Zwrot z adopcji po roku... co robić?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 07, 2011 10:46 Re: 4,5 mies. Katja ma już domek :D (Wro) Foto s.14

Że na pewno nie ma 4,5 mies. - powiedziałam, że wet określił jej wiek na góra 5 mies. i napisałam w umowie stan zdrowia - zdrowy, ale mówiła o świerzbowcu i stwierdził, że to musi być dopisane. Oczywiście powiedziałam, że nie ma problemu. Zobaczymy...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro gru 07, 2011 11:06 Re: 4,5 mies. Katja ma już domek :D (Wro) Foto s.14

Nie dawaj im kota. Napisałam PW.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro gru 07, 2011 19:17 Re: 4,5 mies. Katja ma dom? (Wro) Foto s.14

Kota nie wzięli, a Pani, której odmówiłam dziś wzięła innego kotka, bo myślała, że Katji już nie ma...

michalinadzordz

Post » Czw gru 08, 2011 9:06 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Najgorsze jest to, że jak tak dalej pójdzie, to Katja wróci na podwórko, a Mituś na pewno na nim zostanie. 0 telefonów o nią. Jeszcze ci ludzi mnie tak wkurzyli. Jak się mówi "na pewno" to się robi, a nie później wycofuje. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil:

michalinadzordz

Post » Czw gru 08, 2011 9:10 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Spokojnie, odświerz ogłoszenia, a ja ją wieczorem wstawię na stronę. Przecież dopiero co ją przywiozłaś :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw gru 08, 2011 10:11 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Wiem, wiem... ale mnie czas straszliwie goni :( Ogłoszenia odnowiłam, dzisiaj jeszcze o 13 ma dzwonić jakaś Pani. Mam już zaklepane te 2 wizyty u weterynarza ma sterylizację, ale nie wiem czy zdążę Mitusia przywieźć :( W święta nie ma kto mi przpilnować kota. To będzie tylko tydzień, ale kot sam nie może tyle zostać.

michalinadzordz

Post » Czw gru 08, 2011 16:36 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Na sobotę mam umówione 2 osoby z Wrocławia, na razie ze względu na problem z wizytą poadopcyjną odłożyłam na później chętną Panią z Oławy.

michalinadzordz

Post » Pt gru 09, 2011 7:53 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Wow! to niezłe "wzięcie" ma katja - oby wśród tych osób znalazła się TA JEDYNA! :ok:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt gru 09, 2011 16:25 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Jeszcze dzisiaj ma jedna Pani ma być za godzinę. Dziwię się, że aż tak po nią dzwonią, nawet po Lunę tak nie dzwonili, a ona jest starsza niż wszystkie pozostałe koty. No zobaczymy, zobaczymy... Czekam na taką Panią jutro rano. Wypytała o wszystko co się da, jest samotna i marzyła o kocie. Dzwoniła kilka razy, gadała ze mną w sumie chyba z 40 moin. Pytała o jedzenie, żwirek, kuwetę, drapak, pazurki i już sama nie pamiętam o co jeszcze, dosłownie zbombardowała mnie pytaniami, bo to będzie jej pierwszy kot, o którym zawsze marzyła. Pani jest już troszkę starsza, samotna, nie ma dzieci, z tego co zrozumiałam mieszka z mamą. Pani nie pracuje, uwielbia koty, marzy żeby spać z nią w łóżku. Po rozmowie zrobiła na mnie zdecydowanie najlepsze wrażenie ze wszystkich osób jakie w ogóle kiedykolwiek do mnie dzwoniły po kotka. Myślę, że to będzie jej Pani, ale tylko tak czuję na razie ;) Póki co kciuki :ok:

A moja Luna czyli obecna Chili na poniedziałek jest już umówiona na sterylizację,we wtorek ją odwiedzę. Właściciel Łatki czyli obecnej Eli też już się umówił wstępnie na sterylizację, tylko jeszcze musi dogadać termin. Sroka dzięki :* Gdyby nie Ty, to nie miałabym pojęcia o tej akcji, a tak prawie wszystkie moje kotki będą wysterylizowane :)

michalinadzordz

Post » Pt gru 09, 2011 19:00 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Była bardzo fajna para, bardzo spodobała im się Katja, ale powiedziałam im o pozostałych chętnych i że dam znać jutro. Mają totalnie przystosowany dom i cały ekwipunek dla kota. Bardzo mi się spodobali. Jutro zdecyduję komu ją dam. Mówili, że mogliby wziąć już nawet dzisiaj, ale wyjeżdżają na weekend do rodziców i lepiej dla niej będzie jeśli wezmą ją w poniedziałek. Szukają kota od 3 miesięcy i jeszcze żaden im się tak nie podobał, mówili, że muszą od razu do niego coś poczuć i że tak się stało przy niej. Boję się tylko żeby nie było tak jak z tymi poprzednimi - powiedzieli, że wezmą na drugi dzień, a na koniec nie wzięli jej wcale. No zobaczę jak jutro ta Pani, ale powiem szczerze, że ci ludzie z dzisiaj zrobili na mnie najlepsze wrażenie ze wszystkich, którzy oglądali jakiegokolwiek z kociaków, które miałam.

michalinadzordz

Post » Pt gru 09, 2011 21:19 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Dobrze, że masz jakikolwiek wybór - jeśłi faktycznie "zaiskrzyło" między tą parą a Katją, to oni poczekają raczej na Twoją decyzję - ja bym czekała gdyby to był ten jedyny kot!

A o tej Akcji początkiem listopada wspomniała Gibutkowa na wątku wrocławskiego podziemia, ale niby do 20 listopada miała być i to wet, u którego robiłam sterylki "moich" kociaków mi powiedział, że jest dłużej, więc w sumie to wszystko teraz jego zasługa. Fajnie, że Domki umawiają pozostałe kotki- przynajmniej masz pewność, że będą po zabiegach!
Obrazek

sroka7

Post » Pt gru 09, 2011 22:22 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

sroka7 pisze:Dobrze, że masz jakikolwiek wybór - jeśłi faktycznie "zaiskrzyło" między tą parą a Katją, to oni poczekają raczej na Twoją decyzję - ja bym czekała gdyby to był ten jedyny kot!

A o tej Akcji początkiem listopada wspomniała Gibutkowa na wątku wrocławskiego podziemia, ale niby do 20 listopada miała być i to wet, u którego robiłam sterylki "moich" kociaków mi powiedział, że jest dłużej, więc w sumie to wszystko teraz jego zasługa. Fajnie, że Domki umawiają pozostałe kotki- przynajmniej masz pewność, że będą po zabiegach!

Dokładnie :) Tylko na Filusia się nie zdecydowali jeszcze, bo uznali, że kotek jest jeszcze za mały i wolą go wykastrować później. Decyzję podejmę jutro i dam im znać. Dziewczyna się bardzo ucieszyła jak napisałam, że bardzo mi się spodobali. Tylko jeszcze tamta Pani... przez telefon też była super, ale mówiła np. że niedowidzi i mogłaby mieć problem z kropieniem uszu, na pewno z obcinaniem pazurków (to sama mi powiedziała). Ja się martwię też o to, że Katja uwielbia się plątać pod nogami i mnie już raz zdarzyło się przydepnąć jej łapkę a jak zamykam drzwi to też muszę robić to bardzo ostrożnie, bo nieraz decyduje się na przejście przez futrynę w ostatniej chwili. No zobaczymy... Jutro po 9 napiszę jak tam wizyta się udała. Mówiłam tej Pani, że są też inni chętni, jutro też to powtórzę i poproszę żeby dała mi czas na decyzję. Nie lubię odmawiać, ale nie skopiuje jej ani nie przerwę na pół :/

michalinadzordz

Post » Sob gru 10, 2011 17:15 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Katję dam tej młodej parze, która była u mnie wczoraj. Pani, która przyjechała obejrzeć małą dzisiaj obraziła się na mnie kiedy powiedziałam, że chcę, żeby obejrzeli ją wszyscy, z którymi się umówiłam, a że dopiero później wybiorę domek. Powiedziała, że nie jest wobec tego kota "od takich ludzi". Zrobiło mi się bardzo przykro i zupełnie odechciewa mi się coś robić z tymi kotami. Najpierw jedni nie chcą, potem chce kilka osób, nie potnę jej przecież. Ta Pani była super i wiem, że dałaby małej świetny domek, ale umówiłam się z nią na tel. ok. 17, a ona przed 16 napisała mi smsa, żebym nie brała jej pod uwagę...

michalinadzordz

Post » Sob gru 10, 2011 19:27 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Jesteś dzielną dziewczyną i na pewno wybierzesz jej najlepszy dom. Nie przejmuj się tak i nie zniechęcaj :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob gru 10, 2011 20:20 Re: 4,5 mies. Katja PILNIE SZUKA DOMU (Wro) Foto s.14

Nie przejmuj się! ważne, żeby Katja miała fajny domek :ok: , a reszta to nieistotne - zawsze znajdzie się ktoś, k to musi sobie pogadać, żeby mu ulżyło.
Obrazek

sroka7

[poprzednia][następna]