BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT-MA DOMEK

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 22:02 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

:-) Wytarmoszę i wygłaskam.

Dziś Karolek jest po ponownej wizycie u weta, zastrzyku z Linco-czegoś tam, jutro i pojutrze kolejne kłucia. Dzisiaj podróż do weta już go nie stresowała za mocno. Katar - nie chcę zapeszyć, ale chyba opanowany, oczy najgorzej, ale nie jest źle. Je, miseczka była pusta :-))

Z nowości: Karolek chyba jest czyściochem, albo odreagowuje schron... moze macie jakis pomysl, dziewczyny... Do kuwety sikał, więc ją zna na pewno, ale wytoczył cieżkie, ciężkie działo wprost na chodniczek w korytarzu. Kupiliśmy inny piasek (miał silikon, kupiłam teraz drewniany Cat's best) i drugą kuwetę do ustawienia w przedpokoju, dywanik poszedł do prania; mam nadzieje, ze to po prostu jeden z tych kotów, które kuwete już po jednym razie uważają za brudną? Tak przynajmniej zasugerowała nam Pani weterynarz.

maceyo

Od: Pon paź 11, 2010 15:17

Post » Czw gru 16, 2010 22:20 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

Może on jest jednym z tych książątek ;), które lubią mieć osobne kuwety na różne potrzeby...? Druga kuweta już jest, więc będzie to niedługo widać. Niektóre koty nie lubią silikonowych żwirków, to mogło też być to. Albo może po prostu źle się poczuł... Oby tylko tyle, mam wielką nadzieję, że więcej wpadek kuwetowych nie będzie.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw gru 16, 2010 22:32 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

Liwia_ pisze:Może on jest jednym z tych książątek ;), które lubią mieć osobne kuwety na różne potrzeby...? Druga kuweta już jest, więc będzie to niedługo widać. Niektóre koty nie lubią silikonowych żwirków, to mogło też być to. Albo może po prostu źle się poczuł... Oby tylko tyle, mam wielką nadzieję, że więcej wpadek kuwetowych nie będzie.

Ja też mam taką nadzieję :-D Karolek kochany jest i zacny, ale żeby mieszkać w szczęśliwym domku, musi trafiać, gdzie trzeba, inaczej tylko domek wychodzący :/

Tez pomyślałam, ze może on nie lubi silikonu, ja używałam do tej pory tylko tego, zwyczajnie mam kotke, która jest w stanie sikać, sikać - cały rekomendowany przez producenta czas - piasek wytrzymuje, kotka nie protestuje - wszystko jak w reklamie :D a tutaj mała zaskoczka :D

maceyo

Post » Czw gru 16, 2010 22:42 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

No mój kot to jest księciunio jak jeden bobek jest w kuwecie to on już feee i pod drzwi narobi :twisted: a najlepiej to w buty :twisted:

Ale u Karolka to pewnie mały przypadek był :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 16, 2010 22:48 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

CatAngel pisze:No mój kot to jest księciunio jak jeden bobek jest w kuwecie to on już feee i pod drzwi narobi :twisted: a najlepiej to w buty :twisted:

Ale u Karolka to pewnie mały przypadek był :1luvu:

O matko, to ja się na kotach nie znam :/ Całe życie miałam koty - ale w domu, w mieszkaniu w bloku kota mam od jakiegoś czasu, ale luzik - tak jak pisałam, jej wszystko jedno.
A teraz takie ceremonie! :D Całe życie się człowiek o kotach uczy :D

maceyo

Post » Pt gru 17, 2010 0:34 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

maceyo pisze::-) Wytarmoszę i wygłaskam.

Dziś Karolek jest po ponownej wizycie u weta, zastrzyku z Linco-czegoś tam, jutro i pojutrze kolejne kłucia. Dzisiaj podróż do weta już go nie stresowała za mocno. Katar - nie chcę zapeszyć, ale chyba opanowany, oczy najgorzej, ale nie jest źle. Je, miseczka była pusta :-))

Z nowości: Karolek chyba jest czyściochem, albo odreagowuje schron... moze macie jakis pomysl, dziewczyny... Do kuwety sikał, więc ją zna na pewno, ale wytoczył cieżkie, ciężkie działo wprost na chodniczek w korytarzu. Kupiliśmy inny piasek (miał silikon, kupiłam teraz drewniany Cat's best) i drugą kuwetę do ustawienia w przedpokoju, dywanik poszedł do prania; mam nadzieje, ze to po prostu jeden z tych kotów, które kuwete już po jednym razie uważają za brudną? Tak przynajmniej zasugerowała nam Pani weterynarz.

Ja tylko zasugeruje,żeby szybko nie rezygnować z antybiotyku.W schronie często jest tak,że wydaje sie,że kot juz zdrowy,a za 2,3 dni jest nawrót 100 % gorszy,kot dostaje zapalenia płuc i nie daje sie juz nic zrobić.Ten kk paskudny jest..:( U mojej koleżanki tak też było z kotem ze schronu,Kk wyszedł po 2 tygodniach,kot był leczony,wszystko było ok,aż tu za pare dni nagłe pogorszenie i śmierć :(Mam wrażenie,ze ona nawet poczuła ulge :( bo kot z charakteru był podobno okropny :( jednak wiem,że sama nie wyrządziłaby mu krzywdy.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt gru 17, 2010 9:10 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

u mnie stoją w łazience naprzeciwko siebie dwie duże kuwety i widzę, że prawie wszystkie koty robią siku w jednej kuwecie a potem przechodzą do drugiej i robią kupkę
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt gru 17, 2010 11:08 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

justyna8585 pisze:
maceyo pisze::-) Wytarmoszę i wygłaskam.

Ja tylko zasugeruje,żeby szybko nie rezygnować z antybiotyku.W schronie często jest tak,że wydaje sie,że kot juz zdrowy,a za 2,3 dni jest nawrót 100 % gorszy,kot dostaje zapalenia płuc i nie daje sie juz nic zrobić.Ten kk paskudny jest..:( U mojej koleżanki tak też było z kotem ze schronu,Kk wyszedł po 2 tygodniach,kot był leczony,wszystko było ok,aż tu za pare dni nagłe pogorszenie i śmierć :(Mam wrażenie,ze ona nawet poczuła ulge :( bo kot z charakteru był podobno okropny :( jednak wiem,że sama nie wyrządziłaby mu krzywdy.

O mamo.... Bede pamiętac. Odpluj i odpukaj, żeby było ok.

maceyo

Post » Pt gru 17, 2010 15:25 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

Tak nieśmiało zapytam jak duże koszty leczenia są za Karolka :oops:

justyna8585

Post » Pt gru 17, 2010 18:48 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

Karolek dostał bardzo kosztowne prezenty na powitanie :)

justyna8585

Post » Pt gru 17, 2010 21:50 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

Jesteśmy po kolejnej wizycie u weta, jutro Pani doktor chce zrobić dokladny odsłuch i ew. w razie wątpliwości prześwietlenie płuc.

Co do wczorajszej niespodzianki - dzis WSZYSTKO OK :-))) elegancko kuweta odkryta została użyta. Chyba chodziło o "normalny" piasek i jeszcze tak sobie mysle ze skorzystał TYLKO z kuwety odkrytej, druga kryta nawet nie była rozważana, brak śladow łapek - może tez o to chodzilo - nie lubi, boi się etc. W każdym razie leży teraz i mruczy :-) Jutro w dzien zrobię zdjecia, futerko po kąpieli mu ładnie błyszczy, ma juz swoje ukochane miejsce na kanapie. Tak więc kolejny przyjemny dzień :-)

Nie wiem, czy macie ochotę na te sprawozdania, ale zdjęciami to was na 100% zaspamuję :P nie odpuszczę.

maceyo

Post » Pt gru 17, 2010 21:56 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

maceyo - pewnie, że chcemy ;) Jestem chętna na dowolną ilość zdjęć szczęśliwego Karolka - to naprawdę cudowne, gdy można oglądać w domowych pieleszach schroniskową bidę, o której się myślało, że nie ma szans... Także cieszymy się z dobrych wieści i czekamy na foty i dalsze relacje :)

Cieszę się, że z kuwetą ok - Karolek na pewno nigdy w życiu silikonowego żwirku nie widział, krytej kuwety zresztą pewnie też nie ;) więc na pewno to było problemem.

Liwia_

Post » Pt gru 17, 2010 22:00 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

Liwia_ pisze:maceyo - pewnie, że chcemy ;) Jestem chętna na dowolną ilość zdjęć szczęśliwego Karolka - to naprawdę cudowne, gdy można oglądać w domowych pieleszach schroniskową bidę, o której się myślało, że nie ma szans... Także cieszymy się z dobrych wieści i czekamy na foty i dalsze relacje :)

Cieszę się, że z kuwetą ok - Karolek na pewno nigdy w życiu silikonowego żwirku nie widział, krytej kuwety zresztą pewnie też nie ;) więc na pewno to było problemem.

Mówisz i masz :D Karolkowa krewetka sprzed chwili
Obrazek

maceyo

Post » Pt gru 17, 2010 22:10 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

ale cudo :D A te białe skarpetki ma prześliczne - ma dwukolorowe podusie? :)

Liwia_

Post » Pt gru 17, 2010 22:15 Re: BURO-RUDY Duży Karolek znalazł DT,teraz szuka DS

Liwia_ pisze:ale cudo :D A te białe skarpetki ma prześliczne - ma dwukolorowe podusie? :)

TAK :-) totalnie mnie to ujęło.

maceyo

[poprzednia][następna]