego co widziałam.
Pytanie co spowodowało że ona odeszła.
Cieplutko miała u mamy Mojego Łukasza,czysto, pełna miseczka ....noż cholera sama nie wiem już
jeszcze jak wychodziła z kotkami do weta to matka sobie drzemała koło koszyczka a wróciła i zadzwoniła do mnie spłakana
z pozostałym malcami mamy w sobotę jechać do weta na kontrolę ...boję się co im jest bo jak one nam padną to się załamię
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw paź 27, 2011 19:00 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

Edytka1984 pisze:Vailet kociaki już jej nie ssały od dawna z tego co widziałam.
Pytanie co spowodowało że ona odeszła.
Cieplutko miała u mamy Mojego Łukasza,czysto, pełna miseczka ....noż cholera sama nie wiem już
jeszcze jak wychodziła z kotkami do weta to matka sobie drzemała koło koszyczka a wróciła i zadzwoniła do mnie spłakana
z pozostałym malcami mamy w sobotę jechać do weta na kontrolę ...boję się co im jest bo jak one nam padną to się załamię

Mam nadzieję że one nic zjadliwego nie mają poza tymi robalami :( Sama bym zawału dostała na miejscu Twojej przyszłej teściowej :( ile to nerwów kosztuje by ratować chore dzikie kotki :(
Pozostaje nadzieja tylko.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw paź 27, 2011 19:04 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

no właśnie brzydko mówiąc cholera nie wiemy już co robić
obie nas to kosztuje masę nerwów - wpierw Piracia, teraz ta matka
pozostałe malce też w coraz gorszym stanie,czyżby po tym odrobaczeniu robale zaczęły się rozkładać w nich?
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw paź 27, 2011 19:14 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

Ja czytałam gdzieś kiedyś, że robale kotce przegryzły jelita i dostały się do otrzewnej i to spowodowało śmierć kotki.
Dziewczyna zrobiła kotce sekcję zwłok, bo nie wiedziała tak jak Ty, dlaczego kicia odeszła
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw paź 27, 2011 19:20 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

ja już jestem tak dobita ,że aż podziwiam Mamę mojego Ł,że tak dzielnie to znosi
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw paź 27, 2011 19:31 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

Musisz za wszelką cenę odrobaczyć te maleństwa

olafen

Post » Czw paź 27, 2011 19:34 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

Olafen one dwa razy były już odrobaczone
wetka mówi,że kolejna dawka może być za mocna i źle to się skończy

jestem już bezsilna co jest dla nich dobre
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw paź 27, 2011 19:42 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

Broszka - była odrobaczana systematycznie przez pół roku co dwa trzy tygodnie.

Zapytaj dużej Broszki

olafen

Post » Czw paź 27, 2011 22:13 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

Edytka1984 pisze:Olafen one dwa razy były już odrobaczone
wetka mówi,że kolejna dawka może być za mocna i źle to się skończy

jestem już bezsilna co jest dla nich dobre

Widocznie lek był za słaby na robale, ..... robaki zostały może część z nich wyszła,
Kotki zgina jesli je nie odrobaczysz. I muszą jeść choćby na silę by usunąć glizdy z jelit.
Jeśli nie będą jeść i nie odrobaczysz je to przebiją ścianki jelit, żołądka, nawet wędrują do płuc.

Każdy lek na robale jest w jakimś stopniu szkodliwy dla zwierzaka, przecież on ma unieszkodliwić tą glizdę dlatego organizm musi szybko się pozbyć przez qupkę.

Ja bym zmieniła weta.
trzeba wzmocnić kroplówą kota , nakarmić (conwalescence może będa jadły ze strzykawki ) i odrobaczyć.
Jęsli zostawisz je w takim stanie zginą.
Ja bym jeszcze zrobiła biochemie i morfologie kotkom, ale tu finansowo juz cie pogrzebią :(

Ja odrobaczałam białaczkowego kociaka aniprazolem też był zarobaczywiony.
I raz a dobrze.
Twojej wetki lek jest za slaby.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pt paź 28, 2011 6:09 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

kurcze :? byłam z fizjowecie u pani Dorotki ...z kasą i tak już bardzo popłynęłam :(
kroplówki maluszki dostają bo Moja Teściowa sama je im wstrzykuje - wedle przepsiu weta
karmione na siłę są - ale czy to wystarczy?
dziś po pracy jadę tam prosto i zobaczę w jakim one są stanie i zdam relację
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt paź 28, 2011 7:49 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

Rene010, odrobaczanie może zabić kota, odrobaczacze nie są obojętne dla zdrowia, tutaj dobry wet jest potrzebny i bardzo przemyślane decyzje. Lek zabić może robaki, ale i kota.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 28, 2011 7:53 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

ewar pisze:Rene010, odrobaczanie może zabić kota, odrobaczacze nie są obojętne dla zdrowia, tutaj dobry wet jest potrzebny i bardzo przemyślane decyzje. Lek zabić może robaki, ale i kota.

Zgadzam się z ewar że może zabić odrobaczanie lub bardzo uszkodzić narządy.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt paź 28, 2011 8:00 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

no nic - skonsultuję to u innego weta tak chyba najlepiej będzie
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt paź 28, 2011 19:17 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

No i co?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob paź 29, 2011 9:12 Re: bardzo słabe maluchy wymiotują robakami,co robić?

wczoraj obleciałam wszystkie możliwe apteki i obdzwoniłam z 7 aptek ale leków homeopatycznych nigdzie nie dostałam

zajechałam i odeszła Whiskasia :( :( :(

dziś od rana tri coraz gorzej się ma ...walczymy o nią, ale bynajmniej je i nie wymiotuje
Obrazek

Edytka1984

[poprzednia][następna]