2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2011 15:54 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Skąd facet jest? i co się stało z jego poprzednimi kotami?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon maja 02, 2011 16:08 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Gdańsk, Morena. Co z kotami - póki co nie pytałam.
Ma zadzwonić do Ciebie?
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pon maja 02, 2011 16:23 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3m

Biamilo - miałam dziś telefon od Pani w sprawie koteczki. Do połowy tygodnia nie mają auta, tak więc pytali czy możliwy byłby dojazd do nich. Powiedziałam , że raczej nie, ale że jeszcze podpytam. Generalnie najprawdopodobniej po środzie/czw będą mieli już sprawne auto, więc może ela soso by ich przejęła. Jakbyś ty była jednak zainteresowana to numer Pani [...]

Mają jedną kotkę roczną wysterylizowaną, chcą dla niej towarzystwo. Domek bezwzględnie niewychodzący. Jak najbardziej pro-sterylizacyjni.

Słabo tą Panią słyszałam, ale jak na 1 rozmowę wydawało się wszystko ok.

Pani bardzo prosi o zdjęcia koteczki, podsyłam jej 2 zdjęcia Mouse z 14 podstrony :)

:D
Ostatnio edytowano Nie cze 29, 2014 19:09 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam dane osobowe

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pon maja 02, 2011 16:58 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Słuchajcie dzwonił do mnie Pan z Przymorza, chciałby z rodziną adoptować kocurka. Są w żałobie po swoim kocie (dom prokastracyjny) , niestety nie dopilnowali go i w sobote wypadł z okna tragicznie.........byłam przerażona jak to usłyszałam, ale powiedział , że generalnie uświadomoli sobie jakie to zagrożenie było i strasznie żałują , że nie pomyśleli , że coś się może stać. Cała rodzina płacze, i wiedzą już, że popełnili mega błąd.....Pan raczej ok 35 , brzmiał bardzo sensownie, wiedzą , że popełnili błąd, wszyscy teraz płaczą.

Sin / Biamila chcecie się kontaktować, czy odpada ? mam maila i numer telefonu.

Powiedzcie proszę czy mogę od razu odsyłać do was , albo do której z was?

Biamilo czy ty chcesz się wstrzymać zanim soso przejmie ?

Pozdrawiam

adzi

Post » Pon maja 02, 2011 17:05 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Wg mnie ludzie zasługują na drugą szansę, jeśli żałują i chcą zrobić wszystko by podobne sytuacje już się nie wydarzyły, no ale trzeba dopilnować :roll: zresztą, która z nas nie popełniła błedów?!
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon maja 02, 2011 17:12 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

ja też tak uważam, oczywiście jeśli są rzeczywiście sensowni , ale to dziewczyny decydują :D :D !

w razie co numer/maila do Pani z MOreny o koteczke dla biamili dałam na forum kilka postów wyżej.

Sin i Biamile proszę o kontakt czy biorą pod uwagę Pana z Przymorza od kocurka, który chciał latać (brzmiał sensownie, służę danymi kontaktowymi :), dla obu jest po sąsiedzku.

adzi

Post » Pon maja 02, 2011 17:14 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Ja też tak uważam, że zasługują na drugą szansę. Są już teraz świadomi tego co może się stać i że kot może jednak popełnić błąd, który kończy się tragicznie. Myślę, że Soso powinna decydować, bo i tak domki będą na po świętach. Ja mogę tylko powiedzieć, że ciężko będzie z Mickeyem jeżeli chodzi o zostawianie go samego w domu, gdyż chłopak strasznie płacze, potrzebuje wsparcia czyli najlepiej byłoby aby miał towarzystwo. Co do Mouse przeważnie zaszywa się w kącik gdy jest sama, ale może u mnie jest po prostu za dużo wrażeń czyli kotów i mojej suńki?
Obrazek

biamila

Post » Pon maja 02, 2011 17:15 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

to prawda - mimo, że mam mieszane uczucia :roll:
Adzi - maila możesz mi przesłać. Co szkodzi pogadać.

Czekam biamilko na Twoją decyzję. Coś muszę facetowi odpisać - zawsze odpisuję :roll:
Póki co przecież nic mu nie obiecywałam więc nic się nie stanie jak się nie zgodzisz ;)

Mam jeszcze dwa inne zapytania ale póki co nikt nie odpisał na pytania.
No i mam w razie co do Agor-ii odesłać? Zamieszanie trochę jest jak kociaki rozmaicie ulokowane :lol:

Sin

Post » Pon maja 02, 2011 17:17 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

AAA Pan prosił mnie o przesłanie nr telefonu do DT , dlatego proszę o info czy jesteście ewentualnie zainteresowane takim DS

adzi

Post » Pon maja 02, 2011 17:18 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Jak ktoś sensowny z okolic Gdyni to odsyłajcie do Agorii 8) :wink:
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 02, 2011 17:20 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Może Magda pogadałaby z Panem bezpośrednio i oceniła na ile dom jest odpowiedzialny i czy nadaje sie dla maluszka: dzieci, ilośc h poza domem w ciągu dnia itp itd, mi zawsze mega szkoda oddawać takie maluszki do domów gdzie będą same dużo h w ciągu dnia :roll:
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 02, 2011 17:23 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

no to ja nie wiem co ja mam tym ludziom mówić w końcu :roll:
ogłoszenie jest na 5 kotów, szuka 6....
nie to, że się spieszę po prostu nie chciałabym "marnować" chętnych :roll: jak nie te - to odesłać do kogoś innego - w końcu kotów szukających domu jest wiele, a sama bym nie chciała czekać na odpowiedż pół tygodnia :roll:
One ogólnie są za małe na rozdzielanie ale co robić :roll: myślę, że 3mczny kociak nie płacze i nie rozpacza tak z braku towarzystwa jak połowę młodsze kocię. Ja w ogóle bym wolała oddawać je parami :roll: albo na dokocenie :roll: ale wszyscy wiemy, że to mało realne :roll:

Adzi - daj maila tego pana.

Agor-ia - proszę o jakis namiar na Ciebie.
Ostatnio edytowano Pon maja 02, 2011 17:29 przez Sin, łącznie edytowano 1 raz

Sin

Post » Pon maja 02, 2011 17:27 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Powinniście kogoś mianować na osobę odpowiedzialną za weryfikację domków, no bo ciężko weryfikować domki i jeszcze pytać DT czy wyraża zgodę :roll: :roll: myślę że Magda ma duże doświadczenie w adopcjach :wink:
ja bynajmniej tak zazwyczaj robiłam :roll: jeśli DT był niedoświadczony sama podejmowałam decyzję :roll:
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 02, 2011 17:28 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Słuchajcie chciałabym aby decydowała Soso. Ja dałabym tym ludziom szansę, ale decyzję powinna podjąć Soso. Uważam też, że one jeszcze potrzebuję paru dni razem jeżeli mają być rozdzielone a Mickey ma trafić do domu gdzie będzie sam choć uważam to za zły pomysł, bo jak pisałam chłopak jest dzielny, ale na jedynaka się nie nadaje. A mogę porobić jeszcze foty mogę przesłać tym domkom, ale uważam, że decyzja powinna należeć do Soso lub Sin czy Adzi ja tylko niuniam, chucham, obcałowuję, karmię, sprzątam kuwety i kocham nad życie :D
Obrazek

biamila

Post » Pon maja 02, 2011 17:30 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Moj mail to alghedonia@gmail.com i najlepiej lapac mnie pod mailem. W rozmowach telefonicznych zdarza mi sie za bardzo platac bo mysle szybciej niz gadam a i potrafie byc przyglucha co dla mnie samej jest denerwujace :lol:
Chociaz moja matka juz powiedziala, ze sie wstydzi za mnie, ze w ogole rozwazam oddanie Aki'ego i nie wiem, czy nie jest sklonna sie z nim schowac w bunkrze wojskowym, a ma do takich dostep, bo pracuje w wojsku :ryk: a przeciez nie moge sobie od tak zatrzymac malego, nie ja tutaj jestem osoba decydujaca.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

[poprzednia][następna]